reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

hej Kobietki:*
Nikolatrzymam kciuki aby były owocne:*:*
Klaudusiacos mi sie wydaje że ty juz szybko urodzisz trzymam kciuki za szybki i bez problemowy:*:*
Mamuskabuziak
Rysica, Moubuziak....sorki jak o kims zapomniałam

a mi tak zleciało że dzis z ciekawości sprawdziłam a do @ mi zostało tylko tydzien bo mam 15 dostac:szok: hehe ale zapominalska jestem że to juz tylko tyle
ale dobrze sie czuje bo nic nie wyszukuje nie mierze nie grzebie:-D

ja jak dałam matiego dałam do przedszkola to miałam wyrzuty że ja w domu a on tam ale teraz wiem ze to tylko na dobre dla niego wyszło:)
musze sie czyms pochwalic wczoraj pisałam literki a Mateuszek po mnie nasladował i naprawde ładnie mu wyszło

Ostatnia edycja:
reklama
jego dzieło:)

Załączniki

• CIMG0165.jpg
    CIMG0165.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 24
Aga super!!!!!!!! moja Wiki umie napisać i nazwać T M O I U E B C W... co do przedszkola to ja moją Wiki w przyszłym roku nie posyłam już teraz nie chodzi dość mam chorowania no i u mnie tęż koszty wzięły górę ale ogólnie mówiąc przedszkole owszem daje coś kontakt z rówieśnikami ale ale uważam że równie dobrze można dziecko stymulować w domu wiele lat dzieci nie chidziły do przedszkoli i jakoś normalnie zaczynały i kończyły szkołę mni. ja i nie miałam problemów interpersonalnych czy jakiś braków i znam pare przykładów gdzie dzieci nie chodziły do przedszkola a w szkole idzie im lepiej niż wieloletnim przedszkolakom.....

Hehe babeczki oby do soboty i męża zaciągnę do łóżka :-D O ile nie wymyśli czegoś znów i nie zdenerwuje mnie :-)
Nikola w drugim trymestrze się dobrze poczujesz :-D:-D:-D
Agnieszka gratulacje dla Mateuszka! Mój Wiki powie cały alfabet, ma takie literki do wkładania jak puzzle i ułoży je sam. Nie daje mu nic do pisania, bo ostatnio mia szafki porysował, bo na kartce mu się znudziło pisać:zawstydzona/y:
Dziewczynki to mnie chcą wygonić do szpitala w tak gorącym okresie!!!! Będziecie musiały pisać smsy co się dzieje, bo nie wybaczę!!!!:-D
Mousefish ja mam kilka sąsiadek co mają dzieci trochę starsze od Wikiego ale ostatnio załatwiła mnie sąsiadka, bo przylazła z córką co miała katar i zaraziła Wikiego. Teraz siedzi na antybiotyku. A w kolejnej mnie drażni to, że nie zwraca uwagi swojemu dziecku, że zabiera wszystkie zabawki Wikiemu i się nimi nie bawi. Ile ja bym dała za to, żeby chociaż właśnie raz w tygodniu jechać gdzieś żeby z innymi dzieciakami się pobawił.

Nikola, Klaudusia wasze pociechy tez daja sobie fajnie rade :*
ja chodziłam dopiero do zerówki i tez nie miałam braków:) mi sie wydaje ze to nie zalezy od tego czy posyłasz dziecko do przedszkola czy nie to porostu zalezy czy dziecko chce sie tego uczyc mam kumpele która córka ma 2.5 i nie chodzi do przedszkola i zna cały alfabet na pamiec i piosenki:)
Klaudusia ja zwracac uwage aby Mati sie dzielił itp. a znam takie osoby które nas to leja i jak widze że mojemu dziecku dzijee sie cos złego to sama interweniuje a niech sie obraża jak mysli że jej dziecko tym bedzie rzadzić:wściekła/y: i robic krzywde innym bo nawet nie ma to dziecko szacunku do nas starszych od głupoli wyzywa a mamusia co nic na to szlak mnie trafia ale to nie wina dziecka tylko rodziców że tak ja nauczyli i pozwalaja

