reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Hejka

Air - no nie, dodatkowych nic nie zlecili. Teraz idę na badanie hormonów tarczycy, testosteronu, prolaktyny i takie tam jeszcze.
A dziś mam taki myk, tyle że 5 innych nie ma na sobie śladu drugiej kreseczki, a zrobiłam jak już na wyspiarkach pisałam, bo cycole mnie bolą itak z ciekawości, a w razie czego dziś jest pi razy drzwi 7dpo... i oto co wyszło, ale jak wspomniałam na kolejnych pięciu zupełne zero śladu, nie wiem czy dlatego że z innego sikańca czy co???

Zobacz załącznik 622174

Witajcie dziewczyny, ja znowu z doskoku:) Miałam duuuużo przeżyć ostatnio dzięki mojemu mężowi. Mam nadzieję że sytuacja opanowana.
U mnie maluszek zdrowy, USG prenatalne wyszło super a test Pappa to potwierdził. Póki co moja ginka w Kielcach obstawia dziewczynkę ale ja jeszcze w to nie wierze tym bardziej że czuję chłopca. Jestem 4 dni do przodu z wielkością dzidzi, szyjka króciutka ale zamknięta, nic się nie uwypukla. 12.05 jade do Łodzi na założenie pessara ze względu na tą krótką szyjkę a 19.05 mam zamiar wrócić do pracy chociaż na trochę :-)
Od paru dni czuję lekkie ruchy maluszka - takie pukanie i przepychanie, jak leżę na boku i nacisnę lekko to nawet wyczuwam:)

Mou a te pozostałe testy robiłaś już nie z rannych siśków??

Hej,
Mou nie pisalam? Rok temu, w styczniu (prawie 1,5) Artur przeorał mi oko paznokciem. Chcial sie przytulic, ja kucałam, on machnął ręką i tadam. Ostry dyżur i okazali sie ze rozcial mi rogówkę. Czasem to mnie bolalo, zwlaszcza rano. Ale teraz na wyjeździe masakra. Oko spuchnięte, światłowstręt, czerwone. Dopiero jak dali krople przeciwbólowe to bylo znośnie. No i teraz jestem ciągle na nawilżających, żeby powieka nie tarla o oko.
Hmmm Twój test ciekawy.
Enya trzymam kciuki moooocno.

aaaa... racja, już pamiętam ten zamach na Ciebie z użyciem paznokcia :-D

To powiem Ci że nie zazdroszczę. I nie da się nic więcej zrobiś oprócz nawilżania?

Hej
Enya no super, że u Was ok wszystko i że się uspokoiło
Mou i jak tam u Ciebie z tym testem?

Aloha :)
Air - z testu nici, @ przyszła i poszła, była tak krótka że szok. Nawet zrezygnowałam z clo, i wezmę w tym cyklu luteinę od 14dc przez 10 dni, co by podreperować pracę ciałka żółtego. I w kolejnym cyklu zacznę clo już na pewno :tak:

A do tego czasu mam co innego do odliczania i myśli będę miała skierowane na inne tory...
Przedwczoraj ot tak sobie weszliśmy do sklepu ze sprzętem używanym, co by popatrzeć. No i dzień później czyli wczoraj wpłaciliśmy pierwszą ratę za laptopa. jupiii... w końcu będę mieć pożądny sprzęcior.
Mój pc ma 2 giga ramu i śmiga jak ślimak :-D jak go włączam muszę czekać ok pół godziny zamim się rozkręci. A to dlatego że jeden slot z ramem się zjarał :-D

No i że kasy nie ma, super rozwiązanie mają w tym sklepie, pierwszy raz się z tym spotkałam. Kupujesz na raty ale odbierasz sprzęt jak spłacisz wszystko, a oprocentowanie to... 5% ! bajka. No i laptopa który kosztuje w currysie 899 funtów, ja nabyłam za 399.

intel i7 4700mq 12gb ramu, karta graficzna nvidia 740M 2gb, blueray, beats audio, 17 cali.
Więc w końcu w cosik sobie pogram :-D

omg to jeszcze tak nie było żeby ponad miesiąc żadnego postu nie było u nas spokój, choć ja zaczynam już panikować, bo roboty sobie szukam, do września muszę coś znaleźć i hmm w międzyczasie mój łobuziak skończył roczek oko w miarę ok, codziennie krople i jakoś nie boli, lipa jak nic z tym, no ale lepiej krople niż wycieczki po szpitalach Mou co u Ciebie?

No cisza cisza. Tak to już jest jak tylko jedna na polu bitwy została :-D

U mnie bez zmian w sumie, ale już jestem po pięcio dniowej kuracji clo 50mg. 3-7dc
Czekam teraz na owu co by zacząć łykać lutkę.
Waga mi ładnie spada, hormony wracają do normy, więc może coś się w końcu ruszy.
Liczę na te 4 cykle z clo. Chociaż no cóż... nie ukrywam że liczę na pierwszy cykl z clo hi hi :-D

reklama
Do góry