reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Sugar dopiero sie doczytałam moje GRATULACJE a ja jestem dumna z siebie bo przyszla tesciowa postawilam na bacznosc bo mi nie 5 ale sto groszy wciskała do wychowywania itp a nawet mi raz dosrala ze jakbym byla jej corka to by mnie wychowala a ja jej na to ze na szczescie moja mama mieszka kilka blokow dalej a niech sobie syna wychowa a nie mnie..fakt głopio poszlo bo pchajac wozek papierosa paliłam ale co jej do tego mogla za mniego popchac a nie czaic sie aby mi dosrac,,wogole podczas moich problemow z Ala to caly czas sie wtracala bo lekarka kazala karmic co 3 godziny a Ala miała bole brzuszka i posilek sie przesuwal było nam tak ciezko ze najpierw mała usypialam z zamulonym zoladkiem i na spiaco karmilam,az zadzwonilam do mojej lekarki a ona mi powiedziala ze mam zrobic wszystko aby mala nie bolałao a karmic na spiaco Tesciowa zatkało

reklama
sugar ja również sie doczytałam i wierzyć mi sie nie chce hehe, gratulacje!:-D
No ja i mój mężuś jedziemy na durexach ale i na tabletach anty wiec na pewno nie zajde teraz w ciaże MAM NADZIEJE:eek:

Będzie ok sugar, nie nerwujsja laska;-) dzidzia będzie!

p.s. jak ja robiłam test ciążowy (rano) to miałam tą drugą kreske na mAksa czerwoną. w szoku byłam:-)

Ja znowu jak z Majerana nie dostawalam okresu, zrobilam test. Wynik negatywny. Poszlam po kilku dniach do lekarza ( nie bylo mojego, wpadlam do innego Palanta). Lekarz zrobil usg (trwalo to moze 5 sek), wykluczyl ciaze. Dostalam tabletki hormonalne na wywolanie miesiaczki. Ale cos mnie tknelo i nie wykupilam recepty. Po kilku dniach znow test, znow negatywny. I dopiero po znow kilku dniach cos mnie tknelo i zrobilam test. Wynik pozytywny. Druga kreska nie byla taka mocna, ale byla. Na drugi dzien, inny lekarz na szczescie, potwierdzil ciaze. Ale z Jula mialam podobnie, tez chyba za trzecim razem test wyszedl dopiero. Ale ja wewnetrznie czulam za kazdym razem, ze to jest to. I wiecie co, mialam ocote juz z brzuchem pojsc do tamtego lekarza i mu nakopac do dupy jak sie patrzy. Przeciez moglam stracic majeranke. Albo miec niezle komplikacje.

Kurde, i jak tu cholera wierzyć testom, lekarzom i ulotkom???

Ja się po prostu boję bo czytam i czytam, że te cerazette trzeba brać co do minuty, kuźwa. Wszędzie inaczej. Lekarz mówił mi,ze do 3 godzin może być różnicy, w ulotce pisze,że do 12, a na forum znalazłam inf że do godziny. No i kuźwa bądź tu mądry. Mi się zdarzyło ze dwa razy opóźnić o 2- 3 godziny, ale zawsze wyrabiałam się w tym, co lekarz powiedział. Zwariuję normalnie.

Dita ja na Twoim miejscu nie robiła bym testu.. Jak wcześniej pisałam przy pigułkach (nie wiem jak przy minipigułkach) test wychodzi pozytywnie!!!:tak: Będziesz w szoku a za jakiś czas okaże się, że to nie ciąża..:baffled:

Nonek jak już tak wszystkie Cię proszą o wyśnienie im czegoś to ja mam inną prośbę.. NIE WYŚNIJ MI TEGO CO SUGAR!!! PLEASE..!!!!:zawstydzona/y:

nonku to rzeczywiscie przykre to co napisałaś. Jak oni mogą tak się mylić a takich sytuacjach!:wściekła/y:szok. Na szczęści wyczułaś że coś się w Tobie dzieje i dzięki Bogu:happy:.
Ja też czułam że jestem w ciąży, jeszcze testu nie zrobiłam ale wiedziałam że wyjdą dwie kreski. Naprawdę to przeczuwałam, ciężko to opisać. Ale doskonale cie rozumiem nonek.

Nonek ja w 2003 roku poronilam i jak mi wyszly z Alką dwie kreski to polecialam do gina a ten mi mowi ze to nie ciaza,ja ponownie testy zrobilam a ten dalej palcem bada a wiem ze palcem nie wyczuje sie ciazy do 3 miesiaca chyba ze to jakis gin-wrozbita super men spec gin i tez dal mi na wywolanie okresu kaprogest czy jakos tak ja ten zastrzyk wzielam bo powiedzil ze jesli jestem w ciazy to dziecku nie zaszkodzi wrecz przeciwnie ze macice rozpulchni a jak nie jestem w ciazy to wywola okres ale ja i tak wiedziaklam ze to ciaza i prywatnie sobie wzrost hormonow zrobilam i badania krwi wyszly na 1000% ciaza,od razu zwiałam od tego lekarza bo to palant ktory dwa razy na cala ciaze daje na badania krwi a na usg raz wiec poszlam do innego ktory od razu dal mi luteine ze wzgledu na poronienie i wiek przy pierwszym dziecku 34 lata ladnie mi ciaze prowadził (nawet ptzystojny) :) NONEK wiem ze dawalas malej debridat powiedz czy czasem jak mala przez sen kwili i sie budzi przez piardy to nie przez nadmiar debridatu moze to znak ze juz mozna odstawic debridat,,,spala od 20 do 5 ale od 2 w nocy dwa razy mi sie budzila przez piardy ze nie spalam od 2 do 5. nie wiem jak to jest ale alka ma mala przemiane materii i zoladek nie trawi porcji mleka 130 co 3 godziny i dlatego jada raz co 3 a czesciej co 4 godziny..ach ten DEBRIDAT dzisiaj jej nie dalam

reklama
alicja miala na poczatku debridat na kolki a teraz moze lekarka dala aby Ala miala lepsze trawienie bo z niej zarlok i chyba nie trawi tak szybko w dodatku nie przesypia 6 godzin nie ma przzewrwy w jedzeniu a zoladek musi tez odsapnac ona jakis zarłok na bebiko spala mi od 21 do 5 ale jadala 5*150 dziennie wiem ze to za duzo ale taki apetyt miala i nie chciala jesc mniej nawet jak poilam ja

Do góry