reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Czarni wiesz to wsio zależy widzisz ja zaczelam sie leczyc w wieku 24 lat a zaszlam dopiero w wieku 26 lat... wiec wcale nie jest powiedziane, ze im kobieta starsza tym ciężej - mam koleżankę po 35 i bez problemu zaszła w ciaze...także roznie to bywa...a teraz niestety coraz wiecej mlodych par ma problemy z zajsciem...

Fioletowa to czekam na wyniki z ciekawoscią:)

Alebur jak sie czujesz??kiedy wizyta?

A dziękuję, leżę wciąż i leżę , ale czuję się o wiele lepiej , nie brudzę już i chyba wszystko wraca do normy, wizyta w przyszłym tygodniu.

Alebur jak sie czujesz? odpoczywasz?

odpoczywam , odpoczywam i chyba już się za bardzo przyzwyczaiłam do takiej "królewskiej obsługi" :laugh2:

hehe mou no tak - to wiele wyjasnia, ale tesciowa to bys chyba szybciej spakowala ;-)

alebur pokorzystaj poki mozesz - za 30 tygodni bedziesz miala po spaniu ;-)

hehe mou no tak - to wiele wyjasnia, ale tesciowa to bys chyba szybciej spakowala ;-)

alebur pokorzystaj poki mozesz - za 30 tygodni bedziesz miala po spaniu ;-)

A żebyś wiedziała!!! :-D
Nie żebym miała problemy z teściową, bo kochamy się naprawdę, nigdy nie miałyśmy żadnych konfliktów. To starsza kobitka jest - ma 68 lat, schorowana kobitka i strasznie żałujemy że nie możemy jej pomóc finansowo w żaden sposób, bo my jeszcze z długów kilka lat będziemy wychodzić, a miesięcznie oszczędzamy raptem 20 funtów :zawstydzona/y::rofl2:... więc jest kiepściutko.
A to że chciałabym jej się pozbyć z przyjemnością gdyby była u nas - to przez to, że pali jak smoczyca, i nie da się koło niej usiedzieć aż tak fajkami capi... bleeeeee..... i to tymi najtańszymi. Na dodatek nie byłoby jej stać żeby sobie tutaj kupować fajki za 5 funtów - dwóch paczek dziennie!!! Nawet mój M - co prawda nie wiem po co pali, bo pali paczkę - dwie tygodniowo, nie myśli o częstszym paleniu, bo po prostu kasy nie ma na takie zachcianki. A teściowa dostałaby szału, ja dostałabym szału bo ona dostałaby szału, M by dostał bo my dwie byśmy już oszalały... i kółeczko zamknięte he he

Trochę smutno bez mamuśki, mimo naszych konfliktów (nie małych) chociaż starałyśmy się przez te kilka ostatnich miesięcy żyć w zgodzie, to były momenty na granicy, że jeszcze chwila i coś albo ktoś by pękło :tak:
Dla mnie najważniejsze było, że jak miała pracę to jako tako nam pomagała, i trochę odżyliśmy finansowo. Zamiast minusa wyszliśmy na zero - ale to i tak baaardzo dużo dla nas. Na dodatek niunia miała babcie przy sobie i jest już w takim wieku, że nawet jakby miała już nie przyjechać w tym roku to i tak będzie ją pamiętać.

ja tam nie narzekam, chociaż ostatnio się zjeżyłam... ale tu i moja szanowna szwagierka była nie lepsza
szwagierka ma tego syna - chłopak będzie miał teraz 9 lat, no jest trochę nieposłuszny, ale jakie dziecko nie jest, ostatnio teściowa stwierdziła że jest na maksa nieodpowiedzialny i strach by było zostawić małą [7 miesięcy] z nim i wyjść gdzieś z domu, ja zrobiłam oczy i powiedziałam, że bez przesady ale on jest za młody żeby go zostawić z niemowlakiem, na to teściowa że ona zostawała z młodszą siostrą jak miała 4 lata, a matka szła na kilka godzin na zakupy... inne czasy pomijam
potem marudzi że chłopak nie czyta książek tylko ciągle tv, komputer [a że w domu mają 4 telewizory i od 6 lat u żadnego nie widziałam książki to nic, ważne że młody sam z siebie nie usiądzie by poczytać]
no i ostatnio on coś tam nie posłuchał i moja tesciowa razem ze szwagierka zaraz z tekstami, że jest głupi, durnowaty itp. - masakra....

reklama
ano czarni... wobec mnie jest oki, jak Artur był młody to gadała szeptem "bo nie wolno na niego krzyczeć, bo starszy jest przyzwyczajony, ale mały nie"
ale tak to się wydzierają ze szwagierką co chwila.... ja tam święta nie jestem, ale na dziecko warczę tylko jak mi o 3 w nocy marudzi, że chce pograć na iphonie ;-)
a ona w sumie co się odezwie do teścia to wrzeszczy, generalnie wrzaskliwa jest... tylko to mi w niej przeszkadza, bo tak to sobie mogę z nią spoko pogadać... a czasem to mamy polewkę z niej z mężem - wiecznie narzeka i kiedyś przed naszym ślubem narzekała że gdzieś była i było za mało jedzenia, a po naszym ślubie zostało dużo jedzenia, więc się śmialiśmy że teraz ma powód do narzekania w drugą stronę...

Do góry