reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
sugar garulacje, ja najlepeij rozumiem co czujesz, niedawno sama bylam w szoku i tez nie do konca sie cieszylam, ale 9 miesiecy robia swoje:tak: , luz bedzie dobrze

Sugar, dasz radę, zobaczysz jak twój supergrzeczny Iggy podrośnie już nie będzie tak źle. Przynajmniej odchowasz drugiego, zanim Iggy zacznie bunt dwulatka :-) Trzymaj się i nie dawaj dołowi!!!

ogladam spongeboba na canal plus i juz mi lepiej zamowilam sobie tez lazanię ;)

kate pytanie do Ciebie
jestem na macierzynskim
porod 16 grudnia
kiedy musze juz zlozyc L4???
i rozumiem ze wychowawczy mi nie przysluguje jesli pracowalam przed pojsciem na zwolnienie ciazowe 3 miechy

kur wa ale mnie leb boli

ja tez pierwsze co to do kompa

SUGAR GRATULACJE!!!!!!!!!!!

pewnie teraz to wszystko wydaje ci sie z kosmosu ale jeszcze troche, oswoisz sie z mysla i bedziesz sie cieszyc!!
popatrz sobie na malego mikruska i pomysl, ze bedziesz miala drugie takie cudo!!!!!!!!!!!! beda sie super razem bawic!!
przeciez niebawem i tak mieliscie sie zdecydowac na drugie!
wszystko sie ulozy!
wezmiecie nianie albo dziadki pomoga!
na weselu siostry jeszcze nie bedziesz miec brzucha wiec pobalujecie i tak!
na wakacje spokojnie mozesz sie wybrac, ja w 3 miesiacu polecialam do maroka gdzie zrobilismy dwa tys km i luzik!

rozumiem ze lekarz potwierdzil ciaze :confused:

Sugar gratulacje!!!
Teraz Ci ciężko i nie możesz się oswoić z tą myślą ale tak jak mówią dziewczyny- będzie dobrze a 9 miesięcy robi swoje.
A co do wychowawczego żeby z niego skorzystać musiałabyś być zatrudniona conajmniej 6 miesięcy przed porodem i mieć umowę na czas nieokreślony.
Ale jest dobra wiadomość dla Ciebie. W momencie jak urodzisz swoje drugie cudeńko otrzymasz becikowe ale już nie 1 a 2 tys PLN!!! Jak dziś załatwiałam u siebie w kadrach wychowawczy to pani mnie namawiała na kolejne dziecko..hehe.. ale jak postarasz się o trzecie w ciągu dwóch lat od urodzenia drugiego dziecka to becikowe jest już 5 tys i renta rodzinna na 10 lat. Więc może warto o tym pomyśleć.. hehe..

reklama
sugar... jejku, ja sie prawie poryczalam przy kompie...

powiem ci jedno...

JA TEZ CHCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zazdroszcze ci normalnie tej wpadeczki... ja mojego m tak latwo nie namowie, tylko wpadka pozostaje (choc z moim apetytem na seks ostatnio jest slabo)...

I OGROOOOMNE GRATULACJE!!!! zobaczysz, radosc przyjdzie z czasem... pomysl o tych wszystkich wspanialych chwilach, ktore niedawno przezylas :-) ten maslany wzrok twojego synusia, ktory kocha cie bezwarunkowo za wszystko... bedziesz miala teraz dwa takie szkrabusie wpatrzone w ciebie jak w obrazek... do kompletu z trzecim, najwiekszym - twoim facetem, ktory chyba cie zje ze szczescia :-)

BRAWO!!!!

Do góry