reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Kochane trojaczki wszystkiego najlepszego!!!! życze wam 300lat :D :D :D

Laski boskie fotki, cuda poprostu..
Kicia swietne , ciekawe foty
Atol wygladalas przepieknie!!!!!!
Roni nadal jest sliczna tak ja w dniu slubu
Kasia z sliczna z Was para
wogole jestescie boskie :)

slabo trzymalyscie kciuki bo Filip nie zaszczepiony :( mam przyjsc w czwartek

kupilam sobie dzis spodnie, bylam na solarium i czuje sie znacznie lepiej

reklama
ale fajne fotki... :-) slicznie wygladalyscie, jak prawdziwe krolewny!
jejku, mi sie tez sni biala suknia, weselicho bez brzucha hyhy ;-) mam nadzieje, ze kiedys wezmiemy slub koscielny i zrobimy wielkie wesele, jak bylo w planie..

luckymama - hyhy.. buziak :-) dzieki za pocieszenie (czuje sie mocno pocieszona, serio!), no i przepraszam za to, ze moze nieco za ostro zareagowalam.. ;-) buziak! kiedy wrocisz do rumi i na stale na bb???

ja mam dola.. zalamuje mnie moj syn.. je regularnie co 2h, od poltora tygodnia nie przespal nocy (a spal juz i 7-8h bez przerwy, ok.11-12h z przerwami) i mnie to strasznie wk..wia.. dzisiaj przeszedl samego siebie, nie spal w nocy dluzej niz 2h naraz i na dodatek nie zasypial po karmieniu.. musialam go na sile usypiac.. dostalam przez to takiego neerwa, ze niemal sila wpychalam mu do geby smoka i przytrzymywalam pieluche, zeby sie uspokoil.. czuje sie strasznie i ryczec mi sie chce, ale jak zobaczylam godzine - 1.40 to oszalalam.. potem to samo o 4.. i o 5.40.. duuuuuuuuuuuuupaaaaaaaaaaaa..
nie wiem juz, co mam robic i dlaczego tak sie stalo..
nie da sie go oszukac herbatka, do tego przestal pic z kapturkow, wyje i wku..wia sie jak probuje go oszukac (zaczynam karmic bez kapturka, jak dobrze leci juz dobra chwile to zakladam oslonke)..
w dzien jest spoko, ladnie spi, bawi sie, gada, gdyby tylko nie jadl tak czesto, byloby super, jak dawniej..
ale noce mnie zalamuja..
nie wiem tez, co zrobic, by nie zasypial nam na noc ok. 20-21.. chyba stad te noce pobudki, ze szybciej zasypia.. nie wiem, kiedy go kapac, bo mielismy rytm 21.30 i bylo super.. o 19 rzadko kiedy jestesmy w domu z mezem.. fak.. dola mam jak stad do wiecznosci..

Ale piękne zdjęcia!!! Wszystkie jesteście prześliczne!!!

STO LAT, STO LAT... dla SOLENIZANTÓW!!!

Atol - twoja starsza córcia przeżywa teraz fakt, że nie jest z tobą jednym ciałem... Dużo dzieci nawet do 2 roku życia uważaja, że ono i mama, to jedno. To trudne odseparowywanie się, ale jeśli jej pomożesz, to będzie OK. Wytłumacz i pokaż dziecku co to są emocje i jak może je wyrażać...
Do tego dochodzi fakt, o którym pisała Luckymama - dziecko sprawdza granice, które może, a których nie może przekroczyć... spróbuj używać jak najmniej słów "NIE WOLNO", "NIE RUSZAJ", "NIE..."
chodzi o to, aby używać słów o znaczeniu pozytywnym...
W zamian zabraniania mówicie, co dziecko ma zrobić. Np. zamiast "nie dotykaj" - odstaw, zostaw ... "nie oglądaj TV" - odejdź od TV ... zamiast "nie biegniej ulicą" - idź chodnikiem ... "nie rzucaj" - postaw, odłóż ... "nie bierz do buzi" - wyjmij z buzi itp.
Zastosuj metodę "wygaszania niepożądanych zachowań", czyli...
Jeśli dziecko robi coś, co jest pożądane przez ciebie - to nagradzaj dziecko /nie zabawką czy fizyczną rzeczą/ np. pochwal lub poprzez aplauz daj do zrozumienia, że cieszysz się z takiego postępowania czy zchowań. Jeśli robi, coś co nie jest przez ciebie pożądane - to daj dziecku jasno do zrozumienia, że robi źle i tobie się to niepodoba. Musi być jasna dezaprobata... ale pokazuj dziecku alternatywne zachowania, daj coś w zamian.
Pamiętaj, że dziecko nie potrafi pokazywać swoich emocji lub robi to w taki sposób, który uważa za dobry, bo może gdzieś to widziało? pozwól mu na wyrażanie emocji, ale pokaż mu jak to robić:)

