reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Witam was Kobitki przyszlam sie przywitac i ide zaraz pic kawke :-)
Moj maluszek od rana mi marudzi zreszta juz od 5 dni czasem nawet nie moge wyjsc do lazienki a siusiam jak szalona,po jednym kubeczku kawki lece z 4 razy siusiu :confused:
Zobacze czy dzis do wieczora mi sie @ nie pojawi gdyz noca obudzil mnie bol podbrzusza tak jakbym @ juz miala i cieklo ze mnie tak az polecialam do lazienki myslac ze @ noca mnie nawiedzila ale jedyne co zauwazylam to cala bielizne w mlecznym sluzie i na tym koniec.
Zoi no to Ci powiem że mnie to wygląda na ciążę i to tak na serio:) Tym bardziej że masz już 16 dzień fl bez @. Ty najlepiej jednak zrób ten test z krwi jak tam u Ciebie jest to przyjęte, żebyś mogla w miarę wcześnie używki odstawić:-)
Dzięki Kinguś i Dorotka za zyczenia zdrowia - dzisiaj już lepiej bo nawet w pracy byłam ale napierdziela mnie dla odmiany brzuch i głowa boli. Jutro chciałabym zrobić tą prolaktynę z obciążeniem bo hurrraaa koleżanka załatwiła mi receptę na tabletki :-) Tylko że znowu zalezy jak jutro będę się czuła żebym po tej tabletce nie kipnęła bo do fryzjera nie dotrę...
Jakbyście chciały któraś dziewczynki kilka tableteczek tego leku do badania prolaktyny z obciążeniem to pisać adresy na priwa i chętnie podeślę bo w opakowaniu jest aż 50 tabletek a mnie jest potrzebna jedna no i zostawie sobie z 10 ewentualnie na zapas.

reklama
Zoi no to Ci powiem że mnie to wygląda na ciążę i to tak na serio:) Tym bardziej że masz już 16 dzień fl bez @. Ty najlepiej jednak zrób ten test z krwi jak tam u Ciebie jest to przyjęte, żebyś mogla w miarę wcześnie używki odstawić:-)
Dzis z rana zaczelam plamic bardzo leciutko na brazowo (jedna plamka na okolo 2 godzinki jak i przy chodzeniu nic nawet nie wydostaje sie na zewnatrz jak i nie widze by macica sie zluszczala)jak i brzuch boli tak na @ wiec raczej z ciazy nici jedynie sie spoznila jeden dzien @ ktora pewnie sie rozkreci niebawem,cala noc przespalam spokojnie bez objawow @,chodzilam duzo siusiu i nie bylo ani kropeczki krwi,jedynie rano zaskoczylo mnie tak nagle w lazience.
Nie mam pojecia czy bylby teraz sens w piatek testowac jak plamienie dzis nawiedzilo:confused:
Tempka jak narazie nadal nie spada ale jak sie @ rozkreci to napewno szybko zleci w dol.
Nie mam naprawde pojecia co mam myslec o tym bo moje cykle sa ostatnio jakies chore bo pierw mysle ze zaciazylam po czym przychodzi jakies plamienie ale tempka wciaz nie spada :szok:

hej kochane,

wczoraj wróciliśmy tak późno do domu, że padłam jak długa...Amela jeszcze śpi, a R musiał do pracy dziś pojechać :dry:

enya, jak dziś samopoczucie???

Zoi, u mnie w dniu @ zawsze tempka jest wysoka, a spada dopiero po :sorry2:

