reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Sweety - no-spa nie tylko jest bezpieczna, ale również zapobiega skurczom przedwczesnym. Jest to lek w szczególności ginekologiczny. Działa na mięśnie gładkie - w czym na macicę. No-spę można przyjmować całą ciąże bez ujemnych skutków na płód. To lek jaki każda ciężarna powinna mieć w swojej apteczce.
W UK ( u mnie ) c\y w Irlandii tego nie znają :) A Ollena niestety z Irlandii... Musi z polskiej apteki zamówić...
tak, nospa jest bezpieczna , owinno sie brac przy stawaianiu brzucha razem z magnezem , jelsi nie ma wskazan do brania to nie trzeba brac nospy ;]

My dopiero wróciliśmy, niunia padła od razu. Pośpi pewnie do 16 :) więc mamy chwilę spokoju :) W tym czasie zrobię obiadek bez pałętacza podnogowego :) Upał straszliwy ! Na dworze nie da się wytrzymać.

Co chwila pobolewa mnie prawy jajnik, nie jakoś mocno ale wyraźnie. To znaczy tak mi się wydaje że to jajnik bo nigdy wcześniej nie dawał o sobie znać. Tak jakby odrobinę wyżej nad pachwiną, pod tą wystającą kością biodrową. Mam takie uczucie ciągnięcia czasami w tych okolicach, no ciekawa jestem czy to oznaka że w końcu ciało żółte pracuje poprawnie?

hej laski

jestem teraz słomiana wdowa i przysięgam, za dwa tygodnie wybywam z domu na cały dzień i niech chłopacy sami się bawią - mój pojechał na imprę integracyjną a ja kolejny weekend sama z małolatem, jak jeszcze nie będę w ciąży to się tak schleję, że w niedziele będzie miał mnie i młodego na głowie ;-)
mam was tu na świadków

ja dziś miałam powalone sny - śniło mi się że zrobiłam test a on mi pokazał 20 tydzień ciąży, a ja wcześniej nic nie wiedziałam że zaszłam... heh i to by było tyle w temacie "nie przejmuję się, bo chyba i tak nic nie wyszło"

nie wiem czy wpadnę wieczorem, bo ostatnio jedyne co mi się chce wieczorem to spać....

ja wybieram chuste:) skoro wozka nie kupujemy to sobie chuste wybiore:)

OO wlasnie kuzynka mi napisala, ze odstapi mi swoja bo nie uzywa, wrrr nic sobie nie kupie ;)

Poza tym wlasnie mamie mowie,z e mam mdlosci i gorzki smak w ustach non stop to stwierdzila ' oo wiec chlopak bedzie'. nie wiem co to ma do rzeczy ale niech bedzie;)

Ollena - ja już pisałam wcześniej że wszyscy mi mówili że chłopak będzie, bo jadłam mnóstwo kwaśnego. Dosłownie wszyscy! No i co? Dziewucha jest :)
A na potwierdzenie że takie dywagacje to kompletne zabobony to to, że u IM w Turcji - jak napisała jest odwrotnie, i że kwaśne u nich jest na dziewczynkę :) Co kraj to tyle samo teorii :)
Ja bardzo chcę kolejną dziewczynkę ale jak będzie chłopak to też będę mega szczęśliwa.

Znów mnie podbrzusze pobolewa... wiecie? w zeszłym cyklu też mnie pobolewało i tydzień później @ przylazła. Teraz też przylezie. W cuda przestałam wierzyć. Szyjka się zrobiła dużo niżej teraz. Dalej jest twarda i napuchnięta.

OOO zapomniałam napisać. Kupiłam dziś monitor oddechu i dźwięku dla dziecka :) he he - jak nie zajdę szybciutko to sprzedam :) za 3 funciaki kupiłam :)

Ostatnia edycja:
jaki monitor? ja przy młodym używałam snuzy - fajna była bo można było ją wszędzie zabrać- to monitor przyczepiany na pieluszkę
tylko młody jak skończył rok to wrzucił do wanny z wodą... heh a miałą być dla drugiego

reklama
Do góry