reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

a jednak wpadłam dziś, bo u nas ospa idzie wielkimi krokami, chyba jutro zaliczymy lekarza... więc jakbym się nie pojawiła to wiadomo co jest grane

reklama
Dotkass mówię Ci po prostu leci jak z czajnika:) Strasznie dużo białego śluzu, przynajmniej od 2 dni tak jest. Zobaczymy później....:-) To mówisz że to dobry objaw??? Ja już nie pamiętam jak to z Alą było i w kolejnej ciąży bo po prostu nie zwracalam na to uwagi....

enya, ja też nie pamiętam, ale wiem, że przed zbliżającą się też może się wydzielać biały śluz, ale w malejącej ilości, narazie się nie nakręcaj, żeby się potem bardziej cieszyć :tak::tak::tak: ja jak zaszłam w ciążę z Ami to w 6 tygodniu dopiero wiedziałam i od 6 tygodnia pisałam pamiętnik ciąży, dla Amelci na pamiątkę (nawet poród mam opisany, ale tego chyba Jej nie pokażę :-D), ale śluzu na początku nie pamiętam...wydaje mi się jednak, że zaskoczyłaś, ale nie chcę gdybyać...już wkrótce się przekonamy, jest duża szansa, bo jesteś pewna, że pęcherzyk pękł, mąż wyposzczony, co za tym idzie żołnierzyki w bojowym nastawieniu do jajeczka, napewno dały radę ;-)

mnie tak cho.lernie bolą jajniki i podbrzusze,a jak siedzę po turecku to cała miednica...zupełnie nie wiem co jest, nie wiem czy sobie wmawiam, czy miałam takie objawy co m-c ale ich nie zauważałam :eek:

a co Ty kochana, sobie wizualizację wykresu zrobiłaś? tak patrzę, ale coś mi się daty nie zgadzają hehehe

Ostatnia edycja:
enya, ja też nie pamiętam, ale wiem, że przed zbliżającą się też może się wydzielać biały śluz, ale w malejącej ilości, narazie się nie nakręcaj, żeby się potem bardziej cieszyć :tak::tak::tak: ja jak zaszłam w ciążę z Ami to w 6 tygodniu dopiero wiedziałam i od 6 tygodnia pisałam pamiętnik ciąży, dla Amelci na pamiątkę (nawet poród mam opisany, ale tego chyba Jej nie pokażę :-D), ale śluzu na początku nie pamiętam...wydaje mi się jednak, że zaskoczyłaś, ale nie chcę gdybyać...już wkrótce się przekonamy, jest duża szansa, bo jesteś pewna, że pęcherzyk pękł, mąż wyposzczony, co za tym idzie żołnierzyki w bojowym nastawieniu do jajeczka, napewno dały radę ;-)

mnie tak cho.lernie bolą jajniki i podbrzusze,a jak siedzę po turecku to cała miednica...zupełnie nie wiem co jest, nie wiem czy sobie wmawiam, czy miałam takie objawy co m-c ale ich nie zauważałam :eek:

a co Ty kochana, sobie wizualizację wykresu zrobiłaś? tak patrzę, ale coś mi się daty nie zgadzają hehehe

No ba!!! Okazało sie że niezła czarodziejka ze mnie i owu też sobie wymierzyłam łącznie z temperaturami hehehe. A miałam sen żer robiłam test ciążowy i był pozytywny. Nie nakręcam się jakoś strasznie ale po prostu mam nadzieję bo miałam dużą szansę w tym cyklu i nie wiadomo kiedy będzie taka następna;-)

Mou Ty jesteś szyjkowy ekspert:-). Powiedz mi kiedy szyjka powinna twardnieć po owu??? Bo ja co prawda za bardzo się na tym nie znam ale od momentu owu moja szyjka wygląda tak samo - wysoko i jest bardzo miękka, i gorąco w środku.

Witam się powiem szczerze, że z lekko smutną minką :-( tempka mi dziś spadła i zupełnie nie wiem co o tym myśleć...poddaje się, miałam nadzieję, że ten cykl będzie przynajmniej bardziej czytelny a okazuje się, że znów coś...fakt, że trochę pocieszam się patrząc na wykres enya, bo Ona po szczycie też miała taki spadek jak ja, ale...buuuuu, dziś tragedia...załamka

mimo wszystko Wam życzę miłego dnia

Dzień doberek:-)

Dotkass - jeden spadek o niczym nie świadczy. Na Pajki wykresie są spadki po owulacji o dwie, półtorej, jedną kreskę non stop. a jest w ciąży. To nie jest nic złego taki mały spadek. Uszy do góry :-)

Enya - szyjke też mam miękką bardzo często po owu. To cecha indywidualna. jest ciepła w środku bo progesteron podnosi tempkę. A biały śluz to dobrze :-) trzymam kciuki żeby się udało!

witam sie
dziewczynki ponieważ bedzie mnie mniej - przygotowania świąteczne:) juz dzisiaj składam Wam życzenia
Najserdeczniejsze życzenia zdrowych,
radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy,
smacznego jajka, mokrego dyngusa,
a także odpoczynku w rodzinnym gronie.

ja z rana sobie zrobiłam kawę z ... kwaskiem cytrynowym
eek.gif
wczoraj czysciłam czajnik i zapomniałam wylać wodę
eek.gif

Mou
nie jeszcze nie dotarla... bo sprawdzała i nie ma

Fiolecik trzymam kciuki, zeby ta ospa sie rozwinęla i żebyś była juz po

Enya trzymam kciuki za testowanko
resztę kobietek pozdrawiam :*

Dobra - już się trochę ogarnęłam.
Zrobiłam teścik, ten co niby 6 dni przed planowaną można he he (jeśli ktoś miał implantację 5 dnia oczywiście)
no więc negatywny aż się patrzy. Teraz ja podpatruję małpiszona i do dzieła w nowy cykl, w ten sam czas co pierwsze było zmajstrowane. Chociaż szkoda mi tego cyklu. Jak każdego zresztą. Ale co tam. Wpływu na to nie mam.

Moje dziecko dziś się pytało czy mam adres - takie literki...
no więc postanowiłam zadać jej pytanie jak mama ma na imię. Odpowiedziała "mama" oczywiście.
No to ja do niej że mama ma na imię Beata.
A niunia na to - mamo, nie jesteś Byłatom... he he

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry