reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

IM - też się zastanawiam. Pewnie leży biedna i się ruszać nie może.
Ullana - jak już wpadnie Ci w ręce laptop to daj znać co i jak ...

Smutek mnie chyba łapie z tego wszystkiego. Mam tak wielką nadzieję że kiedyś nam się uda, ale z dnia na dzień poddaje się coraz bardziej. A ten cykl zmarnowany też mnie dobija. Od samego początku ten cykl przekreśliłam :)
Czuję to w kościach że się nie udało, bo niby jakim cudem??? Trix się nie odzywa co z clo... Miałam nadzieje na to clo, a tu nici z tego. No trudno. Przyjdzie mi czekać kolejne 4 lata na dzidziusia. Ale coś mi się widzi że jeszcze 3- góra 4 miesiące, i jak nic nie wyjdzie to rezygnuję. Takie mam postanowienie.

Mou Ty sobie daj granicę do kiedy sie staracie:) tak jak ja:) ja dałam sobie 12 cykli:) zostalo juz 10 :)

reklama
Pajkaa - Teraz idzie 7 cykl, więc jak napisałam że 3-4 to nie ma zbytniej różnicy od 12 cykli :(
Wiem, jakieś przeczucie mam, że z Clo by się udało w max trzech cyklach, ale nie do zdobycia u mnie. Od kolejnego cyklu przyjmę luteinkę od Ciebie, ale to by było na tyle.
Ten cykl jest ładny jeśli chodzi o tempkę. I ponoć jeśli skok jest znaczny, znaczy że progesteron jest na "fajnym" poziomie. A ja właśnie taki skok ładny mam. Szkoda tylko że szyjka otwarta tak naprawdę przez jedną dobę...

Ollena - możesz spokojnie wziąć no-spę na ten ból brzucha. Po co się męczyć. Nasz przyjaciel ginekolog (ale nie chodze do niego, bo ginekolog, to musi byc obcy człowiek, a nie taki, z ktorym się wódkę pije hihi) powiedział mi, że no-spa jest bezpieczna.
Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 8kg...no i na starcie miałam zdecydowanie mniej, bo zaczynałam od 52 kg. Teraz ważę te kilka kg więcej. I mam ja ty podobnie - wystarczył tydzień, żebym pozbyła się brzuszka czy boczków, a teraz nic z tego. Dlatego się trochę martwię.

MOU - ten cykl się jeszcze nie skończył, więc nie spisuj go z góry na straty.
Co do kiszenia kapusty - to zapytam Mamy i napisze Ci jak ją robi. Ja sama nie robię, bo ona zawsze robi dla mnie, do tego ogórki kwaszone, kompoty, ogórki na zupę ogórkową, buraczki...mniam:-)

Ostatnia edycja:
Sweety - no-spa nie tylko jest bezpieczna, ale również zapobiega skurczom przedwczesnym. Jest to lek w szczególności ginekologiczny. Działa na mięśnie gładkie - w czym na macicę. No-spę można przyjmować całą ciąże bez ujemnych skutków na płód. To lek jaki każda ciężarna powinna mieć w swojej apteczce.
W UK ( u mnie ) c\y w Irlandii tego nie znają :) A Ollena niestety z Irlandii... Musi z polskiej apteki zamówić...

sweety, MOU - moj gin mi zabronil brac Nospy, bo macica jest rozciagnieta wyjatkowo i nie ma po co jej rozkurczac dodatkowo. Jedynie Paracetamol moge. Zreszta mama tez mi powiedziala ze nie ma sensu zebym Nospe brala, ze po co mi to.
sweety ja tamta ciaze zaczynalam z waga 70 kg, dlatego chyba przytylam tylko 5. Teraz wlasnie zaczynalam z 53, wiec maluch nie ma z czego brac zapasow wiec przywali mi pewnie ze 20kg:/

MOU ja mam Nospe pod dostatkiem, kupialam w PL jako ze czulam, ze bede w ciazy;) a tu masz babie placek, nie wskazane brac;)

Ollena - no właśnie mój przypadek z poprzedniej ciąży pokazuje, ze niska waga na początku nie znaczy, że dużo przytyjesz.
No i zaczął mnie brzuch boleć..trochę mni mdliło, więc zjadłam kilka migdałów i chyba mojemu brzuszkowi nie posmakowały:/
Jutro impreza rodzinna...nie mam ochoty jakoś.

Ollena - To dobrze że masz no-spę !!! ale dobrze gadasz!!! No-spa jest nie na bóle, ale na skurcze. Jeśli nie masz skurzy to nie możesz brać ot tak pro forma. Na bóle tylko paracetamol.
Masz mądrego GP ... i mądrą mamę :tak::tak::tak:

MOU :-) Ja mam takie bole jak podczas okresu tylko mocniejsze o wiele. Do tego bol nogi ktore nie odstepuje mnie kilka razy w cyklu (podobno skutek znieczulenia.
sweety znam wiele dziewczyn ktore malo przytyly i tylko w brzuszek im weszlo, tak jak Tobie wlasnie. Ja jestem sklonna do tycia, wiec mysle ze nie bedzie lekko.

Sweety - to trudne, ale żeby się pozbyć mdłości, trzeba jeść od cholerki i ciut ciut malusieńkich posiłków w ciągu dnia. Tak małych żeby nie przekraczały codziennych zapotrzebowań.
Fajnie by było gdybyś miała przy łóżku, zanim wstaniesz, jakieś sucharki typu maca, zwykłe suchary. Coś co wchłania wodę. To bardzo pomocne.

reklama
MOU :-) Ja mam takie bole jak podczas okresu tylko mocniejsze o wiele. Do tego bol nogi ktore nie odstepuje mnie kilka razy w cyklu (podobno skutek znieczulenia.
sweety znam wiele dziewczyn ktore malo przytyly i tylko w brzuszek im weszlo, tak jak Tobie wlasnie. Ja jestem sklonna do tycia, wiec mysle ze nie bedzie lekko.

no i skoro masz takie bóle to lekarz to olał??? ( chyba że jesteś wrażliwa babka i lekarz to wie :) ) Więzadła nie mogą być rozciągnięte aż tak, żeby no-spy nie wziąć. Bóle bólami a skurcze skurczami. Już rodziłaś. Wyodrębnisz skurcze od bólu.
Ból to ból, a skurcze to skurcze. Weź pod uwagę że i w UK i w Irlandii nie ma no-spy, i wsio co się dzieje to paracetamol pomoże.

Do góry