reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

czesc dziewczynki :)

nic mi nie jest, po prostu kompa nie mam.. mam nadzieje, ze niedlugo sprawimy sobie nowke sztuke :)

zyje przygotowaniami do wyjazdu mojego ukochanego przyszlego mezusia :D (dzisiaj ustalilismy w USC date slubu.. 16 wrzesnia, 13.00 hihi) strasznie mi smutno, ze jedzie, ale mam nadzieje, ze szybko zleci... 2 miesiace :( wyjezdza juz w najblizsza srode...

u mnie dziwnie, kilka razy malo co nie zemdlalam z tych upalow w autobusie, masakra... a dzisiaj to juz ledwo sie przytrzymalam sciany w szpitalu, bo nie moglam zapanowc nad swoim cialem :( tak duszno...
moja kochana babcia teraz w szpitalu - noge zlamala w udzie... biedulka :( ale humor jej nie opuszcza, wiec mam nadzieje, ze szybko wstanie :) i nie bedzie marudzic.. wiecie, jak to ze starszymi ludzmi... ale moja babcia bardzo na chodzie i licze bardzo na nia, ze pomoze nam w opiece nad nazym skarbkiem, jak sie urodzi...

poza tym strasznie bola mnie cycki, znaczy - tak ciagna, jakby skurcze jakiess... chyba rosna ;-) sa juz calllkiem spore! czasem az nie moge reka ruszyc! hehe

a Dzidzi w ogole nie czuje na razie... az sie zaczelam martwic.. na szczescie wizyte mam juz we wtorek, dam znac :) bede go prosic, zeby wyszukal klejnoikow naszego Skarbka ;-) moze sie uda? a noz, widelec... ;-)

i brzuch mi nie rosnie wcale :/ mam wrazenie nawet, ze sie zmniejszyl :/ ale moze taka moja uroda :)

do bra, to tyle :)

czarna - ale ja mysle, ze ty bedziesz miala dziewczynke jednak ;-)

buziaki! do kiedys ;-)

reklama
:laugh:Cześć mam na imię Beata i jestem ze Świnoujścia.Termin mam na 7 grudna.Kiedys dawno przesiadywałam tu i czytalam,ale pózniej nie zaglądałam.To moje drugie dzieciątko,,niestety dwa lata temu mialam ciążę obumarła w 7 tyg.o maleństwo było zaskoczeniem,ponieważ przestaliśmy się starać i do 7 tyg drżenie,,ale jak do tej pory wszystko jest dobrze.MAluch rośnie..jednak na ostatnim USG nie zdradził płci:)Pozdrawiam.

czarna79 dzieki za linka. wedlug niego powinnam przytyc od 3 do 6 kg !!! a jest 1kg na plusie.
a jak to u was wyglada w praktyce?

..aenye te upaly sa dobijajace!! co do ruchow to sie nie przejmuj. ksiazkowo powinny wystapic kolo 20 tyg.
na grudniowym forum dziewczynki poprostu wyjaztkowo szybko zaczely czuc malenstwa :)
u mnie np te ruchy nie sa jeszcze regularne i wystepuja najczesciej wieczorem  :)
sprobuj cos skrobnac po wizycie. ja mam w srode  :laugh:

I ja Cię witam Beti32 no i oczywiście gratulacje.Zachęcam do częstrzego zaglądania do nas i wstaw sobie suwaczek maleństwa.

Jupiiiii mój suwaczek przeskoczył do 5 miesiąca ale numer jak się ciesze. Co do ruchów to już coraz bardziej są wyczuwalne ale tylko w momencie jak się połoze i sa juz to kopniaczki choc jeszcze delikatne niestety m jeszcze nie czuje bo jest bardzo niecierpliwy i mysli ze jak tylko połozy dłon to kopnie ale tak nie jest to kruszynka kopie kiedy chce :p a nie kiedy on by chciał. Ale ja sie rozkoszuje tymi kopniaczkami to cos niesamowitego :laugh: ale mysle ze w przyszłym tygodniu bardziej sie rozkreca i zarowno m jak i corcia poczuja je rowniez.

Ja ciagle nie czuje zadnych kopniaczkow :( ale czekam cierpliwie i mam nadzieje ze juz nie dlugo:)))
Upaly mnie wykanczaja, ale planuje wakacje w sierpniu:))) juz sie nie moge doczekac jak bede sobie plywac w basenie i popijac drinki hehe (drinki oczywiscie beda "oszukane"....

Pozdrawiam wszystkich:)

kate zauwazyłas ze patrzac na przypuszczalne terminy mamy 2 dni roznicy a twoj suwaczek pokazuje 4 dni. Masz ustawione od OM czy od daty bo ja mam oby dwa od daty ;) Pytam tylko tak z ciekawosci.

Hej dziewczynki :) Ja już po moim mini urlopie.. bylo cudnie :)

Przed samym wyjazdem bylam u gina, polozna badala tetno maluszka, on cos zadnego sprzetu nie lubi i znow uciekal jak szalony, polozna mowila ze widzi jak sie rusza, a tam nic nie wiedze buu no coz.. ale serduszko bije cudnie
Troche sie szyjka zaczela otwierac po antybiotykach wiec dotalam no-spe 3 razy dziennie i wyszko powinno byc dobrze :)
Dzidzia na pobyt nad morzem nie narzekala :)

Witam, witam...

nowe mamusie szczególnie gorąco ;D

Czarna - nic nie zmieniałam od ostatniej zmiany, więc nie wiem czemu się "przesunęło". OM miałam 3 marca i na tej podstawie wyliczyło mi TP.

Jesli chodzi o ruchy dzidzi - to jest moja druga ciąza i szybciej wiem, że to dzidzia ::)

Jutro wybieram się do internisty - znowu pieprzone zatoki!! Jak smarkam - znowu krew. Musi mi pomóc ;)
Za tydzień 18 wizyta u gina i USG połówkowe, może płeć zobaczymy??

Aha - mam problem: jak kucnę, to czuję straszne napięcie na wargach sromowych i przy ujściu pochwy /tak jak by zaraz miało mi wszystko wypaść :D/. Nic się nie dzieje - tylko takie uczucie. Czy któraś też tak ma??? A może słyszała o tym?
Zapytam się gina w następnym tyg, ale może coś któraś wie???

Buziaki

reklama
helo....
Kate Ty to sie masz z tymi zatokami a dotego te upały współczuje.To dlatego bo ja zmieniłam suwaczek ja ustawiłam na date terminu porodu.

Ja mam wizyte u gina za 2 tyg a na połówkowe umówilam sie w 22 tc tak poleciła gin podobno najlepszy czas.
Jezeli chodzi o twoj problem niestety niespotkałam sie z tym wiec Ci nie pomoge.
Ja natomiast zaczelam czasmi odczywac bóle podbrzusza z lewej strony i juz sie wystraszyłam ale poczytałam troche i wywnioskowałam ze to pewnie te wiazadła gdyz teraz wszystko szybko rosnie i sie naciaga.

Do góry