reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Niezle MOU :) Nic tylko kupowac i sprzedawac tak dalej:) A co do pieska to na szczescie nie jestem sama, mm bedzie wychodzil tez. Ja mam narazie dosc na dzis po dwoch spacerach z psem i dzieckiem...

reklama
duze na smyczy hehehehe :) dobre. Pozniej to mm rano na szybkie siku, a zanim wroci z pracy pies bedzie sie zalatwial na mate. damy rade. Mam kolezanke w NY ktiorej pies wychodzi raz na tydzien, zalatwia sie w domu hahaha.

Ty się kochana nie śmiej. W wakacje jak byłam u rodziców widziałam jak babcia prowadziła właśnie malucha na takiej kolrowej smyczy...mał miał takie fajne szeleczki i do tego przypięta taśma:-)

Sweety - nie śmiej się, tu u mnie to normalka :) każde prawie małe chodzące dziecko na smyczy chodzi :) ja też mam smyczkę, ale już nie używamy, zresztą mało co używaliśmy, bo to moje leniwe lubi spacery... w wózku :-D
... dobrze że kolczatek się jeszcze nie stosuje :-D

... odokładnie takie miała niunia (to znaczy jeszcze ma ale już nie chodzi) http://www.akpolbaby.pl/580-nowosc-szelki-do-nauki-chodzenia-tommee-tippee-5010415600127.html

no i ten jajnik kuje i kuje, szczególnie jak się go czymś przyciśnie. W zeszłym cyklu to przynajmniej podbrzusze mnie ćmiło dwa trzy dni przed @ a teraz nie ćmi.. Widzicie? i jak tu można cykle obserwować jak każdy jest inny :)

Ostatnia edycja:
MOU tutaj tez pelno takich dzieci smyczowych, ale ja bym nie mogla... zreszta to nigdy potrzebne nie bylo. No i podbrzusze 'kluje'..
sweety to jakis yorkowaty pies jest, nie ma biedny wyjscia, bo nikomu sie nie chce z nim wychodzic..

MOU tutaj tez pelno takich dzieci smyczowych, ale ja bym nie mogla... zreszta to nigdy potrzebne nie bylo. No i podbrzusze 'kluje'..
sweety to jakis yorkowaty pies jest, nie ma biedny wyjscia, bo nikomu sie nie chce z nim wychodzic..

Mnie kłuło cykl temu, w tym cyklu "kuje kuje" tylko jajnik :-D No i fakt, że w podbrzuszu może coś się kluje.... :-D ... ale nie u mnie :-D

ollena mogłabyś mogła, jakby ci dziecię uznało że generalnie dość ma chodzenia a od tej pory będzie tylko biegać, to byś mogła, my teraz nie używamy smyczy bo jest nas dwoje [raczej nie chodzimy z nim sami np. do sklepów] a na początku jak się wywalał to używaliśmy żeby odciążyć kręgosłup i się tak nie schylać
nasze były w nieco innej opcji niż mou, u nas miały dwa przyczepiane moduły - jeden długi do chodzenia, a drugi krótki do wózka lub krzesełka, żeby nie wypadł...

reklama
Widzę, że rozmowa o smyczach - ja nie miałam i nawet mi przez głowę nie przeszło, żeby ją używać... Ale Szymek jest aniołek, buntu nie przechodził, wszędzie pięknie za rękę chodzi, w sklepie to on wózek prowadzi tam gdzie ja mu mówię - bardzo często sama wychodzę z nim na długie spacery czy na rowerek biegowy - nigdy nie miałam z nim problemu na spacerze...

A ja, jeśli mogę, chciałabym Wam pokazać jak teraz wygląda moje akwarium :)
DSCF0081.jpgDSCF0088.jpgDSCF0001.jpgDSCF0044.jpg

Do góry