no właśnie jej synuś taki jest. Dla mnie w ogóle jej podejście jest niezrozumiałe. Ona dziecko nie mające jeszcze dwóch lat zostawiała w wakacje biegające po wszystkich podwórkach za starszymi dzieciakami takimi po 7-8 lat. Mieszkam przy dość ruchliwej drodze i nie wyobrażam sobie zostawić Wikiego na podwórku samego a ona tłumaczyła się tym, że on się boi samochodów i nie pójdzie na ulicę. Ale chyba nie pomyślała, że za dzieciakami poleci, się zagapi i wyleci na ulicę.
Ja do niej przestałam chodzić jak tamten zwalił Wikiego z wersalki, bo to przecież jego wersalka była a Wikiemu leciała wtedy krew, bo przyłożył dość porządnie o glebę, bo nie spodziewał się, że ktoś go zrzuci a tamta nic nie powiedziała.
Ja też interweniowałam ale to nie dawało efektów i w końcu nie pozwalałam żeby przychodził i się skończyło i mam spokój.

Mój mały to ma w sumie kontakt z dziećmi znajomej , Maja ma 5 lat ale bardzo łądnie sie razem bawią, Ona nie bije, nie popycha, jest strasznie troskliwa wobec małego, a juz nie długo i bedzie ta mniejsza (7 miesięcy) sie bawić z nimi :) No i jeszcze jak jeździmy do teściowej to córka szwagierki tez sie bawi z Jaśkiem ale ja jej tak nie lubie ze masakra, Boże jak ona wrzeszczy a ma 7 lat, jest rozpieszczona jak dziadowski bicz !!!!!!!!!!!! Wlałabym jej w dupsko to by sie nie pozbierała mała smarkula :wściekła/y: heehehe :)
Ale jak bylismy na przyjeciu urodzinowym chrzesniaka mojego to było tyle dzieci ze mały nie wiedzial co sie dzieje ale wtopił sie w tłum i juz go nie bylo, a na nas w ogóle uwagi nie zwracał czy jestesmy czy nie:) przyszedł zjeść i dalej do dzieci, tak wiec on bardzo lubi :):)
I tak naprawde to tylko ta córka szwagierki taka posrana a wszystkie inne to bardzo opiekują sie małym ( a byłam pewna ze wszystkie dzieci to takie ze popchną ze zabawki bedą wyrywać itd )

Witam sie i ja.
Polamana jestem strasznie, pol nocy nie moglam usnac bo mm chrapie jak glupi, co z tego ze spie z korkami w uszach jak i tak wszystko slysze, i co odlatuje to on znowu, musze go ciagle kopac, zatykac nos a i tak ciagle charpie...wymiekam. Maly obudzil mnie o 8 i nie widze na oczy...
My tez chodzimy 'do dzieci' co srode do biblioteki, sa zajecia dla dzieci, pani spiewa i tanczy 5 min;) a reszte czasu dzieci sie bawia roznymi zabawkami ktore sa tam wystawiane. W sumie w inny dzien tez chodzimy jak nie ma pogody, bo jest tam takie miejsce specjalnie dla dzieci i zawsze Patryk sie fajnie bawi:) Chodzimy tez na kulki, czyli takie miejsce dla dzieci z roznymi kulkowymi wspinaczkami i basenami;)
Jednak twierdze, ze to za malo i od wrzesnia idzie do przedszkola 4h w tygodniu zeby sie czegos nauczyl i pobawil z dziecmi bo ja sie bawic nie umiem i nie mam cierpliwosci;)
KlaudusiuNK faktycznie taki kontakt tez bym uciela... nic mnie nie drazni tak jak nie widzace nic mamuski;)

reklama
ja niestety nie moge zerwac kontaktu z tamtym dzieckiem bo to bardzo bliska rodzina ehh ...moze wyrosnie ...a mój maz sie nie daje tylko ja opiernicza jak powie mu po imieniu ...my do tego nic nie mamy jak dziecko powie po imieniu ale nie ona:wściekła/y:
ale przyjdzie kryska na nia bo mój pare chłopaków dorosnie manto jej sprawia to ja sie wtedy z z kuzynka nie odezwiemy ciekawe czy bedzie mamusi tamtej miło

Do góry