reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Witajcie dziewczyny
Jupiiiii już pierwszą 10 mam za sobą, jeszcze tylko 3 i finał:)))) A mój maż dzisiaj wraca z delegacji z Holandiii ahhh się będzie działo aż się nie moge doczekać. Buziaczki i życze miłego weekendu.

reklama
czesc, dziewczynki :)

ja sie dzisiaj fajnie czuje :) co prawda nieco glowa boli, bo cisnienie niskie - i dlatego stwierdzilam, ze nalezy mi sie jedna kawusia :) pierwszy raz mialam dzis an nia ochotke, odkad zaszlam w ciaze :)

i w ogole strasssznie sie ciesze, ze jest nas juz troje u nas w domku... i chce mi sie z tego powodu spiewac :)

hellou :)

mam juz przestawiony suwacek. :)

a tak w ogole, to przypomnialo mi sie cos waznego - moj lekarz na nastepnej wizycie zrobi mi badanie przeziernosci karkowej i dlugosci kosci nosowej - mowi, ze robi to standardowo, zawsze w 13tc. Kicia, z tego co pamietam, to ty chcialas isc do tej prywatnej kliniki - moze lepiej podzwonic "po ginach" i popytac, czy ktorys nie robi tego u siebie w gabinecie normalnie! bo 500zl to strasznie duzo jak na takie badanie.

buzka :)

..aenye u mnie w miescie na 100% nikt nie ma takiego sprzetu zeby zrobic tego typu badania!! masz szczescie bo bardzo zadko zdaza sie zeby jakis lekarz robil to badanie gratis!!
znalazlam juz klinike we wroclawiu, ktora robi to za 230zl ;D wiec ponad polowe taniej!!
dla zainteresowanych ich stronka: http://www.corfamed.pl/

aenye..:)..ale cudownie gratuluje..wiem jak sie ciesysz..zazdroszcze...trzymajcie sie oboje..rosnijcie duze..i zdrowe hmm...albo zdrowi bo jeszcze niewiadomoco bedzie ..:)..

aenye z tego co wiem masz racje. To zwykle badanie usg, tylko robia pomiary.
kicia moja znajoma robila sobie badanie tzw. genetyczne usg w corfamedzie i placila z tego co pamietam 70 zl.
Mi lekarz po ostatnim usg powiedzial, ze nie ma powodow do niepokoju i nie widzi zadnych nieprawidlowosci. Teraz bede miala wizyte w srode, juz nie moge sie doczekac:)

macie racje badanie przeziernosci karkowej i dlugosci kosci nosowej mozna zrobic zwyklym usg :)
natomiast do testu pappa potrzebne jest usg genetyczne, ktore wykrywa rozne choroby. gdzies tam wyzej wklejalam link, mozna sobie poczytac dokladnie jakie, jesli to kogos interesuje.
pozdrawiam

reklama
witajcie
Ja tez bede miala wykonywane badanko w 13 tyg:)) a jeżeli chodzi o te testy pappa to moja gin wydaje skierowanie jezeli w czasie badania przezierności karkowej jest cosik nie tak. Oczywiście można też zrobić prywatnie ale skoro wszystko ok i nie ma się żdnych podejrzeń nie wiem czy powinno się robić chyba ze dla zaspokojenie samej siebie, jak dlamnie to dużo pieniążków ale jak trzeba bedzie to sie zrobi.
buziaki

Do góry