reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Może ma to jakiś wpływ ze to chłopak , sama nie wiem, ale podobnież w drugiej ciązy brzuszek szybciej wyskakuje, ale czy to prawda to tez nie wiem do końca !!!!!!!!! Ja bym sie cieszyła gdyby mi tak szybko znów wyskoczył:) Bo ja lubiłam bardzo ten stan :) kurcze i pomyślec ze w poniedzialek byłabym juz w 12 tygodniu ;( ehhhhhh....i pewnie niedługo by mi sie juz zaokrąglał !!
Ale nie ma co gdybać !!!!!!

Aga fajnie ze bedzie parka ;)

reklama
no to mi brzuszek szybciutko wyskoczył w pierwszej ciąży :) szybko było widać.
Tak wyglądałam w 14 tc!!! gallery-45090042-500x500.jpg
Ale mi gin powiedziała, że mam tak ułożoną macicę, że od razu się do przodu pcha i resztę organó wypycha i że dlatego miałam szybko duży brzuszek :p Więc podejrzewam, że teraz też taki będę mieć duży jak już zajdę :p
ja w 6tc nie mogłam spodni dopiąć, a schudłam wtedy 2 kg więc to nie z przytycia a właśnie z brzuszka. Jak w 6 tc jechałam autokarem z Warszawy do Szklarskiej Poręby i z powrotem, to siedziałam z całkiem rozpiętymi spodniami całą drogę! :p (9 godzin jazdy)

No to Ty nas Rysica przebiłaś :D hehe wszytskie piękne brzuszki:)
A do Szklarskiej Poręby na wakacje ???????
W szklarskiej mieszka moja szwagierka z rodziną, ma pensjonat :) tzn miala a teraz buduje sobie nowy taki bardziej luksusowy !!! hehe wiec My mamy gdzie na wakacje juz jeżdzić :)

Mamuśka, no z brzuszka się wszyscy dziwili, a mąż był zachwycony, że przynajmniej od razu widać, że w ciąży a nie przytyłam :p
a w Szklarskiej mąż ma całą rodzinę - on tam się urodził i wychował :D Jak będzie kasa na podróż, to pojedziemy w Wakacje :) A wtedy była zima, i jechaliśmy między świętami a sylwestrem na 3 dni, bo mąż miał wtedy wolne a ja urlop miałam :p

NO widzisz to mamy rodzine w Szklarskiej:) Ja jeszcze przed ślubem tam z moim jeżdzilismy, nawet na 18- urodziny mnie tam zabrał , hehe , bo piękne miejsce, a jak poszliśmy w góry to potem 2 dni nie wstawałam z łóżka tak nogi bolały !!!!!!!!!!!!! Szkoda ze tak daleko;( we wrześniu bylismy tam to faktycznie droga męcząca, tym bardziej ze Jasio z nami był, ale dziecko grzeczne wytrzymało 8 godzin w aucie jakoś:) Nawet nie marudził :)

No tak... Rysica na prowadzeniu hi hi :) Ale fakt, w drugiej ciąży brzuch wyskakuje dużo dużo szybciej niż w pierwszej, ponieważ mięśnie nie są już tak zwarte jak przy pierwszej ciąży :)
A co do kilogramów, to w ciąży schudłam 7kg - nie odchudzałam się. Miałam wstręt do mięsa, tłustego, i jadłam same warzywa i owoce, do mięsa się czasami zmuszałam ze względu na malucha w brzuchu :), a po ciąży w ciągu 3 miesięcy 35 do przodu, i też wcale nie jadłam... przeklęte hormony !!! Do tej pory jem jeden - dwa małe posiłki dziennie, i nic, i też się nie odchudzam, tylko po prostu więcej nie mogę bo mi się wymiotować chce... Dziwna sprawa ze mną...

Ostatnia edycja:
Wiecie co poprawiłyście mi humor z powyższego wynika, że nie odbiegam od normy.
Mnie by i tak ten brzuch nie przeszkadzał, gdyby nie bolały nogi od ciężaru:-(
Taki przyrost w tak krótkim czasie i już widzę nowe rozstępy, nogi mi puchną....
Lato będzie przekichane no ale tylko do lipca:-)

Aga no wiadomo ze to ciężar sie nosi cały czas to i nogo odmawiają posłuszeństwa, ale ja nie mialam takich problemów jak pamietam, nie bolało mnie nogi,ja bym chodziła naprawde dużo ale mnie to słabo bardzo było w lato wiec siedzialam w domu, :((((((((( No i całe lato przechodzilam z tym wielkim brzuchem :szok:a TY kochana masz tylko do lipca na szczęśćie , i fajnie bo urodzisz i heja od razu na dworek na spacerki wiec i schudniesz szybciutko a jak bedziesz karmić to juz w ogóle zleci CI szybko !!!!!!!!!:D

Ja chcialam drugie dziecko urodzic na lato zeby nie siedziec jak z Jasiem w zime, no wiec na to wychodzi ze tak bedzie jednak jak zaplanowałam kiedys !!!!!!!!

MOU to faktycznie dziwie jakos masz !!!!!!!!!!!!!

reklama
Chodziłam do poradni leczenia otyłości tutaj w UK ... i nic, brałam reductil, czyli polską meridię, waga ani drgnęła. Dodam, że aby dostać tu w UK reductil, trzeba się naprawdę nachodzić po lekarzach, ale mi dali po kilku sprawdzeniach ciśnienia, bo też nie mieli pomysłu o co ze mną chodzi :) ale chormonów żeńskich nie chcą mi zrobić, mówią że to nie ma związku, a tarczyca 100% ok.

Do góry