reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Klaudusia ale mam plamienia - to nie wiem czy się dobiorę...

Właśnie się dowiedziałam, że chyba spełni się moje największe marzenie....Moja NAJ NAJ NAJ przyjaciółka wróci po 3 latach do Polski na jakiś czas....O MATKO I CÓRKO!!!!!!!! Oby to nie był sen!!! 3 lata temu wyjechała łamiąc mi tym serce i wpędzając w wielomiesięczną depresję........

wiesz majuniuuuuuuuuuuuu powiem ci zep o ftkach stwierdzam ze ty taka grubac jestesssss ze szooooooooookkkkkkkkkkkkkkkk

hehehe nie no dziewczyny zalamujecie mnie swoimi figuramiiiii ja to jakkkk orkaaaaaa\

ac przyjaciolki to sie ciesze z taba kochanaaaaaaaaa

reklama
Witam wieczorową porą:-)
Widze, że towarzyski nastrój dziś panuje, chętnie też wyśle zaproszenie na n-k jeśli któraś z Was chce ;-):-p
A u mnie wcale nie jest dobrze, bo zdrowie nawala i najgorsze jest to, że nie wiem wciąż co mi jest. Są objawy, chodze do specjalistów i został mi jeszcze neurolog. Staraliśmy się, ale mam nadzieje, że jednak się nie udało dopóki nie dowiem się co mi jest. Wiem, że to brzmi okrutnie, ale zaczynam sie martwić o siebie i swoje zdrowie. I nie chciałabym, że coś się stało dzidzi. Oczywiście jak głupia wkręcam sobie kolejną chorobę, a mój mąż nie może mnie już słuchać. Tydzień w napięciu do kolejnej wizyty :-( Ech....Boje się, że w ogóle nie będziemy mogli się starać a drugie dziecko pozostanie marzeniem :-( Dobrze, że mamy tak wspaniałego synka.

Maju- masz fajnego Maciusia :-) Super chłopaczek.

Soso- może to pęcherz? Albo zapalenie jajników? Koniecznie pędz do lekarza. Ja miałam podobne objawy i okazało się, że to pęcherz.

Dziewczyny, wybaczcie że do reszty nie napisze, ale moja głowa jest zajęta innymi myślami i nie wiem jak wytrwam psychicznie ten tydzień...Pamiętam o każdej z Was.

Buziaki :-*

Ostatnia edycja:
Maju- ja w zasadzie nie lubię rozmawiać o chorobach, choć ostatnio zaczynam tym żyć niestety. Jestem panikarą i panikuje. Lubię się tak na zapas zamartwiać, a co tam, wrrrr, jak mnie to wkurza:angry: Najpierw były rzekome nerki, ale wszystko ok, a teraz mam zawroty głowy, szumy w uszach i wysokie ciśnienie. Jak na mnie za wysokie i możliwe, że to od ucisku na kręgi szyjne bo mam problemy z kręgosłupem. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze i dziękuje za troskę:-) Dobrej nocy.

witam sie
ostatnio tak zabiegaa jestem, ze dopiero teraz znalazlam czas :(

Klaudusia WITAJ! :) ano nic pewnego - ale po ostatnich rozczarowaniach to nie wiem...u mnie @ zawsze się zaczyna plamieniem stąd moje obawy. A znasz się na tych pęcherzykach może - skoro we wtorek 16.11 był mały i lekarz powiedział, że ładnie rośnie to ile czasu do owulki to mogło być? Pewnie pytanie bez odpowiedzi to jest - ale jak schiza to schiza :)

To sonda: która z Was na początku ciąży miała plamienia? Bo mam wrażenie, że to nie jest jednak zbyt często. Ja w sumie z Maciusiem miałam takie plamienie i byłam przekonana, że to @, akurat byłam na imprezie i się w związku z tym plamieniem nadrinkowałam - a potem taka niespodzianka....

ja mialam plamienia do końca 3 miesiaca :( i bylam na lekach na podtrzymanie

Klaudusia mój ginek powiedział, że skoro już jestem po jednej ciąży bezproblemowej to nie mam się co martwić i na spokojnie starać na razie - mówił, że nie ma sensu na razie żadnych badań robić. Także chyba muszę po prostu na luz wrzucić - a coś mi się wydaje, że z każdym kolejnym cyklem luz będzie większy, bo już się mniej oczekuje po prostu. A Ty już 18 tydzień!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zaczynają mnie swędzieć cycki tak jak ostatnio.

no, niestety niekiedy tak jest i znam takie przypadki, ze dziewczyny o 2 ciąze staraly sie nawet 3-4 lata :( bo po pierwszej ciązy się wszystko poprzestawialo :(

A wiara czyni cuda :) Najważniejsze to wrzucić na luz jak sama mówisz - musimy sobie to codziennie powtarzać. Soso a planujesz robić test?

