reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kasiik - to ja nie czekam na @ u Ciebie - tylko na wysoką tempkę non stop od teraz, i brak @ na 9miesięcy... :-D Czyli testować będziemy mniej więcej równo - w razie co?
Kasiurek - Filmiki super - sama muszę takie zrobić :) To pamiątka na całe życie :)

reklama
kasik dizekuje za link ;]
rysica to hodowla jak nic hihi ;]
mou - ja to robilam chyba w picaso program ;] ten film znaczy sie ;]

kasik -moze faktycznie teraz bedzie II kreski jesli o ciazowy test chodzi - tylko chce widziec mine gina jak pojdziesz do niego ze swoim wykresem bo to juz 60 dni haha ;] no ale trzymam kciuki za @ lub za II krechy ;]

Mou,Kasiurek No zobaczymy:-) Wizyte mam w 60dc,napewno mi sama zrobi test ciazowy i moze bete,ostatnio tez tak mialam.Wykres tez jej pokaze,choc dopiero od polowy zaczelam mierzyc mniejwiecej o czasie.
Dobra ja sie zbieram na zakupy,bede pozniej,pa:-)

A ja znowu witam się po przerwie :) jakoś czasu brakuję, niestety...
Rysica pazurki cudne :)
Mousefish ty jesteś megaśna :D ja to bym w życiu na takie obliczenia nie wpadła dotyczące uwolnionej komóry :D Kciukasy trzymam!
Nikolaa przytulam oby się humorek poprawił :)
MamuniaKubunia kciuki zaciśnięte aby te wahania oznaczały fasolkę :)
Love witaj :)
Kasiurek odnośnie pracy dwa słowa. Ja jak nie mogłam zajść w ciąże to się zwolniłam bo mnie i psychicznie i fizycznie wykańczała, wróciłam sama do PL później badanka wykazały że mam PCO dostałam CLO i bromergon i w pierwszym cyklu się udało, ale ja się nie wahałam roboty zostawić bo miałam już jej serdecznie dość. Ty widzę, że masz inną sytację, bo dzieciątko chcesz a robota potrzebna i rozumiem twoje podejście do sprawy, życzę ci kochana, żebyś i zaciążyła szybko i w pracy się okazało, że zostajesz na dłużej. Filmiki superowe, śliczny twój twój szkrabik :)
Ollena skarbie przykro mi bardzo, że tak silnych bóli dostałaś, oby szybko przeszło. Może to lepiej, że to jednak nie dzidziuś będziesz miała więcej czasu na poskładanie swojego życia :) Przytulam mocno
Kasiik świetny pomysł z tymi filmami, ja bym chyba zacmokała mężusia jakby mi takie coś dał :) Wszystkiego naj dla lubego
Uff to pewnie tyle, muszę jakoś czasu więcej znajdować bo później moje posty są niczym strona z encyklopedii :)
Buziole

lolcia- ja musze miec prace jak chce 2 dziecko nie stac nas bedzie tzn tak jak na L4 bym sie znalazla czy macierzynskim mialabym placone a to jednak dodatkowa kasa. Bo raczej z jednej pensji meza bysmy nie wydolili . Wiec musze pracowac zeby miec kase w razie ciazy .....

dziewczyny a co to CLO ?? wiem wiem dziwne pytanie ale tyle o tym slsyze i domyslam sie ze to jakis wpomagacz

Wróciliśmy :)
Zupy serowej nie będzie dziś bo gorąco i parno jak nie wiem... w tygodniu zrobię bo mam chrapkę - może jak mamuśka przyjedzie (to od razu spróbuje i może sama zacznie robić) - już w przyszły czwartek - na cały miesiąc !!! ufff - pewnie nieźle będziemy się chlały - takie my już jesteśmy he he.
Zrobię dziś paprykę faszerowaną mięskiem bazylią i suszonymi pomidorami, posypaną serem. Zwykle robię w sosie pomidorowym, a tym razem będę zapiekać :) Sos zrobię ze świeżych pomidorów - na ciepło. A papryk kupiliśmy 15 !! Kupiłabym więcej, ale nie mieliśmy jak się zabrać, bo jeszcze ananasy, arbuza banany itp... żeby dziecko miało na cały tydzień owoców. Oj... owoców to ona wcina - żeby nie skłamać - to jakieś pół kilo dziennie, więc potrzebne były zapasy. Tak piękne były papryczki że aż mi żal, że więcej nie dałam rady - szczególnie że cena porażająca - oczywiście w tę dobrą stronę.
Wiecie ile u mnie kosztuje sztuka papryki? czerwonej żołtej czy zielonej!!!??? 80 pensów!!! To jest ok 3.50zł za jedną paprykę - a dziś były za 39 pensów!!! Nigdy odkąd tu mieszkam tyle nie kosztowały! Nie wiem czy się nie skusić i jutro się nie wybrać po więcej, ale pewnie już nie będzie...
Kasiurek - jak bym była w PL to bym lekarza ubłagała o CLO, żeby ciążę bliźniaczą mieć - czasami uwalniają się i pękają trzy jajeczka !!! - no nie, tak tylko piszę, wiem że skutki czasami są nie fajne, a ja mam hormony ok... :)

Kasiurek ja nie miałam żadnych skutków ubocznych :) Kilka dni przed spodziewaną @ zaczęły mnie boleć sutki ale tak bardzo bardzo i wtedy żeby się nie zakręcać sprawdziłam ulotkę i przypisałam ten ból CLO a okazało się, że jednak nie i na mnie zadziałał za pierwszym razem - chociaż czytałam, że bez sensu jest brać CLO jak się nie jest na monitoringu a ja nie byłam bo mi się wcześniejsza @ przyśpieszyła i moja ginka nie zdążyła wrócić z urlopu :)

reklama
kurde ja sie zatsanwiam moze jak bede przy wizycie u gizna zpaytam kiedys mi mowil o czyms na wposmaganie ....

Mou - ni blizniakow bymnie chciala ojj nie trojka dzieci to za duzo , ale jak to mowia lepszy wrobel w garsci ........ chociaz tez mowia jak bog da dziecko to i da pieniadze na dzieci

a tak a propo - ja mam miec wizyte po @ no i nie wiem od kiedy clo sie bierze (pod warunkiem ze mi gin to przpeisze) [ maż mnie ubłagal o jeszcze jeden cykl -pod warunkiem ze bede rpacowac gdzie pracuje)

Ostatnia edycja:
Do góry