reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Asia - po takim zakażeniu powinni ci zbadać malucha pod kątem refluksu ukl. moczowego (niby chłopców po drugim, a dziewczynki po pierwszym, ale generalnie ja bym zbadała). To jest USG jamy brzusznej, bezbolesne, nieinwazyjne, a czasem może dużo pomóc.
To dobrze, że jest diagnoza :) Po antybiotyku powinno przejść szybciutko.

reklama
Asia powodzenia, usciskaj maluszka niech szybko wraca do zdrowia!

kurcze dziewczyny ja juz nie wiem co z tym ulewaniem!
coraz wiecej ulewa i to juz po kazdym karmieniu!!
czasem serkiem czasem jakby mlekiem. nieraz naprawde duzo!!
wogole krotko je i zaczyna plakac, podnosze go do gory i ulewa.
czasem po kilkunastu minutach, nieraz po godzinie!
kuzwa!!
nie wiem czy on sie wogole najada bo tyle tego oddaje spowrotem !!

macie jakiegos pomysla??

Big buzka dla cioć z bb za wsparcie.;-)
Mikolaj zasnal spokojnie.Jutro rano jedziemy na kolejny zastrzykol.
Pielegniarka w zabiegowym powiedziala mi ze to bardzo bolesne zastrzyki.
Maly okropnie sie rozplakal...a ja razem z nim..o rany!:baffled:
Nienawidze zastrzykow
kasiu_z Dzieki za rade.Zapytam o to USG pediatre.Ciekawe co powie:confused:

jejku, bidulki te wasze dzieciaczki...
asia, kasia - caluski dla bobasow!

do mnie tez po porodzie dotarlo, co narobilam!!! hihi..

nieistotna - takie juz moje szczescie, da fak, nienawidze miec @ i liczylam, ze jeszcze sobie od niej odpoczne, a tu dupa..

kuzwa, ja nie mam wcale chetki na seks.. do tego mialam ostatnio po gumie jakies uczulenie, nie wiem, czy to na gume czy nie, ale jakos nie chce mi sie probowac, bo wkuzwialo mnie dlugo...

zimna suka jestem hyhy ;-)

ja tez pare razy rzygalam, jakies trzy miesiace z hakiem rano bylo mi niedobrze, ale kupowalam sobie rano swieza bulke i sok pomidorowy i bylo super :-) generalnie najlepiej to "zajesc", nawet, jak sie chce rzygac. chociaz z drugiej strony kilka razy wyrzygalam, co zjadlam i wypilam.
a mam synusia. chociaz w porownaniu do innych kolezanek, co to rzygaly codziennie na okraglo, to mi sie w sumie kilka razy zdarzylo. wiec potwierdzam regule.

zrobilam mojemu smykowi sliczne zakupki dzisiaj! pochwale sie jutro :=)

hyhy przypomnialo mi sie jak raz rzygalam w drodze na dworzec, na zajecia ;-) yhyhy... alez to byly fajne czasy...

dzieki sugar wszystkie utrwalimy sobie piekne wspomnienia :-)

Asia, pozdrowienia i dużo zdrówka dla Mikołajka:happy:myślę że po antybiotyku będzie ok. kurczę, skąd się takie zapalenie bierze?przecież nie od zaziębienia:confused:czytałam że to ze względu na krótką cewkę mocz i że może wystąpić tak samoistnie.boję się że Julka też dostanie zapalenia i kochana tesciowa będzie mogła się na mnie wyżyć że 'przecież mówiła' że nie mam używać zasypki:angry:

Aenye:laugh2::laugh2:ja musialam jechać samochodem w 2gim miesiacu.mialam taki specjalny woreczek-rzygaczek ktory mi niestety przesiakl:eek::eek::baffled::dry::laugh2:

No to my jesteśmy po szczepieniu, młoda dostała gorączki i w sumie poszła spać dopiero ok. 1:00 :sick:
Ale położna sprzedała mi fajny sposób na szczepienie bardzo polecam, siadasz wyciągasz cyca dzidzia się zasysa i dopiero jest robiony zastrzyk nawet mi nie płakała bo miała do wyboru ssanie cyca lub wyjęcie go z paszczaka i się wydzieranie więc gorąco polecam :tak:

Co do rzygania to ja z Milenką pawiowałam chyba 3-4 m-ce jedyne co mogłam zjeść to były bułki z serkiem topionym i jajecznica i tak codziennie kurde dieta urozmaicona jak cholera :baffled:

Ściskam wszystkie chore dzieciaczki i ich zatroskane mamusie

Aenye ja też miałam uczulenie po gumce swędziało mnie aż miło czy to czasem nie był sławny DUREX :dry:

Kicia sprawdź dokładnie swój jadłospis mi Milenka zaczęła ulewać po pomarańczy odstawiłam i przestała albo może to wina jakiegoś lekarstwa innej możliwości nie ma :tak:

reklama
Hej Laseczki, Ale tempo macie, polowa drzemki pojej malej minela zanim sie doczytalam do konca :-D
My juz w Polsce. Lot bym calkiem spoko, mala nie miala wogole problemow z bebenkami usznymi, ssala cyca, ale byla baaardzo marudna, bo 2h u mnie na kolanach to juz za duzo :no:

SUGAR wielkie gratulacje, trzymaj sie cieplutko i pamietaj ze jestesmy z Toba. Jak dziewczyny pisaly masz super faceta, grzeczniutkiego synka, kaskie i na pewno dacie sobie rade bez mrugniecia okiem

Asia zycze duzo zdrowka, na pewno po antybiotyku bedzie gicior.

Ja ostatnie dni tez pigoly wzielam z opznieniem wiec sie bede teraz pilnowac.

KATE - wielkie dzieki za info na smska:tak:

A propo rzygania, to u mnie nic nie bylo. Tylko zmeczenie.
Calusy dla wszystkich, Boze jak w Polsce jest fajnie, tak luzacko i wszystko otwarte, nie ma glupiej przerwy na obiad. Mam maly domek i jak ide do kibla to w koncy slysze mala, wszedzie jest cieplo. A moj kot pilnuje malej :-D Jak wieczoam mala zniknela jej z lozka bo juz spala w loziu turystycznym (to byl na prawde dobry zakup) to zaczela mialczec i jej szukac :-D

Do góry