reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

MOU - Pajka powinna wpisać wyższą. a wiesz czemu?
bo jak zwykle mierzy przed 7, to po 4 to jest 3 godziny różnicy. więc aby skorygować zbyt wcześnie zmierzoną temperaturę, dodaje się 0,1 stopnia za każdą godzinę za wcześnie zmierzoną. Więc 2,5h to dodanie 0,25 dodane, więc wychodzi prawie identycznie jak ta druga mierzona. Więc widać nie zaburzyło to wstanie aż tak tempki. Więc powinna wpisać tę wyższą.

Pajka, wpisz tę wyższą, bo temperatura rośnie średnio o 0.1 stopnia na 1h do godziny 11:00 w dzień. I dlatego ważne, żeby po stałej porze mierzyć, a jak się za wcześnie zmierzy, to trzeba korygować temperaturę poprzez dodanie 0,1 na każdą godzinę wcześniej.
takie są zasady mnierzenia npr, żeby temperatura była jak najbardziej miarodajna

Ostatnia edycja:
reklama
Rysica - ale na wykresie pajki jest że mierzy dopiero od wczoraj... ;-)

Pajkaa
- a czemu od wczoraj zaczęłaś dopiero mierzyć???

kurde to nie wiem jaką mam teraz wpisać ...niby te 2,5 godz to nie malo bo o tej 4,15 wstalam tylko mleko Sebkowi zrobic wiec szybko wróciłam, ale i tak tempka zakłócona jest

Mou dlatego, ze po owu chciałam mierzyć...

u mnie jest ten minus, ze ja wstaje w nocy czasami...i chce zobaczyc w tym cyklu, czy to ma sens pomiary...

Rysica no własnie:) ja to sobie wsio muszę poprzypominać :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
to wpisz zakłóconą ale tą wyższą, bo tempka mierzona o 4 na pewno nie jest wiarygodna, bo temperatura rośnie o 0,1 na godzinę. Więc albo wpisz tę wyższą, albo dodaj tyle ile powinno licząc go godziny o jakiej tempka powinna być zmierzona. tak czy siak wyjdzie podobnie ;P

Pajkaa - więc posłuchaj Rysicy. A jutro zmierz tak żeby było dobrze, i będziesz miała porównanie... Ja bym wpisała niższą, bo z kolei słyszałam że ważniejszy jest pomiar po długim odpoczynku - minimum 3 godziny (czasami nawet podają 6) - ale wpisz wyższą to Ci Humor poprawi :) a jutro się okaże jak jest naprawdę... :):):)
nie wiem czy nie pokusić się na test owu tak jak piszesz - jest czulszy bo 20mIU o 5mIU czulszy niż ciążowy...

to wpisz zakłóconą ale tą wyższą, bo tempka mierzona o 4 na pewno nie jest wiarygodna, bo temperatura rośnie o 0,1 na godzinę. Więc albo wpisz tę wyższą, albo dodaj tyle ile powinno licząc go godziny o jakiej tempka powinna być zmierzona. tak czy siak wyjdzie podobnie ;P

dziękuję :)

Pajkaa - więc posłuchaj Rysicy. A jutro zmierz tak żeby było dobrze, i będziesz miała porównanie... Ja bym wpisała niższą, bo z kolei słyszałam że ważniejszy jest pomiar po długim odpoczynku - minimum 3 godziny (czasami nawet podają 6) - ale wpisz wyższą to Ci Humor poprawi :) a jutro się okaże jak jest naprawdę... :):):)
nie wiem czy nie pokusić się na test owu tak jak piszesz - jest czulszy bo 20mIU o 5mIU czulszy niż ciążowy...

zrób ja robiłam owu wieczorem i wychodziły pozytywne a ranne ciążowe wychodziły negaty...

Witam sie,
Mnie cala noc bolalo podbrzusze, teraz tez, jakby na @ ale jednak nie.. 12dc.

Ullana wstalas o 5 i siedzialas z nia? szalona! Patryk jak wstanie o 6 jak tata wychodzi do pracy to ma sie klasc i spac, nie ma bajek przed 8, wtedy sie spi!!! A jak wstaje to i tak wlaczamy mu bajki i spimy dalej, nie ma siedzenia przy nim! Spij ile wlezie, nie daj sie!

MOU nie grzeb tylko uzbroj sie w cierpliwosc! :) latwo mowic, wiem! ale pomysl, ze czekasz na @ a noz-widelec Cie zaskoczy:-)

reklama
Do góry