reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

dzis to juz zapozno ale bede meczyc mojego bysmy jutro pojechali wlasnie po ksero bo to jakies chore ze tak naprawde mamy mu na slowo wierzyc kurcze ale jestem na buzowana

Karin jak nie zobaczysz to nie wierz, bo może nie jest tak źle. Różni są lekarze i różnie interpretują wyniki (wiem coś o tym bo pracuję w szpitalu), musisz wyciągnąć te wyniki i leć do innego na konsultacje. Poza tym jak dla mnie to takie badania należy powtórzyć bo nie można opierać się na jednym wyniku...Trzymam kciuki!!!

reklama
dziekuje wam, 

dodzwonil sie i mamy jutro rano jechac, odebrac wyniki , troszke mi ulzylo bo faktcznie na slowo to nic nie mozna robic 

Ja też jestem pełna obaw bo mój mąż bierze teraz Xanax na nerwicę żołądka i niestety jest to w pewnym sensie psychotrop, po pierwsze może powodować problemy z erekcją (bo jest właśnie przepisywany niektórym facetom na przedwczesny wytrysk) o czym już raz się przekonałam jak zaczął brać, a po drugie obawiam się jak to może wpływać na plemniki. A nie mam nawet kogo zapytać!! On niby mówił tej babie że staramy się o dziecko i powiedziała że to nie problem ale ona nie od tych rzeczy....Po drugie nie poinformowała go o skutkach ubocznych....Czy coś wiecie na ten temat??? Może powinien na czas przyjazdu odstawić???Ale znowu jak odstawi to Go znowu może ta nerwica dopaść a bierze dopiero miesiąc....Szukałam na necie jakiś informacji ale nie znalazłam:no: Też mnie to wkur***:-(

Kolejna sprawa że modlę się o to żeby casta nie skrócił mi cyklu bo mój plan się posypie do końca - ja nie mogę mieć wcześniej owu, po prostu nie mogę!!!AAAAA

dziekuje wam,

dodzwonil sie i mamy jutro rano jechac, odebrac wyniki , troszke mi ulzylo bo faktcznie na slowo to nic nie mozna robic

PS. do mojej wypowiedzi wczesniejszej:-) U nas już kilkoro pacjentów straciłoby życie, albo było niepotrzebnie operowanych, gdyby nie skonsultowali się poza szpitalem więc...morał z tego taki że jeden lekarz nie może ferować wyroków.

enia chyba najlepiej spytac sie ginekologa moze on cos wiecej ci powie, a czytalas w interecie ulotke do tego leku i nic nie pisza na temat skutkow ubocznych, kurcze to fakt przekichana sprawda trzymam kciuki za nas wszystkie :) mi castangus nie skrucil :) wiem moze bedzie ok 

Dziewczyny mój M wrócił od urologa. Skarżył się, ze ostatnio ma wrażenie jakby mu się coś ściskało aż do samej pachwiny, więc go zarejestrowałam i poszedł. Miał usg i wyszło, ze ma zbyt dużo płynu wokół jąder. Nie wiem dokładnie czy wokół czy przy bo M z wrażenia nie potrafi określić. Dostał leki Amoksiklon (lub Auroksiklon) Unidox i Zinnar. Za miesiąc do kontroli. Wtedy może mieć badane żołnierzyki. M obrażony bo w ulotce leku jest na zakażenie górnych dróg oddechowych i na zapalenie cewki. Poszedł zbyt późno i ma stan zapalny. Miał pobrany płyn, więc teraz leży i umiera:tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mój M wrócił od urologa. Skarżył się, ze ostatnio ma wrażenie jakby mu się coś ściskało aż do samej pachwiny, więc go zarejestrowałam i poszedł. Miał usg i wyszło, ze ma zbyt dużo płynu wokół jąder. Nie wiem dokładnie czy wokół czy przy bo M z wrażenia nie potrafi określić. Dostał leki Amoksiklon (lub Auroksiklon) Unidox i Zinnar. Za miesiąc do kontroli. Wtedy może mieć badane żołnierzyki. M obrażony bo w ulotce leku jest na zakażenie górnych dróg oddechowych i na zapalenie cewki. Poszedł zbyt późno i ma stan zapalny. Miał pobrany płyn, więc teraz leży i umiera:tak:

No ja sobie wyobrażam :tak: Pacjent wymaga szczególnej opieki, żeby przeżyć :-) Tak to z chłopami.....

A u mnie @ nadal brak, zrobiłam jednak tą betę, wyniki mam jutro z rana, jak będą negatywne to może mi te urojone mdłości wreszcie przejdą, bo jak będę w ciąży to proszę bardzo mogę znosić mdłości, ale tak bez potrzeby to nie chcę :zawstydzona/y:

Ale żeście naskrobały babeczki... hi hi ...
Kariin - kochanieńka :-) ja nigdy nie dostałam tu w UK wyników badań, ja sobie sama obliczyłam jaki jest procent pozytywnych sprawnie działających plemniorków. Tu w UK lekarz mówi - "plemniki w normie, powyżej normy, poniżej, na granicy, dużo poniżej granicy" Ale ja jestem tak dociekliwa, że mimo iż ten sam lekarz (lekarka) prowadzi nas i naszych znajomych - to im nigdy nie podała liczb, a mi tak, bo dla mnie to właśnie liczby są ważne. Ja je kazałam sobie przedstawić, i ona - ta moja lekarka co wynik, to mi w liczbach mówi. To nie PL, inne zasady. Musisz powiedzieć, że wynik z informacją że norma czy nie norma, musi być przedstawiony w liczbach. Co i jak - konkretnie. Ja tez nie dostałam wyniku na papierku. Tak jak pisałam - to nie PL.

A sama ze szpitala - i wyniki wydawałam pacjentom - tym bardziej te ich tutejsze zasady podawania tylko info czy ok czy nie ok była dziwna. Ale jak prosisz o liczby to lekarz musi je podać.
Kariin - zadzwoń i poproś o liczby... bo podawanie info czy norma czy nie norma bez konkretów, t w UE poza Pl to .... norma ??? :tak:

reklama
hej dziewczyny ale dużo napisałyście przez weekend :) aż ciężko mi to ogarnąć :) jeszcze 4 dni duphostanu i zobaczymy czy ta @ się pojawi trochę biore ten cykl na straty bo za dobrze się czuje.... w tamtym miesiacu juz kilka dni przed @ podejrzewałam i słusznie no ale wyszło jak wyszło :/ Co do facetów mój mąż jest w miarę wyrozumiały wysłu****e i pomaga mi ale są granice jego wytrzymałości :D ale daje rade po takim czasie juz go praktycznie wychwalam i sam dużo rzeczy wie :)

Do góry