reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej Maju co do tej fazy lutealnej to ja też myślałam, że to zawsze jest 14 dni, ale poczytałam trochę i to jest ok. 14 dnia przed następną @ ale moze byc tez miedzy 10-16 dni. Co do ubezpieczenia to ja miałam rodzić w czerwcu, a mąż stracił pracę z styczniu iżeby mógł dostać pieniażki na dziecko to sami płaciliśmy składkę na PZU - 50 zł i dostał tyle co mu sie należało :-) Więc sama możesz się ubezpieczyć. Tylko zrób to w miarę szybko bo nie wiem ile tam mają karencji, czyli ile musisz być miesięcy ubezpieczona żeby wypłacili Ci pieniążki. powodzenia na rozmowie :-D &&&&&&
:-D:-)

Igasia przykro mi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Pszczółka dziękuję za odpowiedź! Co do fazy lutealnej to kurcze kolejna niepewna rzecz w cyklu! Ja w ostatnim cyklu sobie odliczyłam dokładnie 14 dni i może dlatego nie trafiłam - bo się właśnie dziwiłam co tak sucho w owulkę było...Choć miałam wyraźne kłucie z lewej strony..Wniosek taki, że trzeba skończyć wszelkie liczenie - po prostu przytulać się ile się da. Nie czaruję, że robię to zawsze dla czystej przyjemności - ale na pewno przyjemna jest nadzieja, że będzie tych przytulanek słodki owoc jakiś :)) Tak mi się w głowie naprostowało przez ostatnich kilka dni, że dzidzia to moje największe marzenie teraz :))) Pszczółka może razem nam się uda :))))

Hej!
Igasia- przykro mi z powodu śmierci znajomego. Takie odejścia są bolesne, śmierć jest nieunikniona a jednak boli myśl że tej osoby się już nie zobaczy. Trzymaj sie dzielnie.

Maju- jeśli chodzi o ubezpieczenie, ja ubezpieczyłam sie indywidualnie, płace 53zł, z tytułu urodzenia dziecka otrzymuje sie 1200zł, okres karencji 9 mcy. Jeśli razem sie ubezpieczycie dostaniecie więcej kasy. Trzymam kciuki za rozmowe i czekam na wieści:-)

Pszczołko- witaj, jakie plany na weekend?

Zaczyna sie wkręcanie, tym razem doszłam do wniosku żeby zbadać hormon FSH żeby sprawdzić rezerwe jajeczek. Boje się, że wchodze już w okres przedmenopauzalny, od jakiegoś czasu dostaje nieregularnie @. Być może to stres...Znowu sobie wkręcam:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Kala na pewno sobie wkręcasz - to normalne u staraczek chyba :)) Kiedy powinna być mniej więcej @? Masz jakieś objawy? Trzymam kciuki kochana!!!!! Może grudzień będzie naszym miesiącem!!!!!!!!!!!

Maju- dostałam już, 26 dnia, jak nigdy, od 3 mcy mam nieregularne i bolesne :-( W pt ide do gina to sie wszystkiego dowiem. To wszystko sie razem tak złożyło, te moje choroby, stres, nieregularne @ i starania o Baby. Właśnie jak zaczeliśmy sie starać wszystko się to zaczeło.
Na którą masz rozmowę?

Kala nie wiedziałam, że przyszła @ - przykro mi :( Ale pisałaś wcześniej, że byłaś w stresie i staranka nie były zbyt intensywne? Wiesz mi też cykl szaleje - na pewno to stresy. Ale ja teraz dzięki tej całej sytuacji ze stażem jakaś spokojniejsza jestem - a może to ta najlepsza część cyklu, a przed @ znowu nerwy będą. Dobrze, że idziesz do gina - popytaj co i jak i daj nam znać. Niewykluczone, że ja się do gina w styczniu wybiorę jak znowu będę miała objawy nie takie...Potrzebujesz kochana jakiegoś oderwania od myślenia o złych rzeczach....Trzymam kciuki!

Teraz idę z Maciusiem na zajęcia do klubu, a na 14 mam rozmowę o staż. Dziękuję za trzymanie kciuków - żeby rozmowa była jak najmniej stresująca. A generalnie to przecież nie chcę tego stażu - więc w sumie nie powinnam się denerwować - tylko nie wiem po co w takim razie idę na tę rozmowę i zajmuję tym ludziom czas. No ale miałam się nie stresować.

Maju też mam nadzieję, że nam się uda :-D

Kala Kochana, a Ty piszesz do mnie? :-) bo od wczoraj tak jakby do Klaudusi:-) no chyba że do Klaudusi to ok :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny komu w drogę temu czas, zbieramy się z Maciusiem na zajęcia - nie wiem czy dam radę potem popisać, ale postaram się dać znać po rozmowie. Dziś intensywny dzień.....Będzie dobrze kochane! Dziś słońce zaświeciło!!!

Pszczółka- dziś pisze do Ciebie a napisałam do Klaudusi,upsss, zaraz to zmienie. Pomyliłam się, wybacz :-) Strarość nie radość ;-)

reklama
Spoko Kala :-) pytałaś o weekend, to w sobotę będziemy same z Natalką, bo mąż jedzie koledze pomóc kłaść panele wiec niedziela będzie dla nas. Jak będzie ładnie i mała nie będzie kaszleć to ja wezmę na sanki, A ty co będziesz robić w weekend?

Do góry