reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ja też bym o 5 nie siedziała - nie raz się budził o tej porze, to kazaliśmy mu wracać do łóżka i szedł spać dalej ;P u nas przed 7 nie ma wstawania z łóżka - może jedynie do nas iść do łóżka i bajkę włączyć a my śpimy dalej ;P

MOU - sama nie wiem, może faktycznie za wcześnie? Nie wiem...

sweety - a ja się nie nakręcam w tym cyklu... owu mnie zaskoczyła (jeśli to była owu), wcale się nie spodziewałam jej tak wcześnie, przytulanko było, i teraz czekam co będzie ;P jeszcze przez tydzień będę mierzyć tempkę, żeby być pewną, że to to jednak owu było, a potem przestanę i odliczę 14 dni od wczoraj i będę czekać ;) może będę miała prezent na urodziny ;P bo 19 września ja mam urodziny ;P więc może się przed urodzinami okaże, że z tych spontanicznych przytulanek coś się wykluje.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, powiem Wam jedno - podziwiam Was za systematyczność, bo ja jestem chyba najmniej systematyczną i konsekwentną osobą na świecie. Pamiętam jak kiedyś próbowałam mierzyć temp. prowadzić wykresy...szybko się poddałam:zawstydzona/y:

ide myc włosy bo dzisiaj mykamy do restauracji:) moi panowie śpią :D

MY sweety ja podchodzilam do mierzenia 6 razy w końcu się zawzięłam i w sumie dzieki temu mam Sebka :) wiec dla mnie warto:) po 2 ciaży jeżeli będzie mi dane zajść i urodzić biorę tabsy...

Ollena witaj w klubie bolących podbrzuszy...

Rysica - mi się wydaje że nici z tego. Dziś w razie co to troszkę mogę przyśpieszyć @ bo będziemy malować salon i przedpokój. Trochę ruchu i wysiłku, to i może @ przyjdzie. Powiem tak, nigdy w całym swoim życiu nie miałam dłuższego cyklu niż 28 dni, dziś jest 28 dzień cyklu. Jutro jest ostatni dzień na @ - jeśli będzie później znaczy że miałam nieziemsko zaburzony cykl w tym przypadku...

Rysica - mi się wydaje że nici z tego. Dziś w razie co to troszkę mogę przyśpieszyć @ bo będziemy malować salon i przedpokój. Trochę ruchu i wysiłku, to i może @ przyjdzie. Powiem tak, nigdy w całym swoim życiu nie miałam dłuższego cyklu niż 28 dni, dziś jest 28 dzień cyklu. Jutro jest ostatni dzień na @ - jeśli będzie później znaczy że miałam nieziemsko zaburzony cykl w tym przypadku...

MOU jakiej firmy masz testy owu tak z ciekawości pytam bo poszukuje tych spred 1,5 roku, le nigdzie ich nie ma :/ a one byly rewelacyjne :/

wiecie, u mnie to jest tak, ze ja nie lubię długo spać i zwykle wstawałam ok 6-6.30
a jak Lila sie urodziła, to nie mialam źle, bo jak skonczyła dwa tygodnie, to zaczęła mi przesypiać cale noce i musiałam są karmić na śpiocha
a potem jak już zaczęła spać bez pieluchy, to o 5 było wołanie na siusiu ;-)
no i tak jej zostało....kładziemy ja spać ok 20 i o 5 lula bez pobudki
no i ja z nią wstaję, bo nie mam z tym problemu....a że teraz trochę mam kłopoty ze snem, to jakoś się przemęczę i potem dośpię

inny mam problem......z pracą, bo od 5 września mam prowadzić zajęcia dla studentów....i nie wiem, jak sobie dam z tym radę
taka praca dużo by mi dała tak dla psychicznej równowagi, zajęła bym się czymś innym, ale może być ciężko
jak zrezygnuję, to więcej nie dostanę tych zajęć
w sumie to tylko 4h przez 3 dni w tygodniu, to może nie będzie tak źle, ale nie na siedząco będę prowadzić chyba.....no i będzie nudno :-(

Rysica - ja myślę, że owu była wczoraj, więc te akrobacje były wstrzelone idealnie :tak:

Iza - o nie ja chciałam bliźniaki :no: kiepsko się z tym czuję jeszcze

Mou Ty już kompletnie świrujesz - czekaj ! :rofl2:

dziewczyny, naprawdę myślicie, że owu jednak miałam wczoraj?
zmylił mnie ten brak śluzu przed, tylko miałam kompletnie wodnisty przedwczoraj, a wczoraj miałam właśnie te mega rozciągliwe gluty :-D a dziś już jest bardziej lepki - z jakimiś pozostałościami BJ, ale dosłownie resztkami.
no zobaczymy jak tempka jutro ;)
fajnie by było, gdyby to jednak owu była wczoraj :)

Rysica - tak właśnie wszystkie myślimy... :):):) więc baaardzo dobrze że było bzykanko...
Ullana - ja naprawdę szaleję... :-D ale ten test z rana ma wyraźniejszy cień teraz niż ten wczorajszy :) - oczywiście nie biorę go pod uwagę - ale mile łechce moją nadzieję :):):)
Ollena - bardzo bym chciała sobie nie grzebać tam... ale jakoś mnie kusi... he he -

... no i tak - po malowaniu przedpokoju już. Pięknie wyszedł :):):) jak skończymy przyklejać takiego kwiata samoprzylepnego to cyknę fotkę i się pochwalę. Salon zostawiamy na jutro - bo mi noga dała się we znaki... tak ta sama... wrrrr... a już nic a nic nie bolała ! w ogóle...

miałam nadzieję że @ przylezie po tych bieganiach po schodach i "wałkowaniu" ścian... a tu nic - szyjka zrobiła się jeszcze wyżej i twarda, no i jeszcze jakby bardziej się zamknęła...
.... cholerne testy....

MOU - a daj fotę tego cienia :D chociaż ja w cienie nie wierzę, ale mi ciągle jakieś cienie wychodzą... ja wierzę w grube krechy - takie jak w pozytywnym teście owu ;P taką miałam z Szymkiem - od razu była gruba, tłusta i tak samo ciemna jak kontrolna ;P
a w ogóle to zaczyna mnie kłuć jajnik... ale lekko.... czyżzby ciałko żółte zaczynało po owulce progesteron produkować?? i temp mam 36.88, więc to nie tylko rano była taka podwyższona. Bo zwykle mam w dzień 36,5 przed owulacją

reklama
Do góry