A to mój artykuł na podobny temat:

https://www.babyboom.pl/dzieci_1_2/wychowanie/teraz_odlozysz_misia_na_polke_naucz_dziecko_regul.html

Mam nadzieję, że pomogłam trochę chociaż...

https://www.babyboom.pl/dzieci_1_2/wychowanie/teraz_odlozysz_misia_na_polke_naucz_dziecko_regul.html

aha!!!! STOOOO LAAAAAAAAAAAAAAAAAT DLA TROJACZKOW!!!!!!!!!!!!! i dla ich supermamus!!!
Szczegolne buziaki i przytulaki dla MiniMaksia i Jasia - kolegow z sali mojego Babla!!!

a tu jeszcze moja fotka ze slubu..

NAJLEPSZEGO DLA MALUSZKOW!!!!!!!!

Lucky zdjecia sa robione przy murach obronnych i na ruinach starego zamku!

Fanti dawaj fote!!

Nieistotna mielismy super fotografow, mlode malzenstwo. zdjec mamy pelno i jeszcze ciekawsze, maja do tego dryg trzeba przyznac!

Aenye strasznie slodkie to zdjecie!! wspolczuje z tymi kapturkami z kads to znam :( ja juz karmie bez kapturkow! na pocieszenie moj maly od urodzenia przespal tylko moze tydzien w miare noc! naszczescie szybko zasypia!!

Mam pytanie do mam które już chrzciły. Jak to wygląda od strony technicznej, kto kupuje szatkę, do czego ma byc chrzestka, kto trzyma swieczke i takie tam bo nic nie wiem a raczej nie pamietam na chrzcinach byłam ponad 15 lat temu :eek:

Szatke kupuje matka chrzestna, swiece ojciec chrzestny. Tak bylo u nas. Nie mam pojecia co to jest chrzestka. W kosciele ja trzymalam Jule, ogolnie to stalismy czworo razem- rodzice i rodzice chrzestni. A reszta wyszla w praniu. Ksiadz mowil co mamy robic, kiedy ojciec chrzestny ma zapalic swieczke itp. Nie bylo strasznie. Ciekawe jak bedzie tym razem:-).
Ja ogolnie nie mam czasu siedziec przy kompie. Kurde jeszcze te zaleglosci z lista swiat, jubileuszy. Ale obiecuje ja zrobic. Niech tylko zlapie troche oddechu. Ale mamy juz wybrany dom. Nie jest to ten o kyorym pisalam, bo nie wypalilo niestety. Ale za to mamy po naszej stronie Wrocka. Niestety stan surowy zamkniety. Roboty czeka nas co niemiara i na dodoatek bedziemy wcinac tynk ze scian. Ale coz, wole to niz gniezdzic sie we czworo w tej klitce.

Nonek - super, że znaleźliście dom... naprawdę z wykończeniem się nie martw:tak: :tak: jak będziecie chcieli, to mój Paweł wam super i szybko wykończy... i wszystko legal:) faktura, gwarancja, itepe... i jest obecnie trochę wolny, bo jedno zlecenie się mu przesuwa...

Pokaż ten dom... dawaj foty...

reklama
Do góry