Jestem ciekawa jeszcze co u naszej Pszczółki słychać.

Jeszcze raz zapytam o tę żółtą kropelkę, którą wczoraj wycisnęłam z piersi - tak zawsze jest przed @ - jak myślicie?? Jak szukam po necie to tylko jest mowa o siarze pod koniec ciąży.

siara niekoniecznie występuje na końcu ciąży ja miałam od 11 tc.

Hej Nikola mam do Ciebie pytanie, bo mam podobny problem, też mam wycieki z piersi, ale tylko jak ścisne. Gin kazał mi zbadać prolaktyne ale nie pow. w którym dniu cyklu ani czy z obciążeniem. Co radziła Ci Twoja ginekolog???

Lil :* cieszę się, że o mnie pytasz. No niestety znowu się nie udało :-( @ przyszła w sobotę wieczorem, znowu spóźniona 1 dzień. I mam cykle raz 29 a raz 26 :-(

wyciek z piersi sugerowć moze podwyższoną prolaktynę.Trzeba się zbadać.

Ja już się tak bardzo nie przejmuje, bo ginka powiedziała, że w środku jest wszystko OK i żebym się nie martwiła, bo to nie wpływa dobrze na dzidzię. A z dzidzią też OK wszystko (łożysko się nie odkleja i nie ma jakiś patologii z USG).
soso jakby było to od przytulanek to też bym była spokojna. Tylko że u nas ostatnie przytulanka to były jak się staraliśmy o dzidzi...
Aga a na kiedy masz termin?

no to super:)

Klaudusia kartę ciąży będę miała zakładaną dopiero przy kolejnej wizycie. Z moich wyliczeń termin będzie na 17 lipca.
no lipcowa mama obyś nie miala takiego lata gorącego jak ja miałam :)

Bardzo mi się podoba taki wózek: wzek URBAN RIDER gboko-spacerowy - Cargo Grey - Bejbi.eu Na moje wiejskie drogi byłby w sam raz, bo koła duże i skrętna oś... Ale cena jest też ładna. Jak będzie dziewczynka to wózka nie podaruję :-D
Agnieszka a będziesz sobie badać pH? Bo wiesz w Polsce dopiero wymaz z pochwy robią pod koniec ciąży (u nas np. tak jest) a jak bakterie są to mogą powodować poronienie i wczesny poród. U nas niestety kobiety nie sprawdzają same a powinny (tak jest np. w Niemczech czy Szwecji). Wiesz jak czytałam to aż 15% przedwczesnych porodów w Polsce jest spowodowane właśnie przez infekcję bakteryjną! Szok! A wystarczy raz w tygodniu sprawdzić pH żeby szybko wykryć bakterie...
U mnie pH wyszło w normie więc nic tam nie mam ale mam zamiar teraz sprawdzać co tydzień. A tym też można sprawdzić czy wody płodowe wyciekają, bo to jest papierek lakmusowy a wody płodowe mają pH większe niż 6 więc też pokaże a jest o wiele tańsze niż te wkładki do sprawdzania wód...

wózeczek super tylko ja koniecznie ze skrętnymi kolami :)

Witajcie

Przepraszam ze tak ostatnio was zaniedbuję ale uwierzcie na prawdę mało miałam czasu na bb.

Jak przygotowania do Świąt dziewczyny?

w ogóle nie zaczęlam jeszcze :)
buziam Was wszystkie odezwe sie w wolnej chwili :)

Hej Pajkaa - ja raczej siary nie mam - tylko właśnie taki wyciek z piersi jak Pszczółka niestety :((( I jeśli jeszcze mam plamienia na końcu cyklu to nie jest dobrze........

Kala może idź na dobry masaż kręgosłupa? Ja kiedyś miałam ogromne problemy, które wynikały właśnie z nacisku kręgów na siebie - u mnie ręce mi okropnie drętwiały, nikomu tego nie życzę - dopiero seria masażów rozwiązała problem - za to skutecznie. Nie zamartwiaj się - po prostu idź do lekarza. Trzymam kciuki!!

Pszczółka - co u Ciebie? Wybierasz się do lekarza z tym wyciekiem? Jak się czujesz??

Hejka Soso, Anieszka27. Agnieszka.kk, Klaudusia! Co u Was?