miłego dnia

u mnie tempka zawsze spada w terminie @ a czasem nawet i przed,przynajmniej jeszcze nie zaobserwowalam zeby bylo inaczej,przykladowo majac 37 podczas @ potrawi raptownie poleciec na 35-36 stopni albo poprostu zleci jak to nazwac schodkowo ale w znaczacym skoku w dol nie mowie tu o spadku 0.05 ale glownie leci o 0.40 albo i wiecej zalezy od intensywnosci @ prawdopodobnie,chociaz w ostatnim cyklu mialam spadek stopniowy o 0.10 ale spadek od razu sie pojawil a w tym cyklu teraz zamiast spadek to w gore lekko i do tego jestem wciaz z podpaska z rana i prawie ze czysta doslownie sa 2 plamki male ledwo co widoczne i to mam nazwac @:confused:
Nie widze by chciala sie rozkrecic a mozana nawet powiedziec ze sie zmniejsza bo nawet juz podczas oddawania moczu ledwo tam kapnie,bylam rowniez i w lazience za inna potrzeba i nawet jak to powiedziec przy parciu normalnie powinno duzo leciec a tutaj figa z makie nic a nic nie kapnie nawet w koncowce @ zawsze tak nie mialam bo cos zawsze lecialo.
Ja poprostu juz glupieje od tych cykli co mam i nie potrafie nawet wytlumaczyc co jest grane,aktualnie strasznie mnie ciagnie prawy jajnik az do pachwin az czasem mysle ze mi wyskoczy dolem:baffled:

Dzięki Dorcia, dzisiaj już odrobinę lepiej ale dalej gania mnie do łazienki:no: Nigdy tak długo nie miałam takich dolegliwości więc wzięło mnie na amen...Ani piwka sie napić ani nic z tych rzeczy...Ale za tydzień mam imprezkę, mam nadzieję że podrzucę Alę do mamy to sobie odbiję ten czas 2 tygodniowej posuchy...:-)
Właśnie dzisiaj doczytałam o Kini i kurcze tak strasznie ją rozumiem - ten jej strach i to że się martwi że normalnie myślę o tym cały czas...Ale wydaje mi się że wszystko będzie dobrze bo jesli ma być dziewuszka to dziewuszki są silne i da radę napewno!!! Ja naprawdę trzymam mocno kciuki!!

Ostatnia edycja:
też wierzę, że będzie u Kini wszystko ok...i no właśnie z wyliczeń dziewuszka i jak piszesz enya, dziewczynki silniejsz, więc nie wierzę, że będzie źle...mocno myślę o tym i w duchu się modlę, by ciąża się utrzymała :tak:

Kurcze właśnie się dowiedziałam że nie pójdę na te urodziny w sobotę bo nikt się nie zajmie moją Alą bo moja mama robi imieniny!!!Strasznie zrobiło mi się szkoda bo napaliłam sie strasznie a tu taka lipa....:no:No ale cóż....Przynajmniej w czwartek wyskoczę na fitness bo wcześniej też nie dam rady bo też się muszę prosić....
A jak tam Dotka w pracy idzie??
Fioletowa a Ciebie ile nie będzie i tych Twoich minetek:-):-D
Ciekawe co tam u Kingi...

Ja wpadlam tylko tutaj na chwile by zyczyc wam kobitki milej nocki a jutro moze znajde wiecej czasu na rozmowy jak i moze bede sie lepiej czuc gdyz dzis glowa mnie boli niemilosiernie az sie nic nie chce,moi mezczyzni aktualnie spia wiec pojde sie dolaczyc tez i do nich gdyz jest rowniez i pozno gdyz mam 12 w nocy :happy2:

cześć :) a mój cykl pewnie kolejny nieudany bo brałam antybiotyk bo znowu mi stan zapalny powrócił. ale nie myślę o tym, co ma być to będzie nie mam nawet czasu myśleć , tyle rzeczy na głowie może to i dobrze bo jak się nie myśli to się udaje ale nie łudze się za bardzo . tantum rosa mi bardziej pomógł niż cały ten antybiotyk, masakra :-) miłego dnia wszystkim :*****

reklama
hej dziewczynki,

enya, pracuje się dobrze...przynajmniej coś robię a Ami chodzi do przedszkola, obie odżyłyśmy :tak::-) i R też na tym korzysta, bo mniej "kąszę" hehehe :-D

kasia, infekcja powiadasz...a Twój partner leczy się razem z Tobą? bo jeśli lekarz nic na ten temat Tobie nie powiedział radzę zmienić skoro nie zna podstawowych zasad leczenia obojga partnerów :sorry2:

Zoi, to kiedy idziesz na betę???

miłego wieczoru i kolorowych snów

Do góry