reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

czarna poczulam pierwsze ruchy juz jakies dwa, prawie trzy tyg temu. teraz juz czuje bardzo wyraznie. Dorwalam dzis stetoskop i podsluchiwalam Malenstwo. Jak sie tak naprawde dobrze wsluchac to slychac bicie sreduszka ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Jutro bede sie umawiac na 3D, jak mi sie uda jeszcze w tym tyg to od razu przesle zdjatka. No i jeszcze brzuszka, ktory mi wywala z dnia na dzien....

reklama
Kurcze:( ja na razie nie czuje zadnych ruchow:( mam nadzieje ze juz niedlugo, bo nie moge sie doczekac...

Kate - a propos blacych sutkow to chyba wszystkie staniki wywale do kosza bo mni etak starsznie drazia....

Dzien dobry Ciezarowki

widze ze u wszystkich zaczynaja sie problemy z biuscikiem, wrazliwe sutki itp.. mi biuscik zaczal rosnac i skroa na nim swedzi mnie jak cholera.. ugh

Moj gin prowadzacy ciaze mial prawdopodobnie wywlew krwi do mozgu, tak mowia plotki, gabinet nieczynny, otworza go dopiero w czwartek, znow zmienia mi lekarza, zaluje bo ten byl milym lekarzem, mam nadzieje ze to tylko plotka i wroci do zdrowaia uch, chcialam odwiedzic go w poniedzialek bo niby biore te antybiotki ale czuje sie fatalnie, kamienie w brzuchu zamiast ciazy..

to swędzenie to skóra się rozciąga ::) ja smaruje cały czas mustelą i jakoś jest ok poki co ale jak nie smarowałam to też miałam swędziawki :p

dziewczyny a powiedzcie jak tam przyszli tatusiowie? zaczynaja juz przyzwyczajac sie do przyszlej roli? wczuwaja sie wraz ze wzrostem brzuszka?
moj to nie jest zbyt wylewny i chyba jakos ogolnie to jeszcze do niego nie dociera... widzialam jakie robil duze oczy na usg ::) ze to juz taki rozwiniety dzidziolek.

Moj wciaz mowi ze moge robic wsyzstko bo jestem tylko w ciazy ale nie jestem ciazarna, bo nie mam wielkiego brzucha.. do niech ciaza nie dociera dopoki nie ma wielkiego brzucha :) a na usg byl zachwycony.. wciaz powtarzal "Ty nie czujesz tego?? nie czujesz, przeciez ono tak macha raczkami" :)

no moj Mis tez na USG byl zachwycony:) patrzylam na niego caly czas i wygladal jak najdumniejszy i najszczesliwszy czlowiek na ziemi...i juz od samego poczatku gada do mojego brzucha i mowi "Halo, tu Tata" - to jest niesamowite...bo ja jeszcze nie mysle ze jestem mama....

" halo tu tata" jest rozbrajajace
gada z brzuchem i udaje ze ja nie lysze
kaze mi czytac ksiazki na glos i kupuje gazety o dzieciach
zwariował ;)
a na usg myslalam ze dostanie zawalu ::)

Ale Wam fajnie...moj maz siedzi caly czas daleko od nas i nie ma mozliwosci byc na usg. Troche mi smutno. Wszystko przezywam na miejsu sama, no ze Stonka. Ona nie bardzo wie co sie dzieje. Ostatnio pyta sie mnie czy tatus tez bedzie mial dzidziusia. Wiec jej odpowiadam, ze tak, ale to nasz wspolny dzidzius wszystkich. Ona ze zdziwieniem- Ale tatus ma male cycki, to jak bedzie karmil swojego dzidziusia?
Rozbroilo mnie to.
A jak sie naje, wypina brzuszek i mowi, ze tez ma dzidzie w brzuszku...
Abstrakcja ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
Mój m też nie jest zbyt wylewny, czasami się zainteresuje brzuszkiem ale tak jak dziewczyny piszą póki nie mam dużego brzusia chyba jeszcze do niego niedociera. Ostatnio mu pokazalam jakiej wielkości jest teraz kruszynka to stwierdził że może za mnie ponosić w kieszeni i bedzie się z nim bawił w pracy ;D A tak pozatym od 3 dni czuje swoje maleństwo, jak narazie są to delikatne pukania, ale i tak przecudowne uczucie i mam nadzieje że szybciutko się zamienia w prawdziwe kopniaczki:)).

Mam takie pytanko miewacie jakieś prorocze sny o swoich kruszynkach? Mi już trzeci raz się śniło że urodziłam dziewuszke a dziś w śnie widziałam nawet cipuszke ;D. Mojej bratowej zawsze śniły się jajeczka i nie ma watpliwości że bedzie miała synusia:)) Ciekawe czy to się sprawdza.

Do góry