reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

wiesz, myślę że zdążę... ale koło dupy mi się pali głównie przez pracę - mamy się przenosić i ciągle na szczęście to przesuwają w czasie - teraz mamy info że jakos w kwietniu, a problem mam z tym taki, że mam umowę na czas nieokreślony, teraz do pracy mam 1,5 km a jak się przeniesiemy to będzie 50, więc chcę zajść zanim się przeniesiemy, iść na L4 ze względu na chemię w firmie i mieć temat przenosin z głowy...

reklama
Dziewczyny miałam pojechać do koleżanki, ale zadzwoniło do mnie wujostwo mojego brata (dziwnie brzmi:-)). Właśnie się pobudowali i wprowadzają do nowego domu. Kuchnię zrobili na wymiar a starą (4 letnią!!) sprezentowali nam:tak: Bardzo się cieszę. Przecież mogli sprzedać. Ale nie... Pomyśleli o nas, ze my mamy całkiem starą. Bardzo miło z ich strony. Śliczna jest. Byłam już oczywiście zobaczyć. M pojechała wymierzyć czy wejdzie, ale na moje oko będzie pasowało jak ulał. Wiem, ze to zupełnie nie w temacie, ale aż mnie nosi, ze sobie to wszystko porozkładam :happy: Ale nam się skapnęło:tak:

Pajkaa ja też PCO, z tym że zaszłam w 2 ciąże bez wspomagaczy więc nie jest to u mnie tragedia i mój mąż też chyba jest płodny:-) Zauważyłam że mój lekarz opiera się na tym że w końcu zajdę w tą ciążę niejako samoczynnie ale już zapowiedział że zrobi mi monitoring jakby coś i da CLO. Postraszył mnie też laparo a to już mi się mniej podoba:no:Jedyną barierą dla mnie jest kasa i czekam teraz do wypłaty....Dzięki za Twoją historię bo daje wielką nadzieję każdej z nas!!!:-) Tym bardziej jestem szczęśliwa że udało Ci się!!

Moja teściowa aż się popłakała jak usłyszała, ze jestem w ciąży. Ale dwa miesiące później dostała udar i widzę, że aż ją skręca, że własnego wnuka nie może za rękę potrzymać ani z nim się powygłupiać. Wiem, ze by mi przy nim pomogła, gdyby mogła bo akurat na emeryturę miała przejść. Cieszyła się, ze będzie wnuka bawiła. No ale życie nie bajka.

pajkaa ale jak z tym wnukiem? nie czaję... że chciała żebyś ty szybko zaszła? i kiedy cię urodziła - jak miała 12 lat?

Enya pisala, ze jak byla w wieku 25 lat to mama sie zalamała, ze w ciazy jest a moja narzekała, ze babcią jeszcze nie jest D bo ona mnie urodziła wczesniej:)

Ja nie mam nic do mojej teściowej chodź nie lubie jak ktoś wtrąca sie w moje życie a tym bardziej moja mama też to był dla niej wielkie przeżycie moja ciaża co jest takie dziwne że człowiek w koncu zakłada w koncu rodzinę za jej nie żyje to o co chodzi? enya tak jak ty jak zajdę w druga ciążę to nie mam z nikim problemu jak z moją matką... masakra jakaś kariin co do odległości mój maż powtarza najlepsza to ta teściowa na 102 sto metrów od domu dwa metry pod ziemią :-D:tak:
Hmmm ja nie mam w ogóle teściów bo oboje nie żyją - teścia praktycznie nie znałam, a teściowa zmarła tydzień po naszej 2 rocznicy ślubu. W sumie była jedyną osobą która szczerze ucieszyła się że będzie babcią:-) Niestety moja córka była za mała żeby ją pamiętać....Teściowa była dobrą kobietą, strasznie się starała być dla mnie dobra, ale ja wtedy tego nie doceniałam...Miałam z nią scysję już jak była chora i nie umiem sobie tego wydarować do dzisiaj...Myślę że mi wybaczyła, ale co głupota to głupota, teraz kiedy jestem dojrzalsza i w naszym małżeństwie jakoś się poukładało (a było kiepsko właśnie w czasie jej choroby bo mój mąż nie mógł sobie dać rady i byl straszny, a ja nie lepsza) wiem że postąpiłabym inaczej.
Więc morał z tego taki - doceniajcie dziewczyny swoje teściowe, nawet jeśli nie do końca sie z nimi zgadzacie, bo jak ich braknie wtedy człowiek dopiero docenia drugiego człowieka....Moje dziecko ma tylko jedną babcię i jednego dziadka, a bardzo mi brakuje czasami pomocy teraz jak jestem sama z dzieckiem i czasami nie mam jej z kim zostawić....

hej
ja już po badaniach, sie obaczy... niby między 16 a 18 mają być, ale sprawdzę jeszcze przed końcem pracy

enya - moja teściowa oprócz tych sytuacji opisanych przeze mnie jest spoko, wiem że w razie czego młody może u nich zostać, ale skorzystałam ze 2 razy z tego ;-) jakoś wolę do mojej mamy dawać małego...

Mama, spróbuj za pare dni zrobic test. Mi wyszedł bladzioch z apteki dopiero 4/5 dni po @ spodziewanej. Tłusta krecha była dopiero w 6 tyg. Powodzenia:)

reklama
Witam Sie ;)

coś cisza tu chyba dziewczynki już żyja weekendem :d my sie pakujemy czekamy aż D wroci z pracy i oid dzisiaj jestesmy na swoim :)

tak teraz oglądam dzien dobry tvn i sie zastanawiam a jaki my wozek kupimy dla kruszynki jak juz bedzie;) ceny są nieziemskie... 3500 - 6500 xd

a wy macie juz coś wypatrzonego

Do góry