reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Jestem w końcu w domciu. Jeszcze tylko jutro do pracy a później.... luzik i obżarstwo. Męża wysłałam na zakupy a ja jeszcze idę pomyć łazienkę.
Ewcia jak zakupy i wigilia w przedszkolu?
Leika - odstawianie maleństwa od piersi faktycznie może namieszać. Trzymam jednak kciuki żebyście nie nabroili przed wakacjami. A w trakcie wakacji szalejcie i brójcie do woli - skutecznie oczywiście.

reklama
Hi hi laseczki, splagiatowałam piosenkę dla dzieci (melodia o Trzech misiach), trochę ją przerobiłam i oto efekt:

@ ( małpa) dziś
miała do mnie przyjść
lecz drżała jak liść
oj drżała dziś...
Małpo nie bój się
dorwiemy cię
jak tylko pojawisz się
więc tylko odważ się ...

Tak będę ją witać w dniu spodziewanej @ w następnym cyklu hihi.
Kopiowanie w celu przepędzenia własnej wrednoty jak najbardziej dozwolone :-p
p.gif

Ewcia jak zakupy i wigilia w przedszkolu?
.
Nom zrobione,dokupione prezent,ma ły dostanie swoje auta-bajke,wiec bedzie happy,ja bluzke kupiłam sobie,mezowi gatki i spodenki,,a dzisiaj po jedzonko czas sie wybrac...

Hi hi laseczki, splagiatowałam piosenkę dla dzieci (melodia o Trzech misiach), trochę ją przerobiłam i oto efekt:

@ ( małpa) dziś
miała do mnie przyjść
lecz drżała jak liść
oj drżała dziś...
Małpo nie bój się
dorwiemy cię
jak tylko pojawisz się
więc tylko odważ się ...

Tak będę ją witać w dniu spodziewanej @ w następnym cyklu hihi.
Kopiowanie w celu przepędzenia własnej wrednoty jak najbardziej dozwolone :-p
p.gif
ja sie podpisuje pod tym,,świetna piosenka,,,
co za talenty u nas sa...

a do mnie w nocy z zaskkoczenia @ przyszla,a jutro mąz wraca,hehe,,ale trafil,,no ale wiedzial o tym...

Leika to moje jedyne zdjęcie przy cycu, więc wiele dla mnie znaczy.
Ewcia no to masz co chciałaś hihi.
Miło mi, że moja piosneczka wam przypadła do gustu. Mam nadzieję, ze kojarzycie melodię...
A teraz coś z okazji świat:

Laseczki

Zimnych śnieżynek

ciepłych pierzynek

Dużego bałwanka

radości na sankach

Choinki pachnącej

kolędy radosnej

Dużo prezentów

Mnóstwo maluchów

i samych uśmiechów

Z okazji Świąt

Wesołych Świąt

Z samego poranka

życzy wasza hihi pisarka:) :-p:-);-):-D:tak:

(to nie moje dzieło niestety)

Dorotko jeszcze raz dzieki ci kochanie.

Wpadłam na chwilke i lece pakować prezenty póki nie ma Matiego w domu. W weekend byłoby mi ciężej, bo będzie w domu, a wole, aby jeszcze ne znał prawdy o Świętym Mikołaju.
dzis to pewnie i tak przyjdzie szczęśliwy, bo mikoła ma być w przedszkolku, ale ja i tak wem co dostanie, bo jestem w Radzie Rodziców sama wybierałam preznet. Coprawda cwana byłam i kupiliśmy to co Mati chciał, ale gadałam z innymi mamami i im tez to się podobało. Kupiliśmy taką gre z żabkami, co na drzewo mają wskoczyć, a dziewczynki dostaną lalki Bratz (chyba tak sie pisze).
Mały to dziś tak szybko lecał do przedszkola, że szok. Naprawde super jest ta wiara w Świętego i mam nadzieje, że za szybko nikt mu tego nie odbierze.

Mamusiasynusia to wspaniale jest wierzyć w Świętego. Zresztą o co ci chodzi, przecież Mikołaj ISTNIEJE hihi.

A teraz koniec plagiatów i coś ode mnie dla staraczek z okazji Świąt:

Dzień Wigilii już nadchodzi
więc dziecię co leży w żłobie
niech zechce zesłać ci nadzieję
na niemowlę w twoim ciele.
Na bobaska różowego
tak małego, przecudnego.
By nadzieja w tobie tląca
przemieniła sie w śpiącego brzdąca…
Odrzuć smutki, łzy i żale
i uśmiechnij się do dzieciątka wspaniale.
A w nagrodę boże dziecię
ześle twoje własne dziecię…

Dobry wieczór
Widzę że wesoło u Was :-)

Ja byłam dzis u gina, ciąża potwierdzona, 27 grudnia wybieram sie na usg zobaczyć moją fasoleczke :tak:

Wypocznijcie przez święta i w styczniu przerzucajcie się na wątek wrzesniowy czy pażdziernikowy :dry:;-)

reklama
Dorotka - to jest śliczne. Bardzo mi się spodobało twoje dzieło i dodało takiej cichej nadziei na własne zesłane przez Pana dziecię.
Moja córcia ma prawie 8 lat i nadal wierzy w Aniołka i Mikołaja. Może dlatego że jej mama też nadal wierzy...
Ja już po pracy. UFFFF - w końcu. Teraz tydzień luzu.
Część zakupów już mamy za sobą. Jutro ciąg dalszy.
Najważniejsze że na balkonie czeka już piękna zielona panienka jodełką zwana. W niedzielę ją pięknie przystroimy i będzie cieszyła oczy przez najbliższe kilka dni.
Miłego wieczoru życzę.
Obawiam się że w tym miesiącu moje starania raczej na pewno nie mają szans zakończyć się fasolką. Wszystko wskazuje na to że w ogóle nie mam owulacji. Sucho kurde jak na pustyni a według cyklu powinnam mieć akurat owulację... Mówi się trudno i żyje się dalej.

Cyprysiowa - bardzo się cieszę że udało ci się jeszcze przed świętami zaliczyć gina. Teraz już w pełni spokojna i szczęśliwa możesz skupić się na świętach... Bardzo się cieszę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry