reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Tez mialam cien cienia:)
alebur no moja mama byla na ginekologii i powiedzieli jej, ze moge tabletki do ssania na gardlo bez problemu. To widocznie dziala tylko na gardlo, na nic wiecej.
No i aspiryne mozna jak najbardziej, bo to jest paracetamol.

reklama
Hejka :)
Pajkaa - kiedy Ty testujesz ? za 3 dni? czy dopóki @ nie przyjdzie? (no ale żeby przyszła to lutkę musiałabyś odstawić)
No i ja też myślę że u mnie musi tempka spaść żeby @ dostać.
Alebur - no to do dzieła :):):) owu powinnaś mieć dopiero jutro, najwcześniej dziś wieczorem, lub w nocy, więc absolutnie nie jest za późno :):):)

Co do tej mojej teperaturki, to ja i tak na nic nie liczę, chociaż mam przez to jakąś tam nadzieję, bo podbrzusze nawet nie ćmi. W zeszłym cyklu czułam jakieś lekkie bóle, a teraz nic. Więc albo mi faza lutealna robi się ładniejsza, albo ... II ??? ale raczej obstawiam pierwszą opcję :)
Slonce ja zatestuje najwczesniej w niedziele bo wtedy skoncze lutke:)

tak ja testowałam dziś rano.

testy owu powinno sie robic od 10-18 bo rano jest największe stężenie LH i wieczorem równiez no i wszystkie testy o stałej porze:)

hej Wam
MOU - ale numer z tą tempką :) obym się myliła!!!

alebur - tak jak mówi MOU - testy owu robi się po południu :) i owulacja jest po 24-36 a niektóre ulotki mówią, że po 48h od pozytywnego testu. Więc działajcie, działajcie!

a mnie tempka poszła delikatnie w dół, o 0,03... Ale dalej jest nad linią podstawową i tylko ciut niżej pod linią pomocniczą i ja już nie wiem czy to była owu czy nie :) Kasiurek pomocy !!!
a w nocy jeszcze było małe bzykanko - mąż mnie obudził w środku nocy hihihihihi

u mnie też spadła o tyle samo :)

Dziewczyny doradźcie w takim razie co z tym Pregnylem mam robić?

przede wszystkim przed braniem pregnylu powinnas miec usg aby sprawdzic jakiej wielkosci jest pęcherzyk...

Czesc dziewczyny,
Rysica, Mou i Pajka - nie wiem czemu, ale bardzo wierze w Wasze cykle, w kazda z Was z osobna :-) Kiedy testujecie? :-)
alebur - ja bym testu owul nie robiła rano, mi tak zawsze wychodzily dodatnie, nawet jak bylam pewna, ze owu nie ma. Za duze stezenie LH w moczu po calej nocy. sprobuj po kilku godzinach.
Fioletowa powiem Ci, ze ja mialam taka historie, ze 29.08 miala przyjsc @. Dwa tyg pozniej dalej jej nie ma, zrobilam bete, ujemna... A tydzien pozniej test ciazowy pozytywny. :-)

Wczoraj za duzo nie pisalam, ale mialam masakryczny dzien, co pol godziny albo i czesciej, od 10 do 18 latałam do łazienki na pawika ;-) cos strasznego, mam nadzieje, ze dzis sie nie powtorzy !

życzę mniej pawików:)

a czy mierzenie tempki ma sens również w ciągu dnia ? Mierzyłam w ustach 37 stopni pod pachą 36,7 stopni i mam pewien wstydliwy problem aż wstyd pisać zatwardzenie :zawstydzona/y: :-D:zawstydzona/y: i nie wiem czy pić jakieś ziółka czy czekać kilka dni ... oby @ nie przyszła, ale już wolałabym dostać teraz natychmiast niże opóźnioną o kilka dni, bo to większe rozczarowanie będzie :-(ale brzuch mnie ćmi jakoś nie w podbrzuszu, ale tak wyżej w okolicach pępka Pożyjemy zobaczymy. Fioletowa jaki ty masz ten "tester" owulacyjny ? Jakiej firmy

nie ma sensu

Rysica - oczywiście że zatestowałam ale nici z tego :) Już pisałam że jest tam jakiś cień cienia. No ale to dopiero 11dpo. Najczęściej testy wychodzą 14dpo. więc jeszcze nadzieja nie umarła :) troszku się tam tli. Pewnie skuszę się popołudniu na test owu. Pajce wychodziły najpierw testy owu a po jakimś czasie dopiero ciążowe, więc zobaczymy popołudniu.
My zmykamy na spacerek bo M ma dziś wolne :)

ale mialas cien cienia czy widac bylo kreseczke bez wpatrywania??

