reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Nimfii tak co miesiąc to się nie da przedłużać urlopu, bo możesz przedłużać tylko 2 razy (czyli wziąć ten urlop w trzech turach) - u mnie teraz już będzie ostatnia tura. Jak jestem na wychowawczym to nie mogę iść na L4, dopiero mi macierzyński będzie przysługiwał.

No nic już nie będę o tym myśleć, bo nie jestem w stanie tego zmienić, więc nie ma co gdybać. Szkoda bo szkoda, ale to nie takie ważne teraz.

Ooo to nie wiedzialam ze jest taka zasada ze przedluza sie tylko 3 razy... Kierownik mowil mi ze moge wrocic do pracy i isc z powrotem na urlop wychowawczy, jesli bede chciala, wiec myslalam ze można tak poprostu to sobie zmieniac. W kazdym razie ja za pierwszym razem bralam urlop na rok a pozniej przedluzylam znow o rok, a jak nie zaciaze to pozniej wezme kolejny rok pewnie....

miejmy nadzieje... najgorsze ze jak zacznie mi sie spózniac @ to bede juz myslała ze jest dzidzia a po kilku dniach mnie odwiedzi przyjaciółka.... to najgorsze jest.

:tak:Czekanie i nadzieja oczekiwania strasznie męczą.

Polecam testy ciążowe paskowe - mozna je kupić na allegro po 1 zł za sztuke.
Jako ze cena niska to nic nie bedzie stalo na przeszkodzie sprawdzic jeszcze przed spodziewana miesiaczka czy juz mieszka lokator w brzuszku. Zakupiłam od razu 10 sztuk i teraz bede sie testowac z nadzieja na dwie kreski ;-)

kalamandyna teraz juz jest ok?Wszystko w porzadku?

Kobietki powiedzcie prosze co sie dzieje,wlasnie bylam siusiu i przy podcieraniu zobaczylam duzo sluzu ciagnie sie czasami jest bialo zoltawy a czasami przezroczysty co to ma bys sluz plodny czy co?przeciez mialam owulke tydzien temu niby!
A moze to przez to ze wczoraj bylo przytulanko?Dziewczyny co robic o co chodzi?

Mialam ten sam przypadek ;-) Tydzien temu owulacja a tu nagle wczoraj mnustwo bialego śluzu... W moim przypadku na pewno nie sperma, bo ostatni kontak mielismy wlasnie w dzien owulacji :tak: A wiec moze to jest czysty przypadek ze sie nazbieralo wiecej śluzu? A moze opuźniona owulacja i jest dopiero teraz :baffled:
Z tym ze śluz płodny jest raczej rzadki, a nie gesty, z tego co sie ostatnio dokształcałam, to właśnie sie podowiadywalam że przy owulacji śluz sie rozrzedza aby plemniki łatwiej przedostały sie przez szyjke macicy.

reklama
Mialam ten sam przypadek ;-) Tydzien temu owulacja a tu nagle wczoraj mnustwo bialego śluzu... W moim przypadku na pewno nie sperma, bo ostatni kontak mielismy wlasnie w dzien owulacji :tak: A wiec moze to jest czysty przypadek ze sie nazbieralo wiecej śluzu? A moze opuźniona owulacja i jest dopiero teraz :baffled:
Z tym ze śluz płodny jest raczej rzadki, a nie gesty, z tego co sie ostatnio dokształcałam, to właśnie sie podowiadywalam że przy owulacji śluz sie rozrzedza aby plemniki łatwiej przedostały sie przez szyjke macicy.

Wlasnie ja bam bardziej rzadki niz gesty,to jakas paranoja jest!

Klaudusia ja naprawdę tęskniłam i się martwiłam! Chociaż doczytałaś co się u mnie stało - ciężko coś powiedzieć, ale mam taki charakter, że po prostu nie znoszę cierpieć i jakoś podświadomie robię wszystko, żeby z tego stanu wyjść. Mówi się, że każdy ból trzeba przeżyć, nie wolno go przeskoczyć - więc ja swoje wypłakałam, ale w związku z tym, że na usg nic nie widziałam, to jest mi chyba łatwiej i kończę ten temat, bo wstępują we mnie nowe nadzieje. A Ty mi tu szybko pisz czy już na pewno wszystko dobrze u Ciebie!! Kochana trzymam mocno kciuki, ja z Maciusiem miałam poważne krwawienie, też leżałam w szpitalu, a tu taki zdrowy śliczny chłopak jest :)) Także u Ciebie też będzie dobrze, ale dużo leż kochana!!