Ja wczoraj wyluzowałam, ale dziś się znowu martwię, bo @ każe na siebie czekać :( Także widzisz Kala ja też "lubię" panikować i martwić się na zapas. Aż mi się staranek odechciewa, bo jednak nie widzę siebie w grudniu latającej po lekarzach. Więc pewnie ze starań nici - a może starania będą, ale bez efektów, skoro mam nadmiar prolaktyny. A lekarz mi mówił, że skoro z pierwszą ciążą nie miałam problemów to nie mam co się martwić. A tak jak Pajkaa pisze po pierwszej ciąży pewnie wszystko się popsuło - bo skąd nagle ten nadmiar prolaktyny? I czy to mogło być przyczyną, że mi się fasola nie utrzymała ostatnio? I czemu teraz nawet brzuch mnie na @ nie boli? Bolał bardzo lekko 2 dni temu, a teraz niiic. To już nadmiar pomieszania z poplątaniem :(( Dziś 25 dc. - to może ten cykl będzie miał jednak 28-29 dni. :( Wkurza mnie to wszystko i tyle :(

Hejka kobietki!
Kala trzymaj się kochana! Oby to wszystko było spowodowane pogodą, bo ona też może tak wpływać!!!
Maja masz jeszcze winko? :-p to może dziś się podzielisz w końcu i wszystkie będziemy miały piękniejszy świat :tak: :-p
U nas pogoda super. Zimno, trochę śnieżek pruszy i wiatru nie ma nic!!!:-D
Ja od rana siedzę na internecie i czytam, czytam, czytam.... Wyczytałam same dobre rzeczy a minowicie to, że plamienia w II trymestrze ciąży głównie są spowodowane nadżerką. Ja takową posiadam i to już od dłuższego czasu, bo nie zdążyłam jej wyleczyć przed drugą ciążą... Jak doczytałam to plamienia wyglądają identycznie jak u mnie: brak na wkładce tylko przy podcieraniu się pojawiają i to jest brązowa krew pomieszana ze śluzem. Musiało się tam za pierwszym razem poruszyć i teraz się będzie paprać i co jakiś czas znów pękać. No i śluz na początku ciąży identyczny jak przy nadżerce: taki lekko żółty (również wskazujący na infekcję bakteryjną, którą od samego początku podejrzewałam ale się nie potwierdziła) Skoro z USG wszystko w porządku, łożysko umiejscowione dobrze (tzn. kosmówka w większości na tylnej ścianie, bo łożysko się dopiero tworzy), nie boli mnie brzuch to teraz jestem o wiele spokojniejsza... Czasami ten internet na plus potrafi posłużyć...:-D
Mam nadzieję, że nie zanudzam z rana :-D
Pajka wózek ma skrętną oś. Mi zależy na dużych kołach, bo nasze chodniki są ekstremalne (więcej dziur niż chodnika) Jak mnie nie będzie stać to kupuje taki: Wózek Jedo Bartatina Bart/ Plus 3w1+parasol+okryc (1324465109) - Aukcje internetowe Allegro A ze skrętnymi kółeczkami to mam i pare razy zawiesiłam się w naszej wiejskiej chodnikowej dziurze! :-D

Klaudusia to się cieszę, że się takich pozytywów naczytałaś. A gdzieś konkretnie czytałaś czy gdzie popadnie? Ja wino oczywiście jeszcze mam, ale lepiej by mi się piło jakby już u mnie ruszyło w którąś stronę. A na innym wątku jedna dziewczyna pisała, że ona takie plamienie miała 10 dni - a potem dopiero @ przyszła....Chyba się pochlastam........Ona przez te całe 10 dni miała nadzieje, że to fasola (nawet jej ginekolog tak mówiła) - a potem BACH. Rany julek...

Zaczęłam czytać o nadżerce co to wogóle jest jak to wygląda, bo nigdy się tym nie interesowałam, później zaczęłam szukać o nadżerce w ciąży, o plamieniach w ciąży jak się ma nadżerkę.... I tak każdą stronę otwierałam to przeważnie było napisane to samo...
Ja uciekam, bo mój syn zechciał w końcu wstać......

reklama
Klaudusia ale szukałaś po forach czy raczej jakieś wypowiedzi specjalisty?

A mi się właśnie przypomniało, że dziś o 1 w nocy się obudziłam, bo mi nagle język zdrętwiał - dziwne to uczucie było na maxa - miałam wrażenie jakby mi ktoś obcy język włożył :) Niezłe jaja co?

Do góry