reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Pajkaa zmierzylam po 6 bo ponoc nie powinno sie mierzyc przed 4 a ja zmierzylam przed 4, dlatego sprawdzilam tez po 6. a to mierzenie w ciagu dnia - to nie biore go nic a nic pod uwage. Testu nawet nie robie bo szkoda. ale na ciaze nie jestem nastawiona, tylko z tego goscia zrobilam durnia, bo mialam mu dzis zaplacic i co? w koncu kaze mi sie w d... pocalowac :) na dodatek nawet mnie nic a nic nie cmi w podbrzuszu jak zawsze przed @.
To kiedy testujesz ponownie?

reklama
Pajkaa zmierzylam po 6 bo ponoc nie powinno sie mierzyc przed 4 a ja zmierzylam przed 4, dlatego sprawdzilam tez po 6. a to mierzenie w ciagu dnia - to nie biore go nic a nic pod uwage. Testu nawet nie robie bo szkoda. ale na ciaze nie jestem nastawiona, tylko z tego goscia zrobilam durnia, bo mialam mu dzis zaplacic i co? w koncu kaze mi sie w d... pocalowac :) na dodatek nawet mnie nic a nic nie cmi w podbrzuszu jak zawsze przed @.
To kiedy testujesz ponownie?

Mou i tak i tak tempke masz zaklocona... wiec nie mozesz jej brac pod uwage bo po pierwsze alkohol po trugie nie ta godzina...
ja juz nie bede tstowaa chyba, ze za 14 dni nie dostane @ to wtedy. Clo mam juz przygotowane:)

ide sie polozyc z moim synkiem:)

Pajkaa - no właśnie - alkohol obniża tempkę. Ale nie ma plamień ani nic. Szyjka wysoko, Ta o 3.30 była po conajmniej 5 godzinach ciągłego snu, a i tak było 37.05
No nic. Wyjaśni się na dniach. Najwyżej powiem temo człowiekowi, że coś miałam nie tak z netem i nie mogłam wysłać pieniędzy. @ się spóźnia więc jakby wysłał w poniedziałek rano to na wtorek powinno dojść. Może zdążę. Nie chcę marnować kolejnego cyklu.
Idź się tulać do chłopaków swoich :-D My już wstaliśmy bo jedziemy na "tygodniowe" zakupy. Lodówka pusta - trzeba zapasy uzupełnić :-D

... dobra - przemyślałam sobie - poczekam na clo od Trix. Najwyżej jeszcze jeden cykl będę miała z głowy.
Jeszcze dziś przylezie @ - czuję to w kościach. Jeszcze jak dzisiaj połazimy sobie cały dzień to przyjdzie na pewno.
Czekam na Mamme - na nowy teścior :)
Mamma - nie trzymaj nas w napięciu tylko rób testa :tak:

Alebur - widzę że pregnyl poszedł w ruch :) ciekawe ile pęcherzyków uwolnił??? Będą Trojaczki???

Ostatnia edycja:
hehehe trojaczi..... no cóż ja bym chciała chociaż jedno hihihi
zobaczymy jakie będą wyniki. Ale kłucie z lewej strony jest tak silne , że nie mogłam spać , budziłam się co chwile z bólu
A za Ciebie trzymam mocno kciuki , żeby jednak to było to o czym myślę.... w zeszłym m-cu też wariowałam z tej beznadziejnej niepewności...

MOU - dlatego właśnie ja chcę skończyć mierzenie na tydzień po owu - w którą coraz bardziej wątpię, czy aby na pewno była...
chociaż jak tak patrzę, to mam tendencję do niskiej tempki 4 dpo :p

Ostatnia edycja:
Rysica - ale miałaś 3 wyższe tempki po spadku, więc może zmarzłaś w nocy i dlatego tak dzisiaj wygląda??? Zobaczymy jutro czy pójdzie do góry.
Alebur - ja już się nastawiłam na nie. Zresztą wczoraj te niteczki krwi w śluzie wystarczająco mocno zakomunikowały że @ długimi krokami się zbliża.
Zrobiłam test przed chwilą i nie ma nawet wyimaginowanego cienia. Testy czułe więc nic z tego. NA 100% nic z tego.

Rysica , może masz spadek , ale 19 dc to jeszcze za szybko na spadki przed @, może jakieś zakłócenia były?

MOU tak mi przykro, ale wg mnie to temp zbyt wysoka żeby @ przyszła...

MOU, alebur - jedyne zakłócenia to problem z nosem - a dokładnie śluzówka mi przesycha strasznie :/ i oddychać nie mogę. Chyba sobię kupię afrin pure sea - jakaś nowość afrinu - krople z naturalnych składników na bazie wody morskiej z jakimiś witaminami (pewnie vit E) - takie delikatne, nawilżające. Nie przecikatarowe.
Ollena - może Ty je spróbujesz? - od razu o Tobie pomyślałam, jak reklamę zobaczyłam :)

a wracając do tempki - to w poprzednim cyklu też miałam spadek w 4 dpo, w jeszcze wcześniejszym 4 i 5 dpo był mały spadek. Może taka moja uroda. Wcale tu nie bralam pod uwagę spadku przed @, tylko poddałam pod wątpliwość, że miałam owu, ale później na wykresy zerknęłam i zobaczyłam, że to nie pierwszy raz.

Rysica - no właśnie. Nie gdybaj tylko się serduszkujcie często i gęsto :-D He he - radzę a sama tak nie robię. W przyszłym cyklu może wypróbujemy sposób na "często i gęsto"
A wiecie z czego się cieszę (z jednej strony...) a no z tego że mam ładną w tym cyklu fazę lutealną :)

reklama
MOU - z tym serduszkowaniem w przyszłym cyklu to może być kiepsko - ja wrócę do pracy, będę wstawać o 5:30 a o 22 już będę chrapać, więc jedyna szansa kiedy mąż wolne będzie miał... A teraz - śluz mam już gęsty i nierozciągliwy, więc pewnie to mój standardowy spadek w 4 dpo ;P

Do góry