reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

ejo

ja w zeszlym roku zapisalam naiwnie do 2, a ze mieszkam na "mlodym" osiedlu, gdzie ludzie sie rozmnazaja na potege, to sie nie dostala Hania:-(

teraz wiec zapisalam do tylu, ale mam "obgadane" jedno przedszkole, niestety nie jest najblizej nas, ale po drodze do pracy mojej, wiec korki i tak zaliczam:sorry2:

w przedszkolu najblizej nas, dyrektorka jest mega nieprzyjemna, bylam tam w zeszylm roku przy zapisach i przy skladaniu odwolania, masakra:baffled:

tak mysle ze jak w zeszlym roku nie bylo tam miejsca dla Hanki, to i w tym roku w 4 latkach nie bedzie, w kazdym razie wolalam nie ryzykowac po raz drugi:sorry2:

a z kolei na Powislu u mojej kolezanki, zamykaja grupy bo nie ma tylu dzieci, tam z kolei "stare" osiedle

sugar a ty mozesz sobie wpisac w ankiete, matka samotnie wychowujaca? jesli tak, to wlasciwie masz juz miejsce zaklepane

Ostatnia edycja:
reklama
Atol, wpisać to sobie możesz i ty. Jak oni to sprawdzą? :-p I w ogóle też nie ma sankcji prawnych za kłamanie... stąd wysypy "samotnych matek" :-p

hej babki,

widze, ze frekwencja powalajaca ;-)

ale taka pogoda dobijajaca, ja juz mam dosc tego szajsu.. znowu snieg nam spadl.. i pewnie o 13 juz go nie bedzie, na korzysc cudnej chlapoblotki. no jami.

kasia, myslalam, ze sie wczoraj posikam ze szczescia, bo korki o tych moich godzinach musialy byc przypadkowe :-D wczoraj specjalnie wyjechalam 1,5h wczesniej z domu i co, mialam godzine dla siebie jeszcze, hehe :-)

moje mlodsze lezy na wznak na ziemi i miauczy cos, juz chyba z 15 min, zmeczony czy co??? nie placze, zeby nie bylo ;-)

no i tyle, milego dnia.. u nas nuda..

kisses

Atol, wpisać to sobie możesz i ty. Jak oni to sprawdzą? :-p I w ogóle też nie ma sankcji prawnych za kłamanie... stąd wysypy "samotnych matek" :-p

nie no chociazby to ze mam zmienione nazwisko, a znasz kogos kto tak sciemnil?

przeciez chyba weryfikuja jakos te informacje, jak nie, to jakis kosmos dla mnie

a ty wpisujesz sie jako samotna matka:confused:

Ja słabo mogę, bo mam małżonka lojera i mogą mu karnie zakazać wykonywania zawodu jak wyjdzie na jaw, np. doniesie życzliwy sąsiad albo co. Konsekwencje tu są z lekka pozbawiające nas chleba więc nie mam nerwów na to...

Z nazwiskiem to możesz być przecież po rozwodzie i samotnie chować, niby czemu nie? ;-)
Nie wiem jak teraz jest z weryfikacją przy rekrutacji elektronicznej - wcześniej nie było jej zupełnie, co napisałeś w ankiecie przyjmowali za prawdę. Teraz niby to wszystko dzieje się przez (z inicjatywy) UM, więc dane USC i zamieszkania ma ta sama instytucja w kompach - niby mogliby coś weryfikować, ale jak znam życie to pewnie nie weryfikują.
Z obiegu dokumentów D. rejestrował nowy adres działalności - wysłał o nowy Regon, nowy regon się wysyła do US z automatu, ale oczywiście napisali mu żeby sam wysłał (jest tak że jak nie wyślesz to oni i tak wysyłają). Normalnie jak w domu który czyni szalonym :-D

Dołączam do tych, którym sypie białe gu*** za oknem. :baffled: Nosz fak, wczoraj wiosna była i co???

Aenye - czasem z korkami tak jest. We wtorek spadł deszcz i zakorkował się świat, normalnie jakaś masakra była. Może teraz z okazji kryzysu ludzie tylko we wtorki pracują czy co?;-)

U nas nie sprawdzaja wcale co sie tam pisze wpodaniach samotne matki maja pierwszenstwo i cos czuje ze polowa przedszkola to samotnie matki :-D:-D u nas bez stresu filip przyjety od razu bo przedszkole ma z niego same plusy z racji noszenia apartów czyt, kase od miasta a mały ma zalecenie przebywania z rówiesnikami :-p

A u nas nie wiem czy wszystko, ale wiele rzeczy sprawdzaja, przede wszystkim zameldowanie. Jak wynosilismy sie z mieszkania i sie wymeldowalismy, to po m-cu kierowniczka dorwala Macka, ze Julka nie ma meldunku we Wro i beda problemy.
Wtej chwili jak na razie nie martwie sie o Manke, pojdzie chyba jednak do tego samego przedszkola co Julka ( dodatkowe punkty), poza tym jest w rejonie zameldowana. Jak sie nie uda droga elektroniczna, pojde i pogadam z kierowniczka.

U nas bialego s c i e r w a nie ma na szczescie, ale zimno i nieprzyjemnie niemilosiernie.
Ogolnie niech mnie ktos dzis dobije, bedzie spokoj.

hej...
ja wlasnie wczoraj wypelnilam wniosek, tylko do jednego bo dzieki J sis nie powinno byc problemu, ja tez moglabym napisac ze samotnie wychowujaca bo nie jestesmy malzenstwem, ale co potem tatus bedzie przywozil do przedszkola i w ogole dziecko opowiada pewne rzeczy, a konkubinat i wspolne gospoadarstwo domowe to chyba nie matka samotnie wychowujaca, wiec wydaje mi sie ze troche zachodu trza by byc naprawde matka samotnie wychowujaca ;) J dzisiaj zawiozl podanie, a Agatka juz sie nie moze doczekac wiec licze ze bedzie wszystko git ;)
u nas z kolei piekna pogoda tylko wczoraj wichura a dzisiaj zimno, jakos mi ta pogoda wiosna nie pachnie :(

wiem ze u nas zameldowanie tez sprawdzaja, znajomi mieli jazdy z tego powodu

wiem tez ze w tym przedszkolu gdzie sie Hanka w zeszlym roku nie dostala, bylo takie ogloszenie, ze jesli rodzice do ktoregos tam kwietnia nie doniosa brakujacych dokumnetow, dziecko nie bedzie przyjete, wiec generalnie cos tam sprawdzaja

szczerze powiem mi nawet do glowy nie przyszlo sciemnianie, jakas chyba staromodna jestem:confused:

pogoda u nas tez syf, a ja mam tyle spraw do zalatwienia, a nie chce mi sie w taka pogode:dry:

reklama
co do checi chodzenia do przedszkola to dla mnei jedna wielka zagadka, hania do tego co teraz chodzi, to przez pierwsze miesiace bardzo chciala, a teraz nie chce, malo tego mam jazdy w przedszkolu bo nie chce wejsc do sali:confused:

na szczescie juz od kwietnia nie bedzie chodzic, kasy troche zaoszczedze i nerwow:sorry2:

Do góry