reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Roni maly przestal ulewac po debridacie? bo moj strasznie zaczol ulewac, normalnie z dnia na dzien, praktycznie po kazdym karmieniu! od jakis 3 tyg! nie wiem co jest grane :confused:

mi lekarz mowil ze test daje 99% skutecznosci a badanie z krwi na hcg (tak to sie chyba nazywalo?) 100%. to sa hormony, ktore wystepuja tylko w ciazy! no chyba ze u Sugar zostaly w organizmie po poprzedniej ciazy ale watpie!

reklama
ja też jak byłam w ciąży to testy paskowe wychodziły mi negatywne, więc zrobiłam sobie poziom beta hcg w krwi i ten wyszedł mi pozytywny ;-)

testy paskowe i badanie HCG - czy bardziej czule - betaHCG badaja istnienie gonadotropiny kosmowkowej obecnej w krwi i moczu kobiety w ciazy (stezenie wysokie, wzrasta ok. 100% przez 48h, dlatego najlepiej badac dwa razy w odstepie 48h), albo u kobiet, ktore maja raka (stezenie niskie, norma to 0-1, u kobiet chorych - ok. 5).
natomiast pigulki nie zawieraja takich hormonow, tylko progesteron przeciez. i nie maja wplywu na testy.
mozliwe, ze u sugar nie spadl do konca poziom hcg, ale to maaaalo prawdopodobne po takim czasie, braku zlych objawow, pojawieniu sie @..
to na 99% ciaza jak na moje oczko ;-)

a u mnie bylo tak, ze sie staralismy 3 miechy (ale poniewaz bardzo chcialam dzidzi juz wczesniej to juz jakis rok sie obserwowalam, czy to nie przypadkiem dzidzia.. i robilam testy co miesiac i co miesiac straszne rozczarowanie..) no i juz myslalam, ze nie bede mogla miec Filipka :-) no bo endometrioza i rozchwianie hormonalne na maksa (po poronieniu).. ale jakos przysnilo mi sie, ze mam termin na grudzien.. i w tym cyklu (marcowym) bylam niemal na 100% pewna, ze to to!!! urodzila sie siostrzeniczka Dejva, poszlismy ja odwiedzic, i czulam, ze w brzuszku mam juz swojego malego lokatora.. na drugi dzien zrobilam test i wyszla tak mega jasna kreska, ze niemal pod swiatlo... moj facet orzekl, ze to nie wynik, tylko zamokl pasek koloru od siusiow ;-) alez sie wnerwilam na niego!!! i pojechalam po zajeciach na bete (bHCG)... i wyszlo!!! 74mg!!!! czyli jakis 4-5tc!!!! alez bylam szczesliwa :-) i po dwoch dniach 230 - czad.. nawet myslalam, ze blizniaki, bo duzo przyroslo.. hihihi :-)

a co do bledow lekarzy - na staraczkach byla taka historia, ze az sie poryczalam, taki cud...
jedna dziewczyna, starala sie chyba dwa i pol roku o malenstwo, bardzo duzo problemow z obu stron itepe, zapisali sie do kliniki nieplodnosci, lekarz robil badanie w srodku cyklu, mowi - bezowulacyjny i dal leki na wywolanie @.. i ze nie bylo zadnych pecherzykow w jajniku itepe... cos ja tknelo i nie wziela leku.. dzien pozniej test.. POZYTYWNY!!! chyba w 20 dc!!! to sie bardzo rzadko zdarza, pozytywny test tak szybko..
no ja sie poryczalam jak przeczytalam, ze ona jest w ciazy.. a w styczniu urodzil sie maly Filipek :-)

natura jest wspaniala!!!!

Ja robiłam dwa testy w życiu - dwa pozytywne.
Ichyba zrobię trzeci dla świetego spokoju albo na świętego Mikołaja...:-p

wlasnie sobie przypominalam te cudowne chwile!
jak zrobilam test i zobaczylam upragnione dwie kreseczki (w dzien spodziewanej miesiaczki) jak zobaczylam fasolke na usg i te wszystkie inne cudowne chwile :-) jakie to byly emocje!!!!! az sie rozmarzylam... :-D

dita to do3 razy sztuka - pewnie tym razem bedzie nagatywny :biggrin2:

dziewczyny a co to moze byc jak dziecko zaczelo nagle ulewac po dwoch mieisiacach??

Kicia - może to być objaw alergii na coś.
Albo zwyczajnie zbyt łapczywie niunio łzjada (moze za bardzo wierci się przy jedzeniu, próbując obserwować co się da) i łyka wiecej niż zwykle powietrza. Koniecznie do góry na chepka.

Kicia, to nie musi być krowa. Pomidor, keczup, miód (moja mała ma w 100% na miód...), orzechy, cytrusy... itp.

reklama
Moje dziecie tez zaczelo ulewac od jakiegos czasu. Ale ona je agresywnie i lapczywie. Sadze, ze to przez to. ALUSIA I MAMUSIA ASIA (ale masz dlugiego nicka:-)) ja podawalam bardzo krotko debridat. Praktycznie trzyczwarte mi zostalo. Wiec nie mam pojecia. Sadze jednak, ze to nie wina tego syropku. Bo on ma na celu rozluznienie jelit i calego ukladu pokarmowego.

Do góry