reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Sugar - jeśli jesteś normalnie zatrudniona, to możesz iść na L4 od razu po macierzyńskim, ale przez pierwsze 35 dni płaci ci pracodawca... potem ZUS:)
Wytrzymamy do jutra....

reklama
Sugar wiadomosc dnia!!

FANTASTYCZNIE!! :-) :-) :-)

Teraz jestes w szoku ale przypomnij sobie, ze chcieliscie szybko drugie baby!!! prawie za jednym zamachem!!

Iggy jest taki grzeczniutki - bedzie super!!
bardzo sie ciesze i GRATULUJE !!

Ps: moim zdaniem chyba nie ma innej mozliwosci zeby wyszedl pozytywny test !!!!!!!

Tylko podczas brania pigułek może wyjść pozytywny test ciążowy jeśli się faktycznie nie jest w ciąży. A lekarz już od 3-4 tygodnia może stwierdzić ciążę bo wtedy jest już wyczuwalny czop śluzowy.. Więc czekamy do jutra..:tak:

Nie, no mnie to sugar przeraziła. Zastanawiam się nad kupieniem testu, mam już jakąś fobię.

do dziewczyn, które znają sie na cerazette:
Chociaż biorę to cerazette, nie mam problemów, ale:
Siódmego dnia brania leku dostałam @ - trwała 10 dni. I już @ więcej nie dostałam. 2 razy zapomniałam wziąć tabletkę, wzięłam 4 godz później, ale przez następne 7 dni stosowaliśmy gume. Tak, jak w ulotce pisze.
I jeszcze raz zapomniałam wziąć o stałej porze, ale wzięłam 2,5 h później, co jest dopuszczalne.
No i w ulotce pisze,że jeśli opóźnienie jest mniejsze niż 12(!) h, a nie 3 jak mówił gin, to antykoncepcja jest zachowana. Wiec jak jest to cholery z tymi godzinami? 3 czy 12?

Bo zgłupieję - zaczynam wierzyć w wiatropylność skoro Sugar tak zaszła...:-D

Roni - poczekaj do sierpnia na Mareczka... i wówczas załozysz wątek "mamy maj/czerwiec 2008" :-D

Sugar - a ty przecież brałaś jakieś anty, co:confused:
Dita - nie strasz!!!!!! ja tylko gumy i co:confused: nie mam jeszcze @ ... od roku!!! czyli nie miałam jeszcze od porodu... kurcze...

dzieki kicia, szybko chcialam ale nie az tak hehe
w lipcu wesele mojej siostry i co?? jajco
o suchym pysku i te pe
nuda
chociaz mozna bylo poczekac do tego momentu ;-)
ech zobaczymy co bedzie i jak bedzie
dita trzymam kciuki ;-)

roni no problem
wiatropylnie teraz sie zachodzi wiec jak staniesz pod wiatr to marek da rade ;-)

No ale co do cholery - pękł któryś? albo użyliście powtórnie w ramach oszczędności?:-D

Noż kurde, ja gumy stosowałam po Ali i przez 5 lat był git. A jak przestaliśmy to skombinowaliśmy Nat.

sugar
- Jakiś jeż w fabryce prezerwatyw robił kinder-niespodzianki...,hehe

reklama
dita ja mam tez cos a la cerazete i u mni dopuszcza sie 1h spoznienia, powtzej trza inne zabezpieczenia siosowac przez kulka dni.

Do góry