Dziewczyny moge brac w ciazy Rutinacea? Gradlo mnie zaczyna bolec i katar sie zaczyna..

tak mozesz wsio z wit. c :)

Mama czekamy na Twoj wynik testu!!! :))

Dowiedzialam sie od mamy, ze moge Rutinacea i wszelakie tabletki do ssania na gardlo:)

MOU jak Ty masz cien cienia to moze jakas szansa jest... zrob jeszcze raz? ile do domniemanej @ zostalo?

no nie wszystkie do ssania mozesz... zmartwie Cie bo np cholinex nie mozesz nie wiem jak jest z tamtum verde ale te chyba mozesz, ale zanim cokolwiek wezmiesz na gardło to uotke przeczytaj

Tez mialam cien cienia:)
alebur no moja mama byla na ginekologii i powiedzieli jej, ze moge tabletki do ssania na gardlo bez problemu. To widocznie dziala tylko na gardlo, na nic wiecej.
No i aspiryne mozna jak najbardziej, bo to jest paracetamol.

z aspiryną jest tak w Polsce jest zabroniona w ciaży nawet pisze w ulotce moze doprowadzic do wczesnego porodu... za granicą mozna...moja ginka mnie przestrzegała przed aspiryną a pytałam bo jedyna asp. migrenowa ratowała mnie przed migreną...

no i aspiryna nie ma w składzie paracetamolu tylko kwasu acetylosalicylowego, przynajmniej te u nas dostępne w Polsce

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ollena absolutnie nie aspiryna, aspiryna to kwas acetylosalicylowy ma działanie przeciwzakrzepowe - jak nie masz wskazań to się tego nie bierze, bo może powodować komplikacje z krwotokami włącznie, niektóre dziewczyny z zaburzeniami krzepnięcia to biorą, ale częściej dają clexane

ja w ciąży musiałam brać polopirynę bo ona blokuje jakiś hormon odpowiedzialny za skurcze i mi znajoma anestezjolożka powiedziała, że gdyby doszło do krwotoku, to by mnie nie uratowali...

paracetamol nie zaburza krzepnięcia krwi, dlatego ewentualnie można, w razie konieczności

edit: w niemieckiej ulotce aspiryny napisali żeby w pierwszym i drugim trymestrze tylko za zgodą lekarza, a w trzecim w ogóle ze względu na ryzyko dla matki i dziecka podczas porodu

Ostatnia edycja:
jestem, ale nie kupiłam :D Jak szłam to strasznie mi mokrawo i pomyślałam że franca przylazła nie proszona, przyleciałam do domu a tu nic tylko śluzu co niemiara. Zaraz i tak znowu lecę tylko czekam na kuriera to zakupię i tak na bank będzie negatywny, ale przynajmniej nie będę o tym myśleć

Mou a Ty jak tam ze śluzem?? ja sie czuje jakbym mokro miała non stop :p takie uczucie naoliwienia :)jestem ciekawa co z tego cyklu wyjdzie. Moj M po tym naszym maratonie powiedział, ze z tego sexu musi byc syn :p ostatnio jak tak powiedział w ciąży byłam :p

NOOO TERAZ GŁUPIA DOCZYTAŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MOU MOŻNA JUZ GRATULOWAĆ ???? :D Jeszcze się wstrzymam, odczekaj ze 3 dni i powtórz, albo wymuś bete w szpitalu :-)
Ollena - ja niestety jestem ksiazkowym przykładem na to jak krople sudafed i inne zawierajace xylometazoline i pochodne uzależniają... Nie leczą tylko dają chwilowe uczucie ulgi, nos się odtyka, ale śluzówka niszczy, dlatego można uzywać max 2 tyg. i proszę Cię nie uzywaj tych kropli, ja w ciąży używałam, nic nie szkodziły dziecku, ale uszkodziły mnie, tzn. ja już zawsze bede mieć lekko zatkany nos, zwłaszcza w nocy, w nocy to juz prawie zawsze, a wszystko zawdzieczam kroplom do nosa, ktorych uzywalam w nadmiarze przez kilka lat... Jak przestajesz uzywac, to automatycznie masz zatkany nos przez kilka dni non stop, ale potem to przechodz stopniowo.

Aha Mou mi testy owul. nie wychodziły nigdy w ciąży, a ciążowe tak.

Dobra, to co się dzieje z IiM i Ullaną???

reklama
ja się odstawiłam od kropli do nosa za pomocą wody morskiej do nosa i nawilżacza do powietrza, teraz nic nie używam, tylko nawilżacza, jak jest za suche powietrze... ale uzależnienie od kropli do nosa to jest masakra

Do góry