reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

aga - witaj!!! stesknilysmy sie za wami :-) buziaki dla imiennika mojego meza - Dawidka!!! i gratulacje pierwszego zebusia!!!

moj jest takim lysolkiem, ze hej ;-) wloski dlugosci 7mm mniej wiecej hyhy ;-) najsmieszniej wygladaja naelektryzowane... taka smieszna krociutenka, ledwo widoczna grzywa... hyhyhy...

STO LAT DLA PIOTRULKA!!!!!!

a MY JEDZIEMY DO TURCJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na dwa tygodnie!!!!! wylot juz w przyszla srode, 25.04.. mialy byc wlochy, hiszpania, grecja, ale sie nie udalo siet. ale przynajmniej bedzie cieplej!!!
teraz rady i porady PLIZZZZ co zabrac dla malego pilnie! i zeby czul sie tam dobrze! heeeeeeeeelp!
co z samolotem? moge brac wozek, fotelik..????

dzisiaj zrobilismy mu sliczne zdjecie do paszportu, odbiieramy go we wtorek, wiec szybko.. super!

koncze, bo maly marudzi..

reklama
aenye - super,że ci się udało!. Co do wózka, fotelika, musisz dzwonić do biura z którym lecisz a najlepiej do linii którą lecisz - z tym, że od razu zaznaczaj, że lecisz charterem (no chyba że jest inaczej). Zwykle nie ma problemu albo każą zaplacić jak za nadbagaż. Czyli jak już to najlepiej wziąć spacerówkę typu parasolka.
Dla małego oczywiście zabierz zapas pampków (tylko nie za dużo, bo będą cię pytać czy przypadkiem nie na handel, hehe), jakieś soczki, zupki, ale też nie za dużo.
I jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości koniecznie pytaj w biurze w którym kupiliście wycieczkę. Mają obowiązek odpowiedzieć ci na wszystkie pytania!
Oczywiście krem z faktorem baaaardzo wysokim.. i tyle. Kurorty tureckie to naprawde europejskie miasta.
Acha - i nie jedz żadnych nowości - czyli coś, czego na codzień nie jadasz, bo przypłacisz bólem brzucha albo ty albo Filipek i koniecznie myj owoce i pij wodę WYŁĄCZNIE butelkowaną!

Ufffffffffff...

dotarłam do końca....

to tak dla pamięci...

STO LAT!!!! dla Piotrusia... dla Mariki... dla Mikołaja!!!

Wczoraj kolacja z Markiem Kondratem zaje bista!!!!!!!! Facet jest super!!! Luzak, można było z im o wszystkim pogadać... i siedział przy MOIM stoliku!!!

Pingwinek - co z zaproszeniem? Aktualne???
Nieistotna - DLACZEGO??? to już nie będzie cie we wtorek we Wrocku???

Aga - WITAJ!!!
Patrycja - WOW!!!

O zamknietym wątku pomyślę... Roni pisz teraz na priva!!! i gratuluję mieszkania...

Co jeszcze pominęłam???
Aha - kawkę można pić karmiąc piersią... ADHD nie od tego powstaje:-D
można się też napić lampkę winka czy szklankę piwka... to nawt lekarze zalecają...

Aenye napisze co ja wiem i mysle:

Samolot: Jak to tanie linie i nie placisz normalnego biletu za malego nie mozesz wziac fotelika na poklad, a maly siedzi Ci na kolanach i dostajesz pas dla niego i przypinasz go do swojego. Jak to normalne linie i masz dla niego miejsce mozliwe ze Ci pozwola wziac fotelik. Jak nie to normalnie fotelik nadajesz na bagaz GRATIS

Wozek: mozesz miec go az do schodow samolotu, ale wczesniej przy odprawie musisz go "nadac"dostaniesz etykiete. Przy schodach skladasz i zostawiasz i wchodzisz z malym. Jezeli go nadajesz to nie wiem czy placisz. Jak wychodzisz z samolotu wozek powinien na Ciebie czekac, ale upewnij sie od steardes. Nie mam pojecia jak sie to odbywa jak jest rekaw, a nie schody.

Co zabrac: WSZYSTKO:-D
Do samolotu zabawki,butle (nie mozesz miec wody w butelce!, chyba ze juz gotowe mleko(musisz lyknac przy odprawie biletowej:-D jw wzielam proszek, a wode kupilam na pokladzie), PIELUCHE!!!! W samolocie jest czesto bardzo jasno i moja mala nie mogla usnac bez przykrycia buzi.

A propo lozia turystycznego u mnie byl to strzal w dziesiatke, nauczylam mala juz spac w domu i potem juz wszedzie nie bylo problemu z zasypianiem.
Jak chcesz cos wiecej to pytaj

AenyeJa mialm dosyc duzy wozek, skladany normalnie (oczywiscie bez gondoli) i nie bylo problemu ze za duzy.
Ach i jeszcze jedna sprawa.Jak pisalam moja mala nie tknie cyca jak nie jest glodna, wiec ja ja zaczelam karmic dopiero jak starowalismy, zaczela po kolowaniu, jak juz prawie startowal, aby jak najdluzej mala byla przy cycu. Bo moja zjada cyca w 6-8 minut!!! Przy ladowaniu smoka na sile trzymalam jej w paszczy, mimo ze spala

Kate, oczywiscie ze aktualne. Ale nadal nie wiem dokladnej daty ich wylotu i powrotu :-) Bo oni sami nie wiedza czy to bedzie 13 czy 15 czwerwiec, a przez to nie wiedza kiedy wroca, bo generalnie jada na 2 tygodnie.

Pingwinek - czyli jakbyśmy się zwalili na kilka dni po 22 to będzie OK????
Bo nic jeszcze nie wiem:baffled: plany się u nas zmieniają jak w kalejdoskopie...:dry:

wszystkiego naj dla Piotra :-D :-D :-D
aenye zazdroszczę wyjazdu :tak:
kate_less zawsze mi się wydawało że Kondrat jest spoko kolo :cool2:
Aga piknie witamy i zagladaj do nas ;-)
Roni wiesz :tak:

reklama
Do góry