reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Ollena ja mam to samo syf na syfie szczególnie na czole... nawet takich przed @ nie mam:wściekła/y:

Rysica no wlasnie chcialam zapytać o to samo co MOU:)

Aldo może fasolka co?? a plamienie nie było w terminie @? bo ja tak mialam przez 3 mmiechy plamienia w terminie@

Mou moze bedziesz miala tak jak ja tescior wyjdzie blady dopiero po 7-8 dniach od terminu @ spokojnie czekaj co ma byc to będzie...

ja zmykam bo męża na mnie czeka...

MOU - mąż badany nie był ;P ale Szymek był wpadkją i się udało, więc z nim raczej wszystko ok.
Mnie się cykle pochrzaniły po odstawieniu tabletek.
normalne cykly przed tabletkami - 30 dni
przy tabletkach - 28 dni - wiadomo
1 cykl po odstawieniu 39 dni
2 cykl - 38 dni
3 cykl - 34 dni
4 cykl - 34 dni
5 cykl - 38 dni ALE wydłużonu lutką (to wtedy co mi HCG dodatnie wyszło) ale owu 19/20 dc więc tak jakby cykl miał być 33/34 dni. więc tak samo jak poprzedni mniej więcej
6 cykl - teraz - myślałam, że owu będzie znowu tak jak w poprzednim cyklu - 19-20 dc, ale tu nagle w 14 dc śluz mega płodny, szyjka wysoko, bardzo otwarta, skok tempki - myślałam, że owu... a tu z kolei spadek... i teraz zgłupiałam...
a badania mam wszystkie idealne
w poprzednim cyklu robiłam w 5dc i 21 dc - na wykresie są wyniki wypisane w notatkach

Rysica - to co??? Męża teraz na badania trzeba! My też się nie zastanawialiśmy co jest nie tak.
Opowiem Ci moją - Naszą historię...
Otóż bądź więc (ja lubię tak zaczynać zdanie :) ) - wszystko spoko - niby ok. Ja odstawiłam tabletki, ale oboje się nie badaliśmy - po pewnym czasie zaczęłam pracować w szpitalu, i robiłam sobie usg cykli jak często, i kiedy tylko chciałam... :) mogłam codziennie. Pęcherzyk zawsze mi się rozwijał i pękał. M też miał wszystko spoko, ale wyniki jego nasienia były zawsze w normie bądź troszkę poza normą... nic do leczenia. Ale nie staraliśmy się. Po prostu badałam nas u lekarzy proforma, bo taką miałam możliwość - za friko. Po jakimś czasie ( nie zabezpieczaliśmy się prawie 4 lata) zawsze chcieliśmy dzidzię, ale stwierdziliśmy że jak przyjdzie to będzie. No i po tych 4 latach nici - stwierdziliśmy że coś nie tak, a jak chcieliśmy iść do lekarza już byłam w ciąży.
Chodzi mi o to, że trzeba zbadać i zrobić wszystko. Wtedy mój M miał badania dobre, a ja rewelacyjne - i wpadliśmy w najmniej oczekiwanym momencie - cudnym momencie... :)
To że twierdzisz że spłodziliście Szymka - znaczy się że mąż ma wszystko w normie - to guzik może być prawda. Bo to mógł być przypadek, że zaskoczyłaś.
Zobacz jak często piszesz że mąż do późnych godzin jest w pracy, że na stojąco - w gorącu - to strasznie źle wpływa na plemniki - i to żadna ujma !!! Przebadaj męża... pójdź sama na monitoring, i dopiero będziesz wiedziała co i jak..... uffff....

Mou kochana jestes, ywbacz mi, wstretnej babie :p telefon mi sie spierxxolil. grrrr i nie dzialaja przyciski, pamiec mi sie zapchala smsami z o2 roaming i nie mam jak skasowac i nic nowego nie dochodzi, a sygnalka dostalam xxx dzieki ze pamietalas. A moze mi ktos stresci w skrocie co sie u Was dzieje ??:-)
Pajka - plamienie bylo w 28dc :-) ale sobie narobilam nadziei na dzidziusia!!!!!! nie macie pojecia, ale mysle, ze jutro@ przyjdzie. bo brzuch pobolewa, chociaz w ciazy tez mnie tak wlasnie bolal.... ech nie nakrecam sie juz.,.... !!!!!!!! ;-)
Rysica, widze ze owu byla wczesniej ?? dzialaliscie? trzymam kciuki za ten cykl!!!!

Mou tempka rosnie? ;-)

Ostatnia edycja:
Aldo - ja nie wiem, czy to była owu, bo tempka wzrosła i spadła...

MOU - z Szymkiem wpadliśmy na zasadzie ryzyk fizyk, że to chyba nie te dni, a były te. Poza tym ja przecież miałam pokopane cykle - śluzu nie miałam, albo miałam na chwilę przed @, testy owulacyjne wychodziły negatywne, albo pozytywne tuż przed @... Teraz dopiero poprzedni cykl był normalny, i w końcu miałam owu, i miałam 4 dni pozytywne testy owu - zwykle jeden i to też nie tak ciemny... Poza tym jego koledzy z pracy też pracują długo i też mają dzieci i nie mają problemów... Jeden ma bliźniaki, drugi ma dwójkę i trzecie w drodze z wpadki! trzeci ma dwójkę, czwarty dopiero co się ożenił i już żona w ciąży - i wierz mi, że też o staraniach gadają między sobą, i żaden nie miał problemów... To ze mną był problem przez te tabletki. Zobacz, teraz też mam coś w wykresie pokopane!

Rysica - ja mysle, ze Mou ma racje, poslij meza na badania i bedziesz miec 100% pewnosci. Pewnie z mezem jest wsztystko w porzadku jak piszesz, ale jesli nie, to kolejne miesiace chcesz czekac? A tak to przynajmniej sie upewnisz na miliard procent i bedziesz spokojniejsza :-) a moze fasolka bedzie teraz i problem z glowy :-) A w ogole to Twoj wykres zaczyna przypominac moj pokrecony ;-)

Aldo - a lekturkę to Ty masz do poczytania - he he
Najważniejsza wieść to taka że Ullana ma bliźnięta dwujajowe !!!!
a masz jakiś numer polski komórkowy co nie jest zapchany i możesz go wysłać na PW ????

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ULLANA GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ps. dzieki Mou :-) telefonu pol. nie mam, ale jutro powinnam miec skombinowany nowy teefon z moim ang. numerem ;-) Odeazwe sie pojutrze, bo jutro moj synus ma roczek :-) a poza tym jakies newsy ?? wow Ullana, super :-)

reklama
Do góry