reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej dziewczyny,wiyam Nowe laski!!!:-D
Widze,ze w Holandii jest taki sam system zdrowotny jak w Anglii.
Klaudusia ale robisz wystawne party:szok:, dzieciaki beda mialy super...
ale mam nadzieje,ze ktos to wszystko posprzata za Ciebie...acha!!!i koniecznie zakup sobie stoppery do uszu...:-D
Gdy my robilismy impreze dla dzieci-byl ogromny chaos,a glowa mi pekala:angry:
Aga27 jesli moge Cie pocieszyc,to je tez zcuje sie strasznie samotna,ale ja mam duuuuuzo wiecej do mamy,niz 100km:angry:
I jezeli mnie R doprowadzi do lez,to zostaje mi tylko rozmowa przez skype.
Tez nie mam tu naprawde nikogo,a sprawa sie pogarsza,bo jetesmy w ciazy....:-(
dzis R znowu byl chamowaty,nawet do naszej coreczki...wyslalam ich "na pilki"...i juz 3 razy do mnie dzwonil...ech!
Agus,powiedz,dlaczego mialas cesarke?
ja mysle tez o cesarce...E.urodzilam niby droga naturalna,ale przy uzyciu kleszczy,wiec jaka to NATURA???dziecko mialo 4.260 kg,i 59 cm dlugosci..
Mowilam poloznej,ze chce cesarke,ale ona powiedziala,ze dziecko bedzie malutkie,nie wiem skad to wziela,bo nawet brzuch byl ogromny,a ja przytylam 27 kg!!!!
Dziewczyny,moze zalozymy nasz prywatny watek,gdzuie bedziemy mogly pisac sobie o naszych intymnych sprawach i niepowodzeniach...taki zamkniety,zeby nie mogli go wszyscy czytac?

reklama
No moja droga to możemy do Afryki śmiało:-D:-D
Ja się zastanawiam czy mi się tyłek nie zrobił kwadratowy, siedzę dziś większą część dnia:no:
Mam ochotę wyjść na zakupy ale Dianka śpi jak zarżnięta.
A jakie kosmetyki dla dzieciątka kupujesz. JA pewnie nivea.

Ja czytalam ,ze Johnson`s sa bardzo niezdrowe dla dzieci...ale mojej E,wszystko kupilam tej firmy:-( Osobiscie tez wole nivea,ale tu nie ma...uwierzycie?

Hej Igasia to znasz to uczucie, co by tu, żeby nie walić głową w ścianę:crazy:
Cesarkę mieć musiałam z przyczyn ortopedycznych, miałam kiedyś operowane biodra. Właściwie urodziłabym bez problemów, ale mogłabym chodzić dziwnie, po co ryzykować.
Mi się wydaje, że skoro pierwsze dzieciątko było tak duże to drugie będzie większe, zazwyczaj tak jest, więc to dla mnie wskazanie do cesarki.
Ja leżałam z dziewczyną co miała cesarkę z uwagi na wielkość dziecka 4.600 jak go położyła koło Diany to jak 3 miesięczne niemowlę.
Jak słyszę o takich akcjach kleszcze, wypychanie dziecka to cieszę się, że miałam cesarkę, choć Dianka była mała i miała 2.900.
Skierowanie na cesarkę dawał mi lekarz prowadzący na podstawie ocen ortopedy. Do szpitala jechałam na konkretną godzinę, czekali tam już na mnie:-D
Może warto wcześniej się tym zająć, żeby później się nie stresować.
Trzymam kciuki bo choć nie rodziłam naturalnie wyobrażam sobie jak ciężki poród przeszłaś.

Z grupą to by trzeba było wszystkie laski zaprosić, bo jak by się miało tu i tu pisać to ja nie wyrabiam, no i głupio się powtarzać. Więc jak co to ja jestem za ale My wszystkie:tak:

Aga ja nie mam pojęcia jakich kosmetyków teraz używać. Jeśli chodzi o np. chusteczki te mokre to nivea są na prawdę ekstra. W zależności które są w promocji to kupuje na zmianę z chusteczkami pampersa. Dla mnie te dwie firmy są bez porównania z innymi.

reklama
Rety!!!rodzilam 18 godzin,do tego mialamporod wywolywany po 2 tygodniach...i jeszcze musielismy czekac na ostatni skyrcz,szok!!!Normalnie sie na glos modlilam...mialam znieczulenie zewnatrzoponowe,ktire przestalo dzialac,wiec mialam dopompowywane kolejne dawki zneiczulenia,byala nacpana,ze ledwo na oczy widzialam,karmiac dziecko wymiotyowalam na kilometr, na zielono....a R. nie mogl dowolac sie nikogo,bo wszyscy byli przy innym porodzie!!masakra :-(
moja Emi miala siniaczki na buziunce i granatowe nozki:-(

Do góry