reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Idę do ciepłej wanienki, najpierw korzystam z toalety i co widzę na papierze????? Plamienie się zaczyna!!!!! To 21 dc. dopiero!!!!! Więc znowu będzie tydzień plamienia i potem @ - a tyle magnezu się nałykałam i marzyłam o tym, żeby to wstrętne plamienie na koniec cyklu zlikwidować. Zła jestem!!!!!!!! :((((((((((((((((((

reklama
o mamjuniu przykro mi kochana wiem co czujesz moze naprawde idz do ginka moze cos jest nie haloo ja sie wybieram bo tez mam dosc tych stresow raz za wczesnie o 5 dni przyszla pamietasz a teraz o dwa tryg za pozno wiec wiem co czujesz;/////

maju przykro mi ale może to rzeczywiście implantacyjne, a jeśli nie to monitoring jest dobrym pomysłem sama o tym myślę poważnie
soso czekamy na zdjęcia

Jeszcze nacisnęłam cycka i mi coś znowu leci. To samo miałam w ostatnim cyklu, tylko plamienie zaczęło się 23 dnia. Więc wiem, że teraz to nie fasola.

Co do monitoringu to nie jestem przekonana, bo to na pewno dużo kosztuje. Nie mam na to w tym momencie kasy. I czy to nie działa podobnie do testów owulacyjnych? Ja sądzę, że u mnie problem nie w owulacji tylko w tym, że za krótka faza lutealna, niewydolność ciałka żółtego, nadmiar prolaktyny. Bo moje objawy się z tym zgadzają. Bo tak szczerze czy któraś z Was ma plamienia na 5-6 dni przed @? Czy to normalne? I jak leci z piersi przed @ to też zły objaw no nie? :(

maju u mnie monitoring różnie kosztuje id,z na nfz na pewno będzie taniej niestety bez badań nic sie nie dowiesz a idąc na nfz z takimi objawami raczej ci zleci wszystkie badanie nie odpłatnie więc.....

Nikolaa ale czemu służy monitoring tak do końca? Czy to chodzi o owulkę? Mi się wydaje, że u mnie problem nie tkwi w owulce, tylko w drugiej fazie cyklu. Zdecydowałam, że kupuję CASTAGNUSA. Podobno niweluje te plamienia przed @ - a to jest właśnie mój problem.

Monitoring jest po to, żeby sprawdzić kiedy dokładnie masz owulkę i czy prawidłowe są te jajeczka czy jak to się je nazywa i czy pękają. Jak wydaje Ci się, że problem tkwi w drugiej fazie to powinnaś dostać progesteron, bo on jest odpowiedzialny za zagnieżdżanie się zarodka i utrzymanie ciąży.
Ja bym poszła do lekarza, powiedziała jak jest, niech Ci da np. luteinę, kup sobie testy owulacyjne jak nie chcesz monitoringu i jak będziesz po owulce to bierz luteinę na podtrzymanie!
Ale ja bym poszła do lekarza i to skonsultowała jak on dalej widzi takie coś, bo to nie po raz pierwszy się zdarzyło...
I zostaw tego cyca kobieto!!!! On nie twój tylko męża lub dzidzi!!!!!!:-p

Maju jak nie ma mojego R w domu,to musze aktywnie przebywac z moja coreczka,
bo ona potrzebuje duuuuzo uwagi,zawsze trzeba cos tam w domu zrobic,nakarmic mala,albo ugotowac...
nie ma tego az tak wiele,ale ja naprawde jakos nie daje rady
zrobic czego kolwiek...Nawet na zewnetrz nie chce mi sie wyjsc,bo wszystkie spodnie mnie cisna,a w legginsach jest mi zimno...
oj,siedze w domu i narzekam...zupelnie jak nie ja:no:
Majusia,no mam nadzieje,ze wszystko sie wyjasni u lekarza...rzeczywiscie te plamienia za dlugo trwaja,ale moze masz juz taka urode,nie wiem skarbie:-(

reklama
Do góry