reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Alebur przytulam Cię jeszcze mocniej, trzymam za Ciebie kciuki, bo chociaż wiesz że zaczynasz na nowo.
U mnie bez zmian 28 dc, tempka 36,9 ( na rtęciowym tak dokładnie nie widać ale było troszkę ponad 36.9 ale może to już moja wyobraźnia tak działa:zawstydzona/y:, męczyłam się wczoraj pół wieczorku bo mnie tak brzuch bolał:-( dziś to samo... więc tylko czekam co się dalej wydarzy.

Rysica super masz to akwarium:-) ja miałam kiedyś kulę i bojownika, tylko nikt mi nie powiedział że nie można mieć dwóch w takiej jednej kuli...:szok:
Ale na taką jedną małą złotą rybkę to bym się skusiła:-)

reklama
cześć

proszę dołów nie łapać :tak: myśleć pozytywnie dziewczyny :-)

ja się melduję, żeby poinformować, że jutro mnie na pewno nie będzie, bo rano mam wizytę...brrrrr
musi być dobrze...ale gdyby coś było nie tak z moją szyjką, to mnie zostawią na oddziale i się raczej nie zamelduję dopóki mnie nie wypuszczą
nie mogę korzystać z netu itp.

trzymajcie kciuki żebym wróciła

Ullana - będzie dobrze, bo inaczej nie moze być. Trzymajcie się mocno.:-)

No... a ja idę doprowadzić sie do jako takiego wyglądu, żeb ludzi nie straszyć;-) i jadę po Piotrusia do szkoły.

Karolla - nigdy przenigdy żadnej ryby nie można trzymać w kuli... a Bojownika można trzymać tylko jednego ;P no chyba, że jest duże akwarium - ponad 200 L i długie, żeby każdy sobie swój rewir ustawił na swojej połowie akwarium.... Rybki muszą mieć filtr, światło, rośliny, podłoże - gdzie i jak to w kuli zamontować? kiepsko... - poza tym w kuli ryby się bardzo stresują, bo kuliste powierzchnie bardzo zniekształcają obraz...
a złote rybki rosną do 15 cm i potrzebują wkwarium ok 300L... złotej rybki nie można trzymać w kuli - o tak jakby ktoś zamknął 3l dziecko w szklanym sześcianie 1,5mx1,5m...

Rysica, ja tez myślałam o kuli ;-)moja Jula ma lekkiego fizla na puncie rybek i chodzimy do zoologicznego gapić się na akwarium i zapytałam o kule i tak jak mówisz pan sprzedawca mi to wyperswadował :)

Ullana ja również trzymam kciuki!

Co do objawów "wczesnych" ja dałam sobie z tym spokój. Przemyślałam sobie wszystko i przeanalizowałam swoje samopoczucie, to niemożliwe wręcz żeby przedwcześnie wmawiać sobie objawy. A ja to wszystko już przerobiłam ... Mdłości, wyczulenie na zapachy, bóle w podbrzuszu, zmęczenie, senność, wzdęcie brzucha, bieganie do WC i szereg innych objawów ksiązkowych. Teraz czekam na @ i nie zrobię testu aż będzie po terminie, a liczę na to że nie przyjdzie :) Oczywiście miewam zawroty głowy, powiększenie piersi, i muszę się zdrzemnąć szczególnie po południu ale TERAZ uważam to za mój wymysł. Ostatnio daliśmy sobie czadu z moim kochanym M i jest pewna możlwiość, że się udało ale się nie nakręcam. Ponieważ nie udało się ostatnie 2 miesiące (lipiec i sierpień) a miałam książkowe objawy teraz nie zrobię testu nie kupie go aż do terminu @ - obiecałam to sama sobie :D A jak się nie udało :( to w ogóle daję sobie całkowicie spokój i czekam dopiero do przyszłego roku.

JaMamma moja Hania też jest zauroczona rybkami, ale u nas nie wchodzi w gre duże akwarium, więc pomyślalam o jednej rybce i na myśl przyszła mi taka złota z zameczkiem, piaskiem, roślinkami itp:-D to gdzie taką złotą rybkę można umieścić żeby była szczęśliwa?? może są kwadratowe kule??:-D oczywiście żart ;-)

Muszę wam się pochwalić że byłam dziś w sklepie i leżały sobie na półce testy ciążowe ale się powstrzymałam. Dumna jestem z siebie:-)

Karollaaa leżały i nie zakupiłaś :D To ja tez pękam z dumy, zuch dziewczyna! :p

Ja już nie kupuję nawet żeby w razie czego leżały w łazience" - niestety nie umiałam się powstrzymać, chociaż wiedziałam że za wcześnie na jakikolwiek test. Wprowadziłam sobie zakaz zakupowania na zaś :D Koniec z tym, relax, będzie co ma być i jak ten szefuńcio na górze zarządzi :D Z ciążą to jest trochę tak, jak z butami tzn: masz odłożoną kasę na buty, idziesz w miasto poszukiwać swoich wymarzonych butów i za cholerę nie znajdujesz, a to nie ma rozmiaru, a to nie ma odpowiedniego fasonu ... a jak nie szukasz, tylko sobie oglądasz wystawy sklepowe to co drugą parę byś kupiła ... U mnie jest tak i z butami i z ciążą ... Jak mam parcie na drugą dzidzię to nie wychodzi, jak przestanę się tym zadręczać to zapewne wyjdzie!

Ostatnia edycja:
reklama
Karolla, JaMamma - ŻADNYCH ryb się w kuli nie trzyma. A czemu one są w sprzedaży? żeby ludzie kupowali - bojowniki są ładne, złote rybki też, dzieci chcą, marudzą, a nie każdy ma miejsce i pieniądze na akwarium - więc łatwiej sprzedać kulę - a niewiele nawet dorosłych ludzi jest świadomych, że rybki potrzebują zdecydowanie innych warunków, niż te w kuli.

Do góry