reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Hej

U nas nie ma problemu, sama chętnie myje.
Ale jak czasami się uprze i wyje z byle czego również z tego że myć zębów nie ma zamiaru, to nie zmuszam - nie chce to niech nie myje. Mleczaki i tak wylecą, a ze stałymi to nie ja będę u dentysty siedzieć tylko młoda:cool2:
A tak naprawdę, jak raz czy dwa razy w tygodniu nie umyje to chyba nie ma znaczenia, zdrowie zębów jest głównie w genach.

Jeju, ale pogoda, od kilku tygodni tylko leje i leje....:confused2:
Dziś żeby w ogóle w końcu ruszyć cztery litery z domu pojechaliśmy do jyska, kupiliśmy młodej prawdziwie juz dorosłą kołdrę i poduszkę i poszewki na nie;-):tak:. Nat właśnie stwierdziła ze jej się chce spać i przebrana w pidżamę udaje że śpi w nowym nabytku;-) Ciekawe jak długo, hehe:-D

DITKA nas też taki zakup czeka,a poszewke ma obiecana ze swojej ulubionej bajki''auta'',sam mowiił,że taka chce.Tylko ponad stówe kosztuje:szok::szok::szok:!!
A zęby to mam nadzieje,że po tacie otrzyma.Teraz dopiero diurki dwie małe sie zrobiły.Mąż ostatniego zęba miał robionego chyba z 7 lat temu!!:szok::szok::szok:

reklama
ejo

a my bylimsy 5 dni w Gdyni:cool2:

troche sobie odpoczelam,
ale pierwszego dnia to nas tak wygwizdzilo ze cudem jakims dziewczyny zapalenia pluc nie dostaly:rofl2:

zmykam spac

a ja pisalam, ze my wszyscy chorzy?
ja i D na antybiotykach od piatku, Fiol konczy swoj i dochodzi do siebei po szkarlatynie, Maks na inhalacjach z wizja antybiotyku, jak sie nie polepszy..
wszyscy kaszlemy jak stare trabanty i mi dodatkowo - i standardowo zarazem - napier.. zatoki. leci mi z nosa, ze nie nadazam wycierac, oczy lzawia, uszy przytkane i bola, twarz, kosci twarzy - jakby mnei ktos pobil. kur.faaaaa.

justysia - ja popieram Dite. w ogole nigdy nie zmuszalam moich bakow do mycia, Maks - mlodszy - nasladuje teraz we wszystkim starszego, wiec z nim nie am problemu wcale. ale z Fiolem tez nie bylo, zaprowadzilam do sklepu, wybral sam szczoteczke - rozowa :cool2: - paste, ma swoj rytual -sam sie pluszcze, stoi na krzeselku lub w wannie podczas kapieli i myjemy. generalnie zawsze ten sam tekst po umyciu:
ja: pokaz, jakie masz zabki?
Fiol: bieeelutkie! a ty masz zolte :-D

ale sie nie spinam, jak zapomnimy, zasnie bez tego, czy nie chce mu sie. jeszcze sie w przedszkolu nauczy, ze trzeba i jak dokladnie. takze luz polecam, przypominac, stymulowac, ale nic na sile.

ogolnie to my myjemy raz dziennie, sie przyznam :cool2: wieczorem, po kolacji. w sensie Filip raz :-D :-D :-D

hej:)

długo mnie nie bylo;) nie dzieje sie nic specjalnego ale tak jakos :) choc oczywiscie podczytuje
ostatnio bylam tydzien chora, tak ze z kanapy sie nie podnosilam, w srode Agatke mamie sprzedalam bo zal mi jej bylo ni jak nie mialam sily sie nia zajac, ale juz lepiej...
ogolnie nic nowego u mnie, stara bieda:)

Dita nie wiem co mam myslesc o tym artykule, bo jakos sobie nie przypominam zeby Agatka cokolwiek miala wspolnego z rozkladaniem wozka, bardziej mnie poruszylo ostatnio w ddtvn o tym ze nie ma wozkow które w 100 % bylyby bezpieczne dla dzieci pod wzgledem uzywanych materiałow, wszystkie materiały zawieraly substancje rakotworcze, to jest dla mnie kosmos, mclareny to raczej kwestia uwazania na dziecko, równie dobrze moze sobie dziecko zmiazdzyc palce jesli mu pozwole trzaskac sobie drzwiami :)

