reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Kasiu to dawaj znaki, jak będziesz się bronić:tak:
no i sie obśmialam z tej cebuli
a kurs bardzo fajny, duzo nowych rzeczy i już inne poglądy mam na pewne tematy
szkoda tylko, że nie o wszystkim głośno się mówi:baffled:
może więcej dzieci miałoby sznase... ech.

Kiciu witaj:-)
metoda na siku do kibelka/nocnika = latanie z gołym tyłkiem/w majtkach cały dzień --> po kilku dniach zakuma:tak:

my już też po wizycie u stomatolożki
było tak, jak pisze Kicia

no i co tam jeszcze...?

reklama
kate - jutro dam ci znać co i jak z Hajdu bo się tu nam kurna ekipa zbiera i zbiera i do jutra im dałam ostateczny czas:baffled:
Napisz coś więcej o kursie????
PS - obiecaliście wpaść do nas w maju????;-)

kasiu
- sikam z ludwika i cebuli:-D:-D ale fakt - słyszałam coś o tym;-):tak::-D

kicia - identyko u nas jak kate mówi:tak: - bez majtek, kilka dni i zakuma szybciej niż myślisz. Parę plam na podłodze czy na dywanie - mówi się trudno;-)

Kurs jak kurs
specjalizacyjny na Akademii Medycznej
o fizjologi = normie i patologii = zaburzeniach noworodków
były zdjęcia, konkretne przypadki, niektóre niestety....:-(
myślę, że jest mała świadomość profilaktyczna ciężarnych oraz tego, co się dzieje po porodzie = lekarze mało wiedzą i często eksperymentują czy szukają...
w każdym razie, wnioski
1. gdyby nie Owsiak i WOŚP --> nie byłoby sprzętu, który w innych krajach jest standardem od X-lat
2.należy robić badania przesiewowe noworodków ogólne /serce, morfologia, elektrolity, EEG, mocz, RTG, inne/ --> wykluczenie wad lub szybka interwencja,zanim jest już za późno:baffled:

Kate - buziaki urodzinowe! :-)

Dita, my robimy co roku na festiwalu nauki jakies takie dziwne eksperymenty typu wyizoluj DNA w domu. ;-) Chociaż mnie zawsze omija sterczenie tam przez cały dzień bo ciągle wypada że albo jestem w ciąży albo na macierzyńskim ;-)

My wczoraj zaszczepiliśmy klopsa - 9,3 kg waży, całkiem klops ;-)
Pierwszy raz mi zapłakał przy szczepieniu :-p Ale sekundowo raczej, także dało radę.

czesc dziewczyny!!

Kate wszytskiego najlepszego!!!

Dzieki dziewczyny za rady!
wczoraj maly latal w samych majteczkach i nawet nie nasiural tylko zawolal na nocniczek. zoabczymy moze teraz lepiej pojdzie :))

a co tam u was wogole? :-)
pozdrawiam

reklama
Do góry