reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Następnym razem bedziesz paradować zobaczysz i bedziesz marzyła aby sie położyć :p Bo wiadomo teraz juz dziecko w domu jest, trzeba popilnować , nakarmić przebrać iść na spacerek itd :) Damy rade :) :) Ja w pierwszej ciązy czułam sie fatalnie ponieważ wymiotowałam do 7 miesiąca a potem do końca juz taka zgaga ze nie spałam i wieczorami tez wymiotowałam ,ale za to mały urodził sie z tak długimi włoskami ze kazdy był w szoku :) :-) Miał takie czarne i długie ;) hehe
Teraz jak zaszłam to przez tydzien tylko wymiotowałam (od 6 tygodnia) a od 7 tygodnia juz czułam sie dobrze, wiec byłam taka szczęśliwa ze tym razem nie bede siedziec w kibelku do południa (bo przewaznie do 12 wymiotowałam) a wiadomo tym bardziej jak mały juz jest wiec trzeba sie zaopiekować, bo ja tez sama całymi dniami jestem, mąż tylko na weekendy zjeżdza z delegacji :(
Teraz to powiem szczerze mam w nosie jak sie bede czuć ważne zebym zaszła i dziecko urodziło sie zdrowe ;)

A ile masz lat ??????Jesli można zapytać :)

reklama
Witajcie dziewczyny :*
Kasiurek
szkoda ze @ przyszla:-(ale moze w tym cyklu zafasolkujesz:tak:
A jua sie czuje fatalnie,od wczoraj wieczorem mam silne mdlosci,rano myslalam ze chyba dostalam @ bo tak mokro,ale nie,mam bardzo duzu bialego,wodnistego sluzu,29dc.

Hej Kasiik , a może to na ciąże tak masz ?? czas pokaże czy @ przyjdzie !!! Oby nieeeeeeeeeeee:) trzymam kciuki &&&&&&& a przypomnij mi kiedy powinnaś dostać?? Bo nas sie wiecej juz zrobiło nagle i teraz mi sie myli juz :p
Marti w lipcu skończę 24 :p

No właśnie nie... a śluzu jak białko jaja kurzego nie było... albo nie zauważyłam... mam taki lepki, jak gęsto rozrobiona mąka, i taki sam kolor i konsystencja :) Temperatura 37,4... więc chyba już po jajeczkowaniu...
A - dziewczyny - jak wybrać dobry test owulacyjny? Czym się kierować przy wyborze?

ja kupowałam w rossmanie jak nie było owulki to nie pokazał a ja teraz czułam że jest to pokazał za jakieś 10 dni zobaczymy czy są jakieś efekty

Nikolaa - ale te testy wybiera się też jak ciążowe - pod kątem czułości???

Marti - ja nigdy niczego nie sprawdzałam ani nie kontrolowałam, nie doszukiwałam się dni płodnych, nie sprawdzałam śluzu... Wytłumacz mi tak łopatologicznie, jak co i kiedy się sprawdza. Od którego dnia cyklu itp...

mati bo krótko się starałaś ja w pierwszej ciąży nawet o tym nie myślałam teraz w momencie jak zaczęłam sie starać zaczęły sie schody testu ja nie stosuje standardowo bo w moim przypadku w tej chwili były by bezużyteczne po prostu mierzyłam tempkę i poczułam owulkę a testem po prostu ją potwierdziłam ale ogólnie to dobry pomysł i teraz wcale nie taki duży koszt.........
mou one tam w instrukcjach nic ne mają o czułości jakiejkolwiek ja pierwsze kupiłam na allegro i one były do kitu bo w jednym dniu mi raz pokazał owulacje a zrobiłam drugi i nie było taż że tych nie polecam w aptece u nas w polsce jest np domowe labolatorium nie drogie bo coś koło 25 zł akurat jak ja kupowałam to ich nie było wiec kupiłam w rossmanie bo też słyszałam że dobre no i chyba bo teraz ewidentnie czułam owulkę i tempka ją potwierdzała i test też pozytywny wyszedł a jak robiłam ten sam w poprzednim cyklu tak dla sprawdzenia to nic wynik był ujemny co zgadzało sie znów z monitoringiem i tempka i odczuciami

Ostatnia edycja:
mamuśka23 cykle mam 33dniowe,ale biore Castagnus od poltorej miesiaca,podobno on skraca cykle.Moze @ nie przyjdzie;-)Dzisiaj mam 29dc,moze zatestuje we wtorek,jak @ ni bedzie.

reklama
mati w pierwszej ciąży u mnie też takie zabiegi podziały a teraz tak mi sie wszystko poplątał że dpoiero teraz zaczynam na prostą wychodzić chyba po prostu u mnie starość nie radość;-)

Do góry