A do nowych staraczek mam złotą radę - którą sama sobie ciągle daję, ale oczywiście różnie to wychodzi - wierzcie mi, że ja mam przed @ takiego samego stresa jak Wy. Znajdźcie jakikolwiek sposób na to, żeby tego stresa rozładować - bo uniknąć się go nie da. Jakieś zajęcie fizyczne, dobry film, zakupy. No nie wiem. Byle nie siedzieć i nie myśleć. I uwierzcie, że zobaczycie Wasze kreseczki - a Wasza dzidzia sama zdecyduje kiedy do Was przyjść! Dzidzia wybierze sobie najlepszy dla siebie moment tak żeby była zdrowa, silna i piękna :)) Nic nie róbcie na siłę, bo się wykończycie. Mówię z doświadczenia i trzymam za Was mocno kciuki!! U mnie kolejne testowanie o ile w ogóle w połowie grudnia, więc ten stres jest jeszcze dla mnie odległy i mam nadzieję, że uda mi się nad nim skutecznie zapanować :)))

Witam :)

Jestem mamą 19miesięcznego synka i staramy się z mężem o drugie dziecko .
Kobietki nie będziecie miały nic przeciwko jak dołączę do was ? :)

kaskasz czy robilas juz wczesniej test owulacyjny? Mysle ze one sie nie myla raczej, a i opuźnienie aż o tydzien nie jest dosc czestym przypadkiem.
No ale niestety tak juz jest ze nawet stosunek w dzien owulacji nie daje 100% pewnosci na ciaze... Ciezko zyc w tej niepewności:tak:

maja wszystko opisałam na grupie.
najważniejsze, że przestało lecieć i niby wszystko teraz jest OK. Muszę leżeć, nie mogę dźwigać. szyjka bardzo krótka i coś czuję, że będę z rozwarciem latać pod koniec ciąży.
aniaj hej! Dawno się nie odzywałaś, ale wiem z jakiego powodu.
sorki dziewczyny z Waszymi starankami nie jestem do końca w temacie co gdzie kiedy. Postaram się rozeznać jak najszybciej :-D

menia 26 Wasz maluszek jest tylko troszke mlodszy od mojego synka :tak:Niemal w tym samym momencie oczekujemy pojawienia sie drugiego potomka :-)Powodzenia!!!

Ja pierwszy test ciazowy zrobie ok 3 dni przed planowana miesiaczka, bo dłużej bym juz nie wytrzymala.... Byle do poniedzialku :-)

nimfii testy owulacyjne robilam juz od 29 pazdziernika, a 2 listopada wyszly dwie krechy,staralismy sie z mezulkiem od 30 pazdziernika az do 5 listopada ,dlatego teraz nie wiem co sie dzieje skad ten sluz?

A wlasnie kobietki chcialam Wam opisac pewna dziwna sprawe,tak jak napisalam 2 listopada wyszly 2 krechy i rowniez z mezem sie w tym dniu w nocy staralismy i po wszystkim gdy moj maz "konczyl" poczulam cos dziwnego,uczucie tak jakby cos mi w srodku zassalo ta sperme,caly tydzien sie staralismy i to uczucie mialam tylko w ten jeden dzien! Czy ktoras z Was miala cos takiego??
Dodam ze 6 lat temu mialam to samo uczucie a po 2 tygodniach okazalo sie ze jestem w ciazy! Co Wy na to?

kaskasz ja też coś podobnego miałam. Po przytulankach często żołnierzyki wypływały a jednego dnia nie wyleciało prawie nic... Pamiętam, że przy pierwszym dziecku też tak podobnie miałam, ale nie byłam w ciąży...

reklama
klaudusiaNK najważniejsze że nie leci oszczędzaj się....

kaskasz nie ja nie miałam tak albo nie zwróciłam uwagi

Do góry