reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ło matko baby!!!!!!! Więcej się nie dało napisać???????????????:-)
Ja przed chwilą wstałam... Ale mi się przysnęło po obiadku z Wikim :-D
a co do kalendarza hińskiego: u mnie teraz powinna być piękna babeczka a jest co????:zawstydzona/y::-D
no dziewcyzny produkuja jak mało kto ;] hihi

jak bede musiala nadgodziny w pracy robic to nie nadrobie !

reklama
Rysica - kurcze test z krwi jest najwiarygodniejszy - w sumie wykrywa on ten sam hormon, co testy ciążowe - przykro mi, że los Ci płata takie figle, ale może jeszcze poczekaj do jutra i powtórz test?

Klaudusia
kopę lat!!!!!! Co u Ciebie??????

przykro mi Rysica :( a podniosła sie od ostaniego badania?? a może jest tylko za wczesnie ??

Aga, teraz beta powinna być co najmniej 50... a jest poniżej 2... Nie wiem czy się coś ruszyło, bo u nich w laboratorium jest wynik "poniżej 2", potem od 3 do iluśtam- nie ma dokładnych danych np 0.234 albo 1.99 - nie, tam jest "poniżej 2" a dokładnie "<2"...

Aga, teraz beta powinna być co najmniej 50... a jest poniżej 2... Nie wiem czy się coś ruszyło, bo u nich w laboratorium jest wynik "poniżej 2", potem od 3 do iluśtam- nie ma dokładnych danych np 0.234 albo 1.99 - nie, tam jest "poniżej 2" a dokładnie "<2"...

wiesz co test z krwi wychodzi najwiarygodniej, testy płytkowe strumieniowe itd moga byc czyms pobrudzone i pozniej wyniki rozne wychodzi, ale jesli @ nie doanstniesz nadla zrob jeszcze raz testt zwykly jelsi wyjdzie II to idz do gina

ja mam dzisiaj przesrany dzień :wściekła/y:chciałam zobaczyc czy cos mi jeszcze leci z piersi i jak nacisnełam to takiego zółte cos o matko jak wyczytalam na necie co to może byc :-:)hmm:ja sie powiesze chyba

ale naskrobałyyście
Maju
buziaki jak sie czujesz???
Rysica
cóż możliwe że test ci zrobił taki psikus jak mnie 3 w tamtym cyklu ja miłam bete 1,2 u mnie było że ciąza powyżej <5 ogólenie jesteś na takim etapie że jeśli beta nie wyszedł a jesteś w ciąży to błąd laboratoryjny co rzadko się zdarza
długowłosa witaj i powodzenia życzę
Aga no cóż z tą prolaktyną i ciąża to różnie bywa u różnych osób widzisz mnie dopiero miesiaczka wróciła po 4 miesiąca po zakończeniu karmienia czyli u mnie wystarczy niewielki wzrost i owulacja sie zatrzymuje a moje niektóre koleżanki od razu nawet karmiąc dostawały @ wiec miały owulacje mimo karmienia i mogły w ciąże zachodzić z tego coo się naczytałam że prolaktyna na różne osoby róznie działa jedne chudą np podczas karmienia piersią a niektóre jak ja mają pecha i grubną ja podczas karmienie 8 kilo przytyłam jak skończyłam karmić to w dwa tygodnie UWAGA 14 kilo mi zeszło tyle wody miałam w organiźmie zatrzymane ... jeśli to nie fasola to zrob sobie prolaktyne ale zrób tez z obciązeniem różni lekarze różnie zalecają z tym obciążenie bo są dwie szkoły ale wiesz np czytałam że w niektórych klinikach IN vitro bronergon jest podawany para mimo prawidłowych wyników prolaktyny po to żeby zwiększyć szanse wiec coś może w tym jest
Kasiurek hejka
Klaudusia ty śpioszku

p/s aga2 tempki nie mierzy sie w dzień ona nic nie wnosi tylko podstawowa może posłużyć do prawdopodobnego określenia ciąży i to dopiero na podstawie długich obserwacji 18 dnień podwyższonych temp może wskazywć na ciąże ale nawet to nie daje żadnej pewności po za tym 4 dni przed@ temp 37.1 jest całkiem prawidłowa bo taka temp jest w II fazie cyklu na mniej wiecej dzień przed @ opada ale moze równie dobrze opaść na kilkanaście godzin przed @ i nie wychwycisz tego wiec przestań gmerać tym termometrem

Ostatnia edycja:
Nikolaja połog miałam dwa miechy a potem pomimo ze karmiłam dostałam miesiac pozniej okresu....ja schudlam ale to przez wysiłek jaki wto włożyłam....martwie sie tym bo ta wydzielina jest bardziej w dotyku ropna taka gesta czyli ze mna nie jest dobrze:( własnie mam doła bo do mnie doszło że pewnie cos ze mna nie jest tak i czeka mnie długie leczenie ja tak czuje dziewczyny ze długo dzidzi nie bede miec:(to pewnie przez to mnie cycki bola

reklama
Aga nie panikuj jeszcze nie wiesz czy nie masz fasoli jeszcze 3 dni do @ ..... wiec siadać mi tu na tyłku i nie marudzić ;-):-D:-D:-D:-D....w poprzednim moim poście masz jeszcze coś o temp.. a co do wysiłku przy karmieniu oj to ja naprawdę też musiałam się spinać bo Wiki wcale za chętnie nie jadła po za tym przez cały okres kamienia nie zjadłam niczego smażonego chleb pełnoziarnisty prawie żadnych słodyczy jedynie ze 3 biszkopty na dzień ogólnie ja po prostu puchnąłem tak jak teraz jestem cała napęczniała jak gąbką

Do góry