reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

didi tak to wrażenie nie doopisania a radość aż rozpiera już nie mogę się doczekać kiedy poczuje kruszynke:)) a co dopiero mówić o tym aby już było takie duże jak Twój synuś:)) ale wiem ze to tylko sie wydaje ze tyle jeszcze czasu, ale pamietam jak dziś jak robiłam test a teraz już 10 tydzień leci:)) Buziaczki dla Al.

reklama
czarna - moje ogromne gratulacje! wspaniale, ze z dzidziolkiem i z krwiaczkiem wszystko w porzadku! i w ogole cud :) i za trzy tygodnie nastepna wizyta! to wspaniale :) :) :)
no ja sie swojej nie moge doczekac, ale na przemian ciesze sie i boje! normalka chyba... ale juz bym chciala na epwno wiedziec... najgorzej, ze ta wizyta dopiero przed dziewiata wieczorem :( caly dzien w stresie! ehhhhhhhhhhh!

no i ja tez pamietam testing day... tez nie wiem, gdzie to minelo, a przeciez juz ponad 4 tygodnie od tamtej pory!!! wow :) pamietam, jak patrzylam na suwaczek moniki3 ze staraczek i zazdroscilam jej, ze to juz 9 tydzien :) :) :) hih... myslalam wtedy, ze sie nigdy nie doczekam...

najgorzej jak mnie czasem "diabel" dopadnie... i taki zimny waz po plecach, taki strach... ze bedzie zimny prysznic... ale zaraz ta moja dobra energia wypiera straszek :) a w poprzedniej, nieszczesliwej ciazy bylo na odwrot... jak juz bylam pierwszy raz u gina, to podswiadomie czulam, ze sie nie uda... no i straszne plamienia mialam wtedy... i bole. a teraz cisza :)
czasem sie wlasnie boje, ze ta cisza to efekt duphastonu, ale mysle sobie, ze nawet on nie powstrzymalby poronienia, gdyby to bylo to.. ODPUKAC! sama juz w to nie wierze :)

caluje :)

aenye grunt to pozytywne myslenie!!! ;D
mnie wlasnie dopadla pierwszy raz zgaga, juz nie pamietam co sie je aby pomoglo. Znacie jakies sposoby?

Witam
Ale tu u nas cisza!!!
Co do zgagi to była moja zmora w pierwzsej ciąży i nie znalazłam na nią sposobu wiec sie męczylam choć niewiedziałam ze mozna stosować Ranni dlatego jakby teraz mnie dopadła zaczne od tego:))
A ja już jestem po zakupach komunijnych, latałam po przymierzalniach za jakimś garniturkiem ale jak góra była dobra to dół opiety i na odwrót:(( wię zdecydowałam się na oddzielny zakup i kupiłam żakiecik do tego spódniczke i spodnie:)) Tak wiec za jednym zamachem mam dwa kompleciki i jeszcze mniej wydałam niz jakbym kupiła garniturek:))

aenye caly czas trzymam! Nawet garow nie myje, bo nie mam jak :D. czekamy wszystkie pilnie na wiesci!!!

reklama
kochane!!!!!

lekarz powiedzial "nie dobrze, ale... SUPER!!!"
jestem nieopisanie szczesliwa, wzruszylam sie jak nie wiem... serduszko pikalo jak trzeba, a Kruszynka caly czas fikala :) strasznie ruchliwe zlotko moje!!! strasznie juz ja kocham, wiecie? takiego przyplywu uczuc sie nie spodziewalam... w ogole mam wrazenie, ze moje malenstwo jest najpiekniejsze, najdorodniejsze w swiecie ;-) naprawde wydaje mi sie SLICZNE :) :) :)
ma 18 mm, termin porodu - 18 grudnia :) wg lekarza 8tydz3dz :) musze przestawic suwaczki o trzy dni :) :) :)

ale mysle, ze urodze wczesniej ;-) cuby na swieta byc na Wigilii u Babci ;-) (a raczej - Prababci!!!)

i w ogole... osmy cud swiata, naprawde... 18mm... i jak sie ruszala... machala nozkami i lapkami... niesamowite :) :) :)

kocham je, no nie moge!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :)

Do góry