reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
:-D FILIPEK - STO LAT!!! :-D

sugarspunsister wszystko bedzie tak jak trzeba :tak:
kate_less zazdroszcze popijawy też mam się ochotę ściaprać :cool2: no i oczywiście pochwal się fryzurą ;-)
Kinga85 to nie prawda, że jak ząbki wyjdą wszcześniej to są słabsze, trwałość ząbków jest uwarunkowana genetycznie i zależy również od tego czym dziecie karmisz (podobno dzieci na cycu mają zdrowsze zęby bo mleko matki nie zawiera sacharozy) i czy od małego o nie dbasz :tak:
kasuelf gratuluje ząbka:-D :-D :-D mojej pierdółce się wybija i wybija i się kurna wybić nie może :no: a młoda marudna jak cholera :eek:

majerana tez ma od wczoraj pierwszy dolny zabek przebity. Na razie go tylko slychac.
Kasuelf jak juz to 31 jeszcze przed nim ;-);-);-), ale dzieci mecza sie tylko 20 zabkami wiec jeszcze zostalo 19. :-):-):-)

Wow! Gratuluję pierwszych ząbków!!! :-D

100 latek dla Filipka! :laugh2:

U mnie coś dziwnego - albo kupa albo ząbki. Mały dziś marudził, ślini się strasznie, pakuje ciągle łapy do gęby... ale ząbków nie widać. Nie wiem o co chodzi? :confused: On taki raczej miękkogłowy, więc ząbków nie przewiduję za wcześnie... hm. Pewnie kupa go męczy bo dawno nie robił, a ślini się tak po prostu..

A z królika mi została skóra i kości, biedulek. Ale jakiś bardziej ruchliwy ostatnio więc może się wyleczy z tego ścierwiastego opuchnięcia.. :no:

no nie wiem.. mi pediatra powiedziała że im później ząbki wyjdą tym lepiej. Bo im szybciej tym są słabsze... To nie moje słowa lecz pediatry.
Ja o jame ustną mojego brzdąca dbam, zawsze po jedzonku mu wycieram delikatnie wacikiem nasączonym wodą aby wyczyścic i zapobiec pleśniawkom:-)

Zaraz wybieramy sie na spacer:-D

Dita - jak sprzątanie, hahaha... :confused: :laugh2: :-)

Fryzurka jest OK... spróbuję umieścić zdjęcia później... albo jak sobie zafarbuję w tygodniu...

Co tu tak cicho???

To z wychodzenim zabkow to prawda. Choc niestety nie mamy na to wplywu. To genetycznie uwarunkowane jest. Ale o zeby trzeba dbac od poczatku.
Moja znajoma, ktorej corka miala pierwsze zeby jak miala 10 m-cy musiala od 2 r.z. latac do dentysty, bo mala miala prochnice smoczkowa. A mala nie pila nic slodkiego i nie jadla slodyczy. A moja Julka miala 5 m-cy i 4 zeby, ciagle pije soki, je slodkie az uszy sie trzesa i zeby ma jak ta lala.

U mego malego prawa dolna jedynka bedzie na dniach
on zawsze mial za duzo wapnia i fosforanow wiec licze ze beda mocne :)

kate czekam na foto
ja w tym tygodniu tez sie farbne- na ciemno :)

moja mata sie popsula :(
zaraz bede ja naprawiac

reklama
Do góry