reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Widzę, że nas przybywa!!! Witam nowe mamusie!!! Trzymam kciukasy za Wasze testy!!!!!
aldi mi pielęgniarka wyznaczyła termin na 30 kwietnia...
Ja już siedzę na zwolnieniu. Wiecie co nie miałam odwagi powiedzieć w pracy o ciąży. Po prostu w niedzielę powiedziałam koledze, że mnie w poniedziałek nie będzie i on powiedział, że jak nie chcę dzwonić do kierownika to on powie. Tamtem był w szoku i zapytał się kiedy wracam... Cały czas ma nadzieję, że to jakiś żart i wrócę za chwilę. Wiedziałam, że tak będzie, że będą źli, że odeszłam. No ale mnie to już nie interesuje. I tak bym odeszła jakbym nie była w ciąży.
dziewczynki teraz się zapowiada chyba dziewczynka hehe :-) byłam zmuszona powiedzieć mamie o wszystkim i na razie tylko ona i mój mąż wiedzą :-) A mama mi powiedziała, że identyczne zachcianki miała ze mną i z siostrą i tak samo się czuła jak ja teraz. Ja z Wikim to na cały dzień bułkę zwykła potrafiłam tylko zjeść no i chrupki ryżowe były na fali. A teraz to sama siebie nie poznaje!!! Wczoraj o 22 robiłam kisiel a z rana dwa słoiki ogórków korniszonych zaginęły.... Jem bardzo dużo i prawie wszystko jest na słodko...sama siebie nie poznaję wiecie!!!szok!!!

reklama
Widzę, że nas przybywa!!! Witam nowe mamusie!!! Trzymam kciukasy za Wasze testy!!!!!
aldi mi pielęgniarka wyznaczyła termin na 30 kwietnia...
Ja już siedzę na zwolnieniu. Wiecie co nie miałam odwagi powiedzieć w pracy o ciąży. Po prostu w niedzielę powiedziałam koledze, że mnie w poniedziałek nie będzie i on powiedział, że jak nie chcę dzwonić do kierownika to on powie. Tamtem był w szoku i zapytał się kiedy wracam... Cały czas ma nadzieję, że to jakiś żart i wrócę za chwilę. Wiedziałam, że tak będzie, że będą źli, że odeszłam. No ale mnie to już nie interesuje. I tak bym odeszła jakbym nie była w ciąży.
dziewczynki teraz się zapowiada chyba dziewczynka hehe :-) byłam zmuszona powiedzieć mamie o wszystkim i na razie tylko ona i mój mąż wiedzą :-) A mama mi powiedziała, że identyczne zachcianki miała ze mną i z siostrą i tak samo się czuła jak ja teraz. Ja z Wikim to na cały dzień bułkę zwykła potrafiłam tylko zjeść no i chrupki ryżowe były na fali. A teraz to sama siebie nie poznaje!!! Wczoraj o 22 robiłam kisiel a z rana dwa słoiki ogórków korniszonych zaginęły.... Jem bardzo dużo i prawie wszystko jest na słodko...sama siebie nie poznaję wiecie!!!szok!!!

Klaudusia hej:)
Fajnie że u Ciebie wszystko ok i że z dzidzią także wszystko w porządku.

Myślę że powinnaś przejść się do pracy,wejść do szefa i dać mu zwolnienie,zapytaj się czy ma do Ciebie jakieś pytania a jak nie do pożegnaj się i wyjdź.To będzie w miarę fer a co zrobią to ich sprawa.To tylko taka moja mała porada ale zrobisz jak uważasz:)))

Życzę wam miłej środy kochane:)
Pozdrawiam

Aga masz rację - powinnam tak zrobić!!! Tylko, że jak ktoś jest ze mną nie fair i robi różne rzeczy za plecami to dlaczego ja mam być wobec niego fair???

Witam wszystkie Mamusie!!
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grona starających się po raz drugi :)
Mamy już 3-letniego urwisa - Bartusia a o następną dzidzię zaczniemy się starać dopiero w listopadzie :)
Pozdrawiam was serdecznie :)

Aga masz rację - powinnam tak zrobić!!! Tylko, że jak ktoś jest ze mną nie fair i robi różne rzeczy za plecami to dlaczego ja mam być wobec niego fair???
Klaudusia Ty wiesz jak jest najlepiej więc zrób jak uważasz:)
Powodzenia:)
Witam wszystkie Mamusie!!
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grona starających się po raz drugi :)
Mamy już 3-letniego urwisa - Bartusia a o następną dzidzię zaczniemy się starać dopiero w listopadzie :)
Pozdrawiam was serdecznie :)

mama bartusia witamy i proszę rozgość się:)

Witam :)
czy znajdzie się miejsce dla jeszcze jednej starającej się mamuśki? :)
Jestem mamą 2,5letniego Jasia i właśnie zaczynamy staranka o drugie maleństwo. Jestem dopiero na początku drogi (6dc) a cykle zwykle ponad 30 dniowe, niestety.
Marita, trzymam kciuki za pozytywny test. Ja z synkiem testowałam w dniu spodziewanej @, w pierwszej ciąży jakiś tydzień po tym jak nie dostałam @ - nie myślałam, że jeden raz bez zabezpieczenia zaowocuje ciążą ;)
Pozdrawiam :)
witaj i życzę powodzenia

Witam mamuśki :)

Klaudusia, może faktycznie dla odmiany będzie córeczka :)
A sprawę z pracą lepiej wyjaśnić i mieć to za sobą.

Mamusia Bartusia, witaj :)

Halina, hej :)

Aldi, super że z maleństwem wsio ok :) Ja już tęsknię za byciem w ciąży, choć niezbyt dobrze ją przechodziłam ;)

reklama
Do góry