Aenye pisze od razu tu wspaniale zdjecia, cudnie, zazdroszcze, w ogole wygladacie super

agaton, a jak z praca?

ja mam takie samo zdanie o tych wozkach. chyba we wszystkich jest mozliwosc, ze sobie dziecko przytrzasnie palce. i w ogole wszedzie, nie sadze, by to byla wina tylko wozka.
ale dziwne, ze maclaren jako firma taka taktyke przyjelo.. moze cos w tym jednak jest?

kurcze, poszukuje taniego hotelu w londku, ale musi byc pewnosc, ze mnie nie okradna ;-) i nie bede musiala do kanciapy wszystkiego co dzien chowac. ktos zna takie miejsce?

Agaton, świńska grypa chyba cię dopadła ;-) Dobrze że juz lepiej no i że się odzywasz :-) Tak patrzę, że jeszcze chwila i nie będzie różnicy między naszymi dziećmi, takiej rozwojowej...
Co do wózków to się zgadzam z wami. Podejrzewam że strategia firmy to kwestia idiotycznego systemu prawnego w US, gdzie jest ława przysięgłych i pewnie taniej Maclarenowi dać każdemu osłonkę za centa niż płacić kosmiczne odszkodowania bo dziecko jakiegoś barana wsadziło rękę w wózek przy składaniu. No i też wizerunek sobie robią. I reklamę ;-)
Aenye - niestety nie znam żadnego miejsca w Londynie, popytam brata jeszcze.

Poza tym zimno i się uczę. Teraz na tapecie chromatografia powinowactwa ;-)

Witam sie dziewczynki!!

Tak zgadzam sie nic na siłe ,próbuje tylko namówić małego ,ale często sie :no:udaje.Też zrobiłam tak jak wy,wybrał sobie szczoteczke!Ma dwie ,jedna myje ząbki kaczuszce do kąpieli ,a drugą sobie.Jak ma humor oczywiście :-p:eek:!!

My odpukać zdrowi :tak::-)!!

Hej
Melduje sie po dluzszej przerwie.
Gosci mamy wiec czasu na kompa brak.

A teraz wlasnei siedze z dwojka szkrabow bo kumpela poszla na zakupy.

Z tym Maclarenem to jakas parodia ... tez uwazam za kazdy wozek jest w stanie zmiazdzyc paluszki malca a reakcja firmy bez sensu jak dla mnie aczkolwiek chyba z czystej ciekawosci zglosze sie po te nakladki jako uzytkownik Maclarena ;)

Aenye ja chetnie Was przenocuje musze sie tylko z M skonsultowac czy przypadkiem jakichs planow akurat na ten wekend nie ma bo ostatnio mi zarzuca ze ja decyzje bez niego podejmuje:). Duze cenrtum handlowe tu mamy wiec raczej znjdziesz wszystkie potrzebne sklepy a jesli nie to 15 min pociegiem do centrum Londka . Dam znac jakos na dniach jak pogadam z M.
Foty wakacyjne cudne.

Dita z mila checia wybralibysmy sie do Was szczerze mowiac baaaardzo liczylam na sylwestra z Wami wszystkimi ale jestesmy ugadani na ze znajomymi. I oni juz chyba jakis bal czy cos zarezerwowali. Baardzo zaluje.
A Wy sprzedajecie glony czy kazdy bierze ze soba?

Poza tym u nas ok...praca ta sama facet tez ;)
W Hiszpanii fajnie bylo, upalnie, Pyza sie tylko troche rozkaszlala i nie chodzila przez tydzien po powrocie do przedszkola.

Odliczam dni do wyjazdu do Pl.

No i mozliwe ze bedziemy sie znow przeprowadzali z czego srednio jestem zadowolona poki co.

reklama
o, ozywienie :-) jak milo!

maja
, pw :-) i wklej i ty zdjecia z wakacji! co to za wyprowadzka?

kasia
, dzizas, dziewczyno.. jak ja cie podziwiam! ja jak w domu siedze z nimi to sie zmusic do niczego 'ponad' nie moge.. zeby sie jeszcze uczyc? :szok:
moze za mnie licencjata napiszesz? :-D

dzisiaj ide na 2012 :-D ja cie krece, nie moge sie doczekac, kocham filmy katastroficzne!

Do góry