reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Brawo nonek cóż za wspaniałe wiadomości i nawet nie próbuj przenosić się do listopadówek bo tam Cię też znajdziemy. Dołańczam się do prośby aenye napisz dokładnie ile cm itp itd :))) Buzia i pogłaskaj brzusio od cioć grudniowych.
sugarspunsister wiec życze powodzonka u gina i dawaj nam tu częściej znać o sobie oczywiście w miare możliwości.

Tak wiec moj Babelek ma 78 mm od czubka glowki do k.ogonowej (ale wielka ;D), kosc udowa to 10mm, glowka od skroni do skroni 26 mm (pieknie widac obie polkule i cala glowke). A pupcie bylo widac rewelacyjnie- oba posladeczki ;D ;D ;D Najbardziej mi sie podobalo jak sie wierci, co chwilke machala raczkami i nozkami jakby tanczyla ::)
Brzusio poglaskalam od Was!
Juz nie moge sie doczekac pierwszych ruchow! To dopiero jest przezycie! Nawet nie jest sie w stanie opisac tego co sie czuje. Nikt, kto tego nie przezyl nie zrozumie. Ale my kochaneczki bedzemy!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D

nonek rewelka ale twój bąbel już duży(a) kurde miałaś niesamowite przeżycie oglądajac to wszystko aż się nie moge doczekać swojego usg a jeszcze 2 tyg:(( a co do ruchów nadal pamietam jak to było z Nikolką kiedy poczułam pierwszy pożadny kopniaczek a było to w 20 tyg:)) mam nadzieje że teraz szybciej poczuje bo niby się mówi że przy kolejnych ciążach szybciej sie czuje.

kochane mamusie a może napiszecie czy u was też zaszły jakieś zmiany związane z cera włosami itp?
Bo u mnie cera to coś strasznego nie wiem czy to przez Luteine czy tak dziala na mnie ciaza ale moje ciałko a najwiecej dekold i twarz pokryta jest takimi kroskami fujjjj. Ja nigdy nie miałam nawet tradziku a syfki to sporadycznie ale teraz to szok codzień nowy:((( no i włosy strasznie mi sie przetłuszczaja i zanic niechca sie ułożyć, dziś chciałam spróbować fryzurke przed niedzielna komunia i totalna klapa :mad: No nic taki urok

nonek super! Gratuluje duzegooo bąbelka! czekamy na fotki!
ja swoja dzidzie zobacze juz w przyszlym tygodniu ;D narazie widzialam tylko kropke na usg. juz sie nie moge doczekac!!

W końcu mam chwile czasu i mogę coś skrobnąć, biedne jesteście kobietki z tymi wymiotami, ale pocieszenie, że to zaraz minie, u mnie mdłości to codzienność, ale wymioty to do tej pory tylko dwa razy! sama nie wiem czy się cieszyć, bo pisałyście, że wymioty świadczą o prawidłowym rozwijaniu się dzidzi, ale ja wierze, że będzie oki:) Cera i włosy u mnie też nie za dobrze, najgorsze, że zawsze farbowałam włosy i teraz będę miała takie brzydkie odrosty, ale myśle, że jakbym wytrzymała całą ciążę bez farbowania to i włoski by odpoczęły, czyli na dobre wyjdzie, gorzej z moim wyglądem będzie, ale przecież my ciążówki zawsze piękne, nonek trzeba przeczekać to najgorsze, a na komunię pewnie dzidzia sprawi, że włoski się ułożą:)

Hej kobitki wkońcu mogłam zajrzeć:)) My już po komunii co za emocje jakby to była moja komunia a nie córci:)) Choć pogoda była nie udana dzień był tak pełen wrażeń ze nawet niezwracałam na to uwagi. Ale za to pojadłam sobie mniaaaammmm ale mi wszystko smakowało aż byłam w szoku może dlatego że nie musiałam sama przygotowywać. ;D
Lece uzupełnić liste bo widziałam nowe mamusie. pa

Hej dziewczyny, muszę się pochwalić Groszkiem!!!

nie mam za dużo czasu na pobyt na BB, ale dziś wróciłam od lekarza i pokazuję dumnie moją kruszynkę. Rośnie jak na drożdżach, ma 55 mm i dzisiaj badaliśmy się na choroby, min. na zespół Downa. Moja dzidzia jest zdrowa i jestem szczęśliwa. Popatrzcie... jakie cudo.
Oto mój Groszek!

reklama
hej dziewczynki, cos ustalysmy w tym naszym pisaniu :) :) :)

ja dzisiaj dumnie rozpoczynam druga dziesiatke mojej ciazy :) :) :) superrrr! nie moge uwierzyc :) :) :)

poza tym bez zmian ;-) brzusio nie rosnie na razie, za to powoli wraca apetyt - ale nie na wszystko ;-) miesko dalej omijam ;-) i w ogole takie "prawdziwe" obiady :) ale jest ok ;-) powoli chyba tez tyje, ale nie wiem. ;-)

dobra, zmykam do nauki! tyle jeszcze przede mna!! wrrrrrr...

Do góry