reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

JaMama witamy, ile czasu Ci sie @ spoznia? Moze jeszcze nic straconego.

Ja wiem, ze dobra jestem, mialam dzis zaczac temp mierzyc ale stwierdzilam, ze absolutnie bo wtedy juz calkiem zwariuje! Poza tym ja wstaje w nocy po 10 razy wiec nie mialoby to sensu. Nie bede o tym myslec i tyle, jakos moze dam rade. Bede odliczac dni do wakacji a przed wakacjami i tak sie dowiem :-) No i nie bedzie tego zlego...popije dobrych drinkow na Majorce i kupie sobie psa! a co :-)

reklama
Witaj JaMama! trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła!!! :D

Ollena - nie mierz! teraz to bez sensu :) bo właściwie nie ma porównania ;P a tylko denerwować się będziesz i nakręcać jak MOU! ;P
ja pomierzę jeszcze aż do momentu jak mi się wykres nie ustabilizuje - żebym miała co pani dr pokazać...
zazdroszczę Majorki :D

Ollena nie spóźnia mi się ... mam dostać dopiero 7 września.
Próbowaliśmy kilkakrotnie, myślałam, że zajdę w lipcu, myślałam, że może sierpień ... ale lipa.
Z moją córeńką tez nie było proste. Stwierdziłam, że nie będę już o tym myśleć i się martwić. Ja pomimo tego, że bardzo chcę to jednoczesnie się obawiam czy damy redę ze wszystkim. Dziś dodatkowo jestem przygnębiona i myślę o mojej Julce. Zalogowałam się u Was, żeby pogadać i poczytać :)
Przepraszam, że może pisze bez ładu i składu. jakiś taki dzień mam z tych gorszych. Kupisz psa ? :D :D ja mam dwa :D dokończę projekty i polecę do lasu.

Pajka, to jak tak w nocy wstawałaś, to chyba powinnaś zaznaczyć tę tempkę jako zaburzoną i nie brać jej pod uwagę??
no własnie sie zastanawiam... teoretycznie były 3h snu...bez przerwy... mowisz, zeby zakłóconą zrobic??

Witajcie Kobitki!
i ja marzę o drugim dziecku.
Nasza córeczka ma 3 latka i 4 miesiące. Dziś zaprowadziłam ją do przedszkola - pierwszy raz i pusto, smutno i zimno mi bez niej :((( Robiłam już test i była jedna krecha jak w mordę strzelił :( niestety ... Później jeszcze sprawdziłam, wyjmując ze śmietnika test, że może nóż widelec nagłym cudem pojawiła się druga albo jakimś cudem nie zauważyłam bladziutkiej czerwonawej kreseczki. Niestety czerwień grubaśnej krechy bił aż po oczach ;( Liczę jeszcze, że może nie dostanę okresu i test był "wadliwy", jak zwykle objawy ciąży u mnie książkowe ;( Nie polecę po następny, pani w aptece i tak za często mnie widuje :p

witaj i zaglądaj częściej:) kup na allegro sa tansze :)

Ollena nie spóźnia mi się ... mam dostać dopiero 7 września.
Próbowaliśmy kilkakrotnie, myślałam, że zajdę w lipcu, myślałam, że może sierpień ... ale lipa.
Z moją córeńką tez nie było proste. Stwierdziłam, że nie będę już o tym myśleć i się martwić. Ja pomimo tego, że bardzo chcę to jednoczesnie się obawiam czy damy redę ze wszystkim. Dziś dodatkowo jestem przygnębiona i myślę o mojej Julce. Zalogowałam się u Was, żeby pogadać i poczytać :)
Przepraszam, że może pisze bez ładu i składu. jakiś taki dzień mam z tych gorszych. Kupisz psa ? :D :D ja mam dwa :D dokończę projekty i polecę do lasu.

a ile sie statralisdcie o pierwsze?

JaMama - to jak piszesz bez ładu i składu, to idealnie tu do nas pasujesz :D:D:D
jak @ masz dostać 7 września, to jeszcze pewnie się nawet nie zagnieździło ! ;P zrób test 7 września ;)

Pajka - od 5:30 do 6 były 3h snu? ;P

Ostatnia edycja:
O Julkę staraliśmy się nieco ponad 3 miesiące. Robiłam testy, i zawsze były negatywne. Następnie jadąc na spotkanie z Klientem zajrzałam do apteki kupić sobie maść na ból pleców i jakoś zakupiłam test (chociaż powiedziałam sobie dobitnie: koniec testów, będzie to będzie) Zrobiłam i pojawiły się dwie. Płakałam 2 dni :D Ciążę miałam z problemami, praktycznie cała na podtrzymaniu. Julę urodziłam miesiąc przed terminem. Przyznam, że poród bardzo mi się podobał o ile można to tak nazwać ..., dla mnie to była magia. Mam 33 lata, z moim kochanym mężulkiem jesteśmy 11 lat. Po ślubie 4 :D Kiedyś na studiach i po bardzo dużo pracowałam i to był mój swiat. Teraz kocham być mamą ale też pracuję, jednak zmieniły mi się priorytety. A testu nie zrobię, nie chcę się ponownie rozczarować. Liczę jeszcze na wrzesień. Bardzo chciałabym urodzić na wiosnę. Tymczasem będę się cieszyć waszymi ciążami.

zmykam na zakupy i z młodym na spacerek bede pozniej. Mam nadzieje, ze MOU sie dzisiaj odezwie do nas...

JaMamma ja sie o synka starałam dwa lata :)chcialabym sie starac tak krótko z takim efektem :) mam nadzieje, ze teraz bedzie krócej:)
Tobie również życzę ciąży wtedy kiedy chcesz:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
JaMama jakie masz pieski? Ja o psach i kotach moge w nieskonczonosc, pochwal sie :-)

No i uda Ci sie na pewno zajsc, nie ma inne opcji. U siebie innej opcji tez nie widze, chociaz jesli w tym cyklu nie zajde to wstrzymuje sie bo nie chce rodzic latem.
Zobaczymy co z tego bedzie, jak nie zajde w tym to dzwonie do hodowli mopsikow i szukam suczki dla nas:-)

reklama
Rysica niee:) ja mierzylam tempke o tej 4:30 cvzyli jak wstałam najwczesniej o 1 potem o 4:30 to ta tempke wpisalam...

Pajka, to musisz do tej tempki dodać 0.15 ;P bo temperatura od 4 do 11 rośnie o 0,1 stopnia na godzinę, więc zmieniona za wcześnie czy za późno musi być skorygowana. Odjęta lub dodana o 0,05 stopnia na pół h :) u Ciebie było 1,5h przed czasem więc musisz dodać o,15 do pomiaru :) bo tyle by przyrosło do godziny 6 jakbyś o 6 się obudziła po przespanej nocy ;P

Do góry