reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
To ja zajrzałam, a tu takie nowinki :happy2:

Iza - cudnie ! brawo ! od razu mi raźniej
laugh.gif
mój A. też mi powiedział, że wiedział od razu, bo jakoś inaczej było
baffled5wh.gif

do lekarza idź jak najszybciej, może USG jeszcze Ci nie zrobi, ale dostaniesz luteinkę na wszelki wypadek
my na razie nikomu nie mówiliśmy - czekam na USG, ale mnie świerzbi za każdym razem:-p
suwaczek też dorobię po badaniach

Mou
miałaś myśleć pozytywnie, a ciągle na coś narzekasz
no.gif

piękny post dla Izy wystukałaś :tak: dostaniesz od nas wszystkich takie tylko zbieraj dobrą energię
cool2.gif

Muma
- witaj , moja córica kiedyś na mnie mówiła Muma ;-)
i nie przejmuj się wiekiem....ja zaczęłam dobrze po 30 i prze 35 z drugim się nie wyrobiłam
laugh.gif

Ewelinko
- najlepsze życzenia córci
moja kuzynka ma w Borach agroturystykę i uwielbiam tam jeździć na grzyby

a co do ciąży latem, to ja z największym brzuchem przechodziłam upalne lato i nie narzekam
wołałabym latem niż zimą, ale najważniejsze żeby było ;-)

Iza
jeszcze raz ściskam kciukasy za Twoje dwie krechy, bomba :tak:

u mnie dziś lepiej
mdłości nie miałam jeszcze i nic mnie nie kłuje :happy2: chyba się uspokaja
no i mogłam normalnie jeść, bo nic mi nie śmierdziało :-p a nawet zrobiłam ciasto z rabarbarem i kupiłam maliny na dżemik - właśnie się robi

kupiłam Lili sporo ubranek na jesień, bo trafiłam na likwidację sklepu i wszystko już uprałam :tak:
słonko jest i mnie się lepiej żyje ;-)

IM - tak bardzo się cieszę !!!! Naprawdę - idź do lekarza od razu, betę będziesz mieć za gratis !!! :-D:-D:-D
Wysyłaj fluidki i to już! - czujesz jak jesteś szczęśliwa ???:happy::happy::happy:

Aldo - no wytrzymać się nie da !!!!!!! - a my na dodatek właśnie wędzimy szyneczki :)

Ullana - na co narzekam???? :baffled: ... naprawdę tak jestem odbierana? O który post chodzi... hmmm ????

IM - widzisz - sama wierzysz już w swoją fasolkę - sądząc po avatarze...

MOU ja tego avatara zrobilam dzisiaj rano przed pozytywnym testem:-))) Wysylam mooooooc fluidkow. Najbardziej to bym chciala zebysmy wszystkie razem byly w ciazy.

Ullana dziekuje Ci bardzo, tak samo jak i wszystkim dziewczynom.

Narazie boje sie przymowac gratulacje i cieszyc, bo to super wczesnie. Nawet nie do konca do mnie dotarlo, ze mam te 2 kreski. Tak na 100% uwierze po betce lub wizycie u gina. Tutaj USG robia od razu i przy kazdej wizycie. Moze zadzwonie do swojego lekarza i zapytam kiedy powinnam przyjsc - pewnie bedzie prosil o szybka wizyte, bo jak bylam w perwszej ciazy, to byl zdania, ze trzeba przychodzic jak najszybciej, aby wykluczyc ewentualna ciaze pozamaciczna.

Ostatnia edycja:
Oj, Mou tylko sie nie gniewaj, bo ja nie chciałam Cię urazić
po prostu czytam tak Twoje posty i jakieś takie smutne są
i zwykle piszesz w takim tonie narzekania....no ale może to tylko tak do mnie trafia:confused:
bardziej chodziło mi o to, żebyś skupiała się na dobrych rzeczach
na tych 5 % i na tym, że te badania były robione po imprezach, więc może zrobić jej jeszcze raz bez imprezowania :tak: na pewno wyjdą lepsze
no i stop używkom i popracować nad dietą

poczytaj Mou swoje posty jak wspierasz dziewczyny i wierzysz nawet w te cienie :tak::happy2:....a sama ??? uwierz też dla siebie

główka do góry dziewczyno :-) smutki w kąt

całusy

Ullana - ale w życiu mnie niczym nie uraziłaś - no co Ty??? - ja wariatka jestem ogólnie, i trudno mnie urazić... ale faktycznie jestem smutna, jak każda której się nie udaje. Nie wiedziałam że moje posty są "smutne" może już taki mój styl na który nie zwracam uwagi ? Ale naprawdę nic mi nie jest ani nie jestem urażona, to tylko troszkę smutku, że już piąty miesiąc idzie :)

Aldo
- wędzimy szyneczki na drzewie gruszy i olchy :) Pychotka - już od jakiegoś czasu nie kupujemy wędlin tylko sami robimy... cudownie pyszne są... ojojojojoj !!! Dzisiejsze wędzoneczki marynowane były przez dwa tygodnie - jedne w samej soli jałowcu i listku laurowym, a inne w listku laurowym, jałowcu, gorczycy, czosnku, zielu angielskim, i goździku... faszerowane śliwkami i dodatkową porcją czosnku - będą cudne... jak zawsze... aż ślinka cieknie :)

IM - Ty się nie bój przyjmować gratulacji !!! bo Ci się należą !!!

witam was drogie mamy :) wchodzę z buciorami w wasz wątek bo chciała bym się do was przyłączyc :)) jak pewnie widzicie po suwaczku za pare dni odstawiam tabletki anty(ale nie bralałam ich długo tylko 2 op . by właśnie pomóc przy starankach ) no i rozpoczynam staranka o drugie maleństwo :))już się nie mogę doczekać mam nadzieje że już ten pierwszy cykl zaowocuje maleństwem :)) jestem pełna nadziei bo faszeruje się tymi tabletkami anty-cilest a dodatkowo bromergonem od dziś (ale tylko przez dwa tyg) mam prolaktynę w górnej granicy i lekarz stwierdził ,że obniżymy żeby nie było problemów przez to :)) . Mam nadzieję ze długo tu nie posiędze i szybciutko powędruję do zaciążonych i wam też tego życzę ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
IiM - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!! A nie mówiłam, że ta szyjka jest obiecująca?!?!?!?!?! A nie mówiłam! HA! I to chyba wcześniej Ci powiedziałam, że jesteś w ciąży niż mąż ;) Bo z samego rana :D:D:D
WIEDZIAŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szyjka nie kłamie! HURRRAAA!!!

resztę później doczytam, wybaczcie ;)

Do góry