reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Pszczółeczka to przez to ciśnienie ja ogólnie jestem nisko ciśnieniowcem wiec jak spada ciśnienie to dla mnie to tragedia....
Maja no fajny ten traktorek ja nawet nie wiem kiedy się wybiorę po jakieś prezenty...

tez zmykam na obiad.... muszę jeszcze koteciki usmażyć

Ostatnia edycja:
reklama
Nikola przykro mi :-( , a moze kawusia Ci pomoże? Ja też nie wiem kiedy po prezenty pójdę. I co wogóle kupić??? Tyle tego jest a wszystko kosztuje :baffled:

Smacznego Nikola :-)
To i ja uciekam ziemniaczki ugotować bo mięsko wczoraj teściu zrobił :-)

Nikolaa - na mnie ta pogoda też działa fatalnie - mam ochotę tylko leżeć i spać albo książkę czytać - a tu nie da rady!!!!!! :((((((((
Pszczółka - kolor nieważny - zresztą na allegro pewnie gdzieś bym czerwony znalazła - pokazałam ten traktor mężowi i mamie (bo to oni mają być sponsorami, ja kasy nic nie mam) - no i zaczęli wymyślać, że Maciuś nie będzie się tym bawił i bez sensu w ogóle. No to mi się już odechciało wymyślać co na prezenty dla dzieci...Bo prawda jest taka, że dzieci każdą zabawką bawią się tylko przez chwilę, potem szybko się nudzą.

I znów mi się post skasował... Nie wiem co się dziś dzieje...
Ja juz po obiedzie. Byłam u mamusi więc pogościłam się trochę :-D
Pszczółka kochana ja się czuje dobrze. Podobno teraz mam najpiękniejszy okres ciąży II trymestr :-D Mdłości i zgaga poszła w końcu precz i jest OK. A z Wikim było na początku ciężko, bo musiałam go z drugiego piętra znosić a teraz się nauczył i sam schodzi więc go już wcale nie dźwigam. Wiki jest spokojnym dzieckiem, prawie cały dzień mogę leżeć a on się sam bawi. Często przychodzi się przytulać i poleżeć ze mną :-D Boję się tylko jego reakcji na dzidzię, bo nie akceptuje tego, że mama ma dzidzi i że niedługo już nie będzie sam.
maja ten traktorek fajny i rzeczywiście tańszy od tamtego co pokazywałam. Ten co ja patrzyłam to jest sklep z Łomianek więc mam po drodze do Warszawy i mam zamiar go najpierw obejrzeć, bo nie miałam z czymś takim jeszcze do czynienia. Kochana a zastanawiałaś się nad rowerem dla Maciusia? Bo u mnie na pierwszym miejscu był rower ale rower już ma więc szukałam czegoś innego.

dziewczyny pouciekały...
Mnie całą noc głowa bolała a z rana była masakra. Nie mogłam funkcjonować. Wzięłam ibufen dla dzieci dawkę jak dla Wikiego. Mam nadzieję, że maluszkowi nie zaszkodzi.

Klaudusia super, ze masz takie spokojne dziecko. Niestety moja to jest taka "wybij okno", wszędzie jej pełno. Mam nadzieję, że też nie długo będzie pokonywac dłuższe dystanse sama. My mieszkamy na 1-szym piętrze.
Co do II trymestru, to rzeczywiście to jest najspokojniejszy okres ciąży. A ten lek, Ibufen, czytałaś ulotkę czy można? Tak z ciekawości pytam :-)

nie czytałam ulotki, bo to lek dla dzieci i nawet dawkowanie jest dla dzieci a nie ma dla dorosłych a wzięłam dawkę dla rocznego dziecka i pomogła najważniejsze.
A podobno drugie dziecko jest odwrotnością pierwszego hehe :-) strach się bać co u mnie będzie :-D

kaudusia można nawet chyba lepiej niż apapp ilepiej zażyć niż meczyć sie bólem to gorsze dla dziecka...
kala to tak jak i moja 5 minut nie usiedzi:p

ja się chyba zaraz położę

reklama
Klaudusia a jaki konkretnie rower? Bo on ma ten plastikowy - w domku to owszem się nim pobawi czasem, ale na dworze to średnio chce na nim jeździć. Najpierw chciałam garaż WADERA - taki kilkupoziomowy - ale jak pogadałam z mężem to ten prezent faktycznie za rok będzie dobry - teraz to pewnie Maciuś by od razu go rozwalił. Z kolei do zabawek FISHER PRICE też podchodzę sceptycznie - tzn. są one super, fajne i grające - ale ja w tej chwili mam przesyt nimi - Maciuś wcale niekoniecznie się lubi nimi bawić, mam wrażenie, że teraz by się przydało coś innego właśnie :)

No i szukam też coś dla mojej chrześniaczki - ma teraz 7 miesięcy. W związku z tym, że nie mam teraz kasy szukam czegoś do 100 zł - ale żeby fajne jakieś było.

Do góry