reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Risia - super! :-) Skoro Ci taki fajny i dobry wyszedl, to na pewno masz motywacje. :happy:

A u mnie szok - kolejny test owulacyjny pozytywny!!! :szok: Myslalam, ze juz dzis bedzie negatywny... W szoku jestem, jak mi sie wszystko poprzesuwalo! Dni plodne w tym cyklu mam miedzy 23 a 28 dc!!! :szok::baffled:

U nas w ogole jest dzis tak goraco, ze chyba pojedziemy na plaze! :-)

reklama
Hejka :)

Pajeczko!!!! ale super wyszedł! Identycznie jak z przepisu! Kolory rewelacyjne.
A tak z wierzchu wyglądał ten którego ja robiłam - wspólnie z niunieczką moją dla tatusia miesiąc temu :) Niestety nie zrobiłam zdjęcia wewnątrz - :zawstydzona/y:... za szybko żeśmy go zjedli :-D Zdjęcie0223.jpg

Mary
- testy mogą być pozytywne baaaardzooo długo jeszcze. Liczy się pierwszy pozytywny test, reszta pokazuje po prostu, że masz wysokie stężenie LH jeszcze. ten hormon jest obecny przez całą długość cyklu, ale owulacja była do max, 36 godzin po pierwszym pozytywnym :tak:

A ja zaraz biegnę zrywać śliwki, chyba już dojrzały - będą kofiturki - mniam:-)

Mary
- testy mogą być pozytywne baaaardzooo długo jeszcze. Liczy się pierwszy pozytywny test, reszta pokazuje po prostu, że masz wysokie stężenie LH jeszcze. ten hormon jest obecny przez całą długość cyklu, ale owulacja była do max, 36 godzin po pierwszym pozytywnym :tak:

A ja zaraz biegnę zrywać śliwki, chyba już dojrzały - będą kofiturki - mniam:-)

Mousefish - dzieki, jestes niezastapiona! Czyli owulka byla 15 lub 16 sierpnia... Teraz czekamy troszke i sie okaze... :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ten tort piekny! :tak:

A my juz wrocilismy z plazy. :-) Ale super bylo! :blink:

Mary - ja czasami testy miałam pozytywne prawie do końca cyklu :tak: Po prostu miałaś mocny skok LH żeby jajeczko się uwolniło, i ten poziom długo się utrzymywał. Teraz życzę powodzenia w testowaniu :tak::-)

A zbiór śliwek się nie udał niestety, bo - te co bym mogła dosięgnąć zostały zerwane :-D musiałabym iść ze stołeczkiem :-D

Mary - ja czasami testy miałam pozytywne prawie do końca cyklu :tak: Po prostu miałaś mocny skok LH żeby jajeczko się uwolniło, i ten poziom długo się utrzymywał. Teraz życzę powodzenia w testowaniu :tak::-)

A zbiór śliwek się nie udał niestety, bo - te co bym mogła dosięgnąć zostały zerwane :-D musiałabym iść ze stołeczkiem :-D

Mousefish - dziekuje za informacje! Nie wiedzialam, ze testy moga tak dlugo wychodzic pozytywne! Ale to, co mnie mozno zaskoczylo, to to, ze szyjka sie uniosla i stwardniala... :zawstydzona/y: Poza tym zdziwienie ogromne, bo dopiero dzis masa sluzu jak bialko jajka!!! Wczesniej nie bylo! :szok::szok: Tzn. byl raz, ale mniej jakos z 8-9 dni temu, ale mniej niz dzis i to bylo w srodku naszego urlopu, wiec nie mialam testow owulkowych pod reka...

Ostatnia edycja:
hej kochane,

moja Mamcia niestety po tygodniu pobytu u nas pojechała dziś do domu...smutno mi, ale cóż- Ona już do pracy po urlopie :-(

ale mi ślinka cieknie, wchodzę, a tu takie pyszności, a że mnie niestety mdłości dokuczają, a najlepiej pomaga mi obżarstwo (niestety :dry:, powtórka z pierwszej ciąży ;-)) to wepchnęłabym każdy z tych tortów, tymabrdziej, że tortem nigdy nie pogardzę :-D teraz to między posiłkami staram się jeść owoce, albo jogurty z owocami tak dla własnego bezpieczeństwa, bo już sapie jak stary parowóz ;-):-p

dobrej nocki dziewczynki

witam dziewczynki

Mou śliczny ten tort:):)

Mary-Beth zawsze warto spróbować samej :) jak się nie uda to trudno :tak:

Dotkass no ja mam +14 kg aż się boję... ile będziew na sam koniec...

heloł
wróciłam
fajny weekend, a dziś mnie cycki bolą - ech chyba znów się nakręcam
młody strzelał tekstami a na zamku w malborku usnął nam w trakcie zwiedzania - 13 kg dwie godziny na rękach, ale miałam zakwasy
o bromergonie notorycznie zapominałam, albo byłam pi piwkach, więc nie chciałam brać... może ten ból to po przerwaniu bromergonu...

reklama
Dzien dobry!

Fioletowa, Kinga - hej! :happy:

Risia
- masz racje! :tak: A u Ciebie juz niedlugo do rozwiazania! :blink:

Milego dnia, babeczki!
U mnie nic, czekam na testowanie... :zawstydzona/y:

Do góry