reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Witam serdecznie ;D

Juz jesteśmy - uffffff ale stresa miałam jakos sie boje takich badan ale do rzeczy -dziekuje za kciuki prydaly sie.
a wiec cyferki przeziernosc karkowa 1,8 mm (w normie)
serduszko bije 165 ud/minCRL -TO ZDAJE SIE DŁUGOŚĆ DZIDZIUSIA(???) 66,9 MM
pozatym wsyztsko jak najbardziej ok, badanie trwalo ponad 50 minut, dzidzius wierzgał sie niemielosiernie ;] odbijal sie nozkami, ale wszedzie 5 paluszkow, kosc nosowa idealna, przeziernosc karkowa to samo no i termin porodu wedlug om 13 marzec według usg 8 marzec .

Nastepne badanie 4 listopada w 21 tc i to juz bedzie ostanie genetyczne ;] juz sie umowilam zeby bylo miejsce dla nas ;]

zdjecie wkleje jutro ;]

Kasiurku suuuuper, ze maluszek zdrowy :-)))
Rysica dziekuje, dobrze sie czuje i chwilowo mi przeszlo. Choc dzis zaciagnelam mm do H&M ogladac malenkie ubranka ;-)
Ale przynajmniej juz nie kombinuje, bedzie co ma byc i nie mam na to wplywu. Cycki nadal mnie bola..A mm mowi, ze jak mam byc w ciazy skoro sie wogole nie kochamy, bo powinnismy non stop tak jak przy Patryku, haha...
Skupie sie teraz i bede szukac psiaka dla nas, albo chociaz myslec o tym i juz mam zajecie inne ;)

Od jutro mniej jem bo przesadzam, odkad wrocilam z PL to brzuchol mi urosl, wrrr...widac skutki siedzenia na dupsku...:-(
A MOU co? Faktycznie sie obrazila? Ktos rozumie o co? :(

Kasiurek - CUDOWNIE!!! Ale tak musiało być :D GRATULACJE ZDROWEGO MALEŃSTWA!!!
u mnie w 12 tc też nie było płci widać - ale tam mieli za słaby sprzęt na to ;) potem byliśmy w 16 tc z własnej ciekawości :D i pierwszy obraz jaki się na USG pokazał po włączeniu urządzenia były rozkraczone nogi, tyłek i jaja jak berety z pisiorkiem ;P wszyscy wybuchnęliśmy śmiechem - a lekarz powiedział, że tak mu się jeszcze nie trafiło, i spytał, czy chcieliśmy wiedzieć ;P bo to było tak ewidentne, że nawet mój mąż od razu wiedział co jest na ekranie hihihi

Ollena - bardzo mi się podoba Twoje podejście :) a z tym psiakiem to faktycznie fajnie :)
to tak jak ja sobie akwarium sprawiłam, i teraz jeszcze jedno będę stawiać :)
raz, że będę chciała myśli zająć, a dwa, akwarystyka naprawdę mnie wciągnęła :D:D:D:D:D
a mou chyba naprawdę się obraziła :/ tylko pojęcia nie mam o co :eek: kompletnie nie wiem o co jej chodziło, przecież nikt do niej nic nie powiedział...
teraz siedzi na jeszcze jednym forum... i tam się udziela, więc wszystko z nią ok.

Ostatnia edycja:
Kasiurek - bardzo się cieszę, ze badanie wyszło super :-)

Rysica - nasz Piotrek też był taki ekshibicjonista - rozkraczył nóżki i pokazał, że facet jest :-D

M wyjechał i do niedzieli jesteśmy z Pietruszką sami.

sweety - no wiesz, trudniej nogi mieć ściśnięte, jak Ci coś takiego dużego wisi między nogami ;P no to się chłopaki rozkraczyli, żeby im było wygodniej
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

dziewczyny - słuchajcie, jajnik mnie kłuje, ale JAK!!!
czyżby jednak owu o czasie, tylko przez przeziębienie i infekcję był obraz wszystkiego zaburzony??? śluz już lepszy dziś, już nie ma serku, nic nie szczypie :D a na papierze był nawet przezroczysty i cię ciągnął... WTF?!?!?!?! owu teraz? organizm zrobił drugie podejście??? hmmmmm
i co ja mam teraz zrobić???
olać infekcję i męża zgwałcić??

Ostatnia edycja:
no wiem, że to nie najmądrzejsze, ale taki śluz! i ten ból! że też cholera nie mam tych testów owu!!!!!!!!!!! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
a no i infekcja już właściwie mija, smarujemy się :D zaraz jeszcze mucosolvan wezmę na rozrzedzenie ;] hihihihihi

reklama
Rysica ej ja bym tam gwałcila :p rozgrzejecie sie :p choroba szybciej przejdzie:)

Mou chyba się na mnie obraziła napisałam jej PW, ale nie odpisąla trudno:(

ja juz zmykam dziewczynki spać :)
buziaki

Do góry