reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Ale ja tego zęba lecze juz 4tygodnie i nic
mam tak silne nerwy ze nie da sie ich zatruć
ledwo zyje
biore paracetamol i pomaga tylko na chwilunie
bolą mnie tez miesnie szczeki od trzymania jej półotwartej bo nie moge jej domknąc bo z bolu sie zesram

mowisz Kicia ze ketonal mozna, bo mam w domu..

reklama
Roni gratuluje decyzji o prawku i dostosowaniu sie Jaska hehe

ja sie boje o mojego malego, nieswoj jest, ciagle spi, nie moze sie dobudzic

moja Helena wczoraj zjadla wieczorem okolo 20 godziny 40ml!!!!!! i spala do 3 w nocy:szok:

w ogole ona malo jada jak na swoj wiek, maxymlnie 130 ml ale to od swieta, tak to 90ml-100ml i finito

moze ma anemie, mam odebrac wyniki ale to juz 28 jak pojde z nia na szczepienie, poza tym wtedy ja zwaze i sie okaze czy przybiera

fak czy nie moglaby jesc jak inne dzieci standardowo 150-160ml i koniec, zawsze cos pod gorke

nieistotna moze dzis taki dzien do dupy, pogoda fatalna to i dzieciom sie udziela

Mój Piotrul ostatnio przegiął - je co 1,5 godziny w dzień i w nocy.
Dlatego dość już karmienia na żądanie - od dziś co 3 h minimum z zegarkiem w ręku, w międzyczasie herbatka, bo zaraz zamiast mamy i taty będzie chłopak miał dwa zombie. :eek:

Plan nr 2, jak tylko unormują się godziny karmienia, wprowadzamy sztuczniaka, żeby dało się go podrzucać i gdzieś pójść chociaż na zakupy - musimy powoli kompletować wykończenie mieszkania... Ale to dopiero jak plan 1 wypali.

;-)

Nieistotna mója też dziś spi i spi...zresztą nie martwie się bo dziś jest ch**jowy biomert, wieje jak skurczysyn i pewnie dlatego :tak: mała meteoaptka mi rośnie :-D
atol moja też nie je za duzo potrafi po jednym cycku spać z 5-7 godzin a jak kiedyś z niego ściągnełam mleko to było raptem 60 ml :dry:

a ja mam kaca giganta
i wlasnie udaje wielka pania fotograf z trzesacymi sie rekami

nieistotna moze idz do innego dentysty, mnie raz w zyciu bolala zab i najgorszemu wrogowi nie zycze

Atol nie martw się, że Helenka mało je.. Mój Oliwier jest od niej o parę dni starszy a je dopiero od tygodnia po 120 w dzień i na noc 150 zjada. Wcześniej też cały czas tylko 60-90. A jednak na wadze przybywa i jest ok. Ostatnio podczas szczepienia był ważony - 8 marca i waga była 6900. :tak:
Lekarz nam pozwolił dawać kaszkę (zapytałam w piątek jak mały już wcześniej ją jadł..hehe..chyba od tygodnia) ale mój mały coś ostatnio źle ją znosi.. Wczoraj dostał kaszkę mannę na rozwodnionym krowim mleku bo ostatnio pediatra i to proponował, żeby mały lepiej spał.. Dawałyśmy mu z mamą i obie trzęsłyśmy portkami co będzie.. I powiem Wam, że jest super! Mały nie ma żadnej wysypki (i oby tak dalej bo wiem, że może być nieco później też objaw..), kupka była taka jak zawsze, smakuje mu bo jak się kończy to drze paszczę.. śpi ładnie- dziś w nocy spał 7 !!!!! godzin non stop.. Jest tylko jedno małe ale z czym pediatra mówił, żebyśmy się liczyli.. mały strasznie szybko głodnieje po bebilonie1..:baffled: Chyba będziemy musieli zacząć wprowadzać bebilon2. Co prawda na opakowaniu pisze, że B2 podaje się od 4 miesiąca więc to już prawie.. teraz dokończymy zapasy B1 i zaczniemy mieszanie z 2 i od kwietnia sama 2 pójdzie..

a teraz kurna zjadla 50ml i drze sie ze nie chce wiecej tzn jak jej probuje wcisnac smoka to sie wije i awantura, niby wiem ze tak moze byc ale poki jej nie zwaze i nie odbiore tych wynikow to szlag mnie trafi

dzieki dziewczyny za pocieszenia:tak:

sugar to powodzenia coby dobre zdjecia wyszly:-D

Kurde, Alcia trzy dni miała 39 stopni, już jej przechodzi, ale boję sie,zeby mała nie załapała...
Za to Natalii dziś oko zaropiało i to tak,ze nie mogła rano otworzyć. Jadąc do moich faderów wstąpiliśmy do szpitala, na szczęście był fajny doktor, wizyta 5 min, krople do oczu i ma przejść.

A ja się sraczkuję, bo w święta chrzcimy i cała rodzina na mnie siadła,że mam isć do spowiedzi. Po kilku latach.... Jezu, jak to zrobić?????

reklama
Ditka normalnie ;-) mnie też to czeka ostatnio spowiadałam się przed ślubem w 2003 :eek: zresztą nie odpowiada mi taka forma, że obcemu gościowi gadasz o swoich sprawach :dry:

Do góry