reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Zdjecia nie sa najlepszej jakosci ( zdjecia zdjec), ale to nie byly czasy ery powszechnych cyfrowek niestety. Jezu ale bylismy dziecinni...
33bobwo.jpg

48p73fr.jpg

2i255ib.jpg

Tu ja i Macieja i nasi swiadkowie. (Mielismy dwoch facetow na swiadkow)
4h91vlg.jpg

reklama
Super zdjęcia dziewczyny..:tak:

Dziś z małym byliśmy znów u lekarza.. od mniej więcej tygodnia mały miał dość biały język.. tak jak by osad od mleka.. mimo codziennego mycia języczka pieluchą nic nie schodziło.. ale dziś miał już takie policzki od wewnątrz i dziąsła i krew w kącikach ust.... okazało się, że to pleśniawki..:baffled: To go piecze i męczy..:-( Dostał lekarstwa do przemywania jamy ustnej. Poza tym dostał takiej dziwnej wysypki na buzi jakby oznaki skazy białkowej- znów. No i od wczoraj zaczął nieźle wymiotować mniej więcej godzinę po jedzeniu. Postanowiliśmy tym razem upomnieć się jeśli będzie zmiana mleka o receptę na takowe.. a co! Ale pan doktor nie kazał zmieniać mleka, dał maść na wysypkę i kazał obserwować.. Zmienili nam lekarza w ośrodku więc nie mówiłam mu, że podajemy już kaszkę mannę na rozwodnionym mleku na co wcześniej pan doktor zezwolił ( od piątku daję a pozwolenie było w zeszłym tyg we wtorek)- dlatego, że mały jest coraz bardziej głodny zwłaszcza w nocy. Ta wysypka była wcześniej niż zaczęliśmy podawać mleko z kaszą wiec to nie od tego. Tego lekarza zapytałam co myśli o kaszkach i dowiedziałam się, że absolutnie to nie od tego... Poza tym nie podobało mi się jego podejście.. tak dziwnie skomentował to, że nie karmię piersią, że poczułam się jak jakaś wyrodna matka, której nie chce się karmić naturalnie lub robię to dla jędrności piersi:baffled: Hmm.. wkurza mnie już ta nagonka na naturalne karmienie.. Ma facet w karcie zapisane problemy z laktacją, ma zapisane wszystkie mleka jakich próbowaliśmy i dalej pierwsze pytanie- jakie mleko?:confused: a drugie- dlaczego nie pierś?:confused:
Eh.. ale co poradzić..

Nasz slub odbyl sie w szesnastowiecznym kosciolku w malutkiej miescinie, wesele kilkadziesiat metrow dalej tez w XVI wiecznej chacie naszego znajomego. Normalnie sielskie klimaty. To chyba jeszcze nie byla moda na takie sluby. Zadne restauracje, remizy itp. Chata wsrod zieleni, staw z pstragami, widok na piekne gory. Pieknie tam jest.

***** mac, Fanti, o tym ****om chodzi z tym karmieniem?czy to tak trudno zrozumiec ze nie dlatego nie karmisz ze ci sie nie chce, tylko dlatego ze mleko NIE LECI i NIE LECIALO mimo wszelkich staran??
*****, dobrze ze ja nie trafiam na jakis konowałow bo bym awanturę zrobila:angry::angry:

Ale boskie foty!!! wszystkie super

Pingwinek pieknaaa suknia
Dita co z figura
Ilona jestem wielką fanką Twej urody
Roni boski polysk wlosow zazdroszcze

Fanti nie daj sie wpedzic w poczucie winy jakiemus debilowi

zobaczymy co madrego wymysli jutro moja doktorka i czy wkoncu go zaszczepie

Nieistotna - moja figura to już przeszłosć, która nie wróci;-)
Trzymam kciuki za zdrowy rozsądek doktorki i za szczepienie Filipka...

Nonek - cos jak u mnie;-) Swojskie klimaty, dziecinność, wiejskie weselicho...fajnie powspominać, prawda?
Powiem ci,ze ładniej ci we fryzurce którą masz teraz... W ogóle zatrzymałaś czas.

Roni
- zaraz coś wkleję specjalnie dla Ciebie

ja chyba w zyciu nie bede brac slubu wiec naciesze sie waszymi fotmi i mi wystarczy :)
a suknie zaloze na bal sylwestrowy hehe

zadam nowej foto Roni :)

reklama
Dziekuje za komplementy, boze ja moglabym raz w miesiacu tak w suknie sie wbijac i weselowac...
Dita a jednak zrobilas ze swoich zdjec zdjecia z cyfrowki, najlepsze jest ostatnie z data z 2006 roku? No przyznaj sie w ktorym roku bralas slub?:-)

Nonek ja tez uwazam ze w obecnej fryzuece Ci lepiej i naprawde nie widac czasu, a nawt bym rzekla ze mlodzoej wygladsz.
Roni super zdjecie na sniegu Panna Mloda w czarnych buciorach :-D
Nieistotna dzieki,nie bedac skromna powiem ze suknia mi sie strasznie podobala, nie stac by mnie bylo, wiec wypozyczylam za polowe ceny i cale przerobki gratis.
Fanti olej debila, on nigdy nie bedzie matka wiec nigdy nawet w polowie nie zrozumie